Rinkēvičs: Prezidentūras trio pamatprioritāte ir ES ekonomiskā izaugsme • IR.lv

Rinkēvičs: Prezidentūras trio pamatprioritāte ir ES ekonomiskā izaugsme

38
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (centrā), Inna Šteinbuka un Jūrmalas mērs Gatis Truksnis ES prezidentūras trio atklāšanā Jūrmalā. Publicitātes foto

Itālija no 1.jūlija ir prezidējošā valsts ES Padomē

Mūsu prezidentūras trio pamatprioritātes ir Eiropas Savienības (ES) ekonomiskā izaugsme, ES lomas stiprināšana gan globālā, gan reģionālā nozīmē un trio sadarbība, valstīm citai citu papildinot, otrdien par godu Itālijas, Latvijas un Luksemburgas prezidentūrai ES Padomē notikušajā pasākumā sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Vienotība).

Ārlietu ministrs minēja, ka Latvija 1.jūlijā pirmo reizi sāk savu ES dienaskārtības noteikšanas pasākumu kopā ar Itāliju un Luksemburgu, kuras jau ir bijušas ES prezidējošās valstis un kurām ir liela pieredze prezidēšanā

Rinkēvičs arī teica, ka Latvija savā prezidentūrā īpaši koncentrēsies sadarbībai ar Austrumu partneriem – uz Austrumu reģioniem un Centrālāziju -, ES digitālā tirgus attīstību, bezdarba mazināšanu, īpaši jaunatnes vidū, un vienotā tirgus stiprināšanu, ziņo LETA.

Tāpat ministrs oficiāli paziņoja, ka Latvija prezidentūrai ir gatava. “No šodienas mēs sākam aktīvu sadarbību gan ES līmenī, gan mūs prezidentūras trio līmenī,” sacīja Rinkēvičs. Kā ziņots, Latvija par prezidējošo valsti ES Padomē kļūs no 2015.gada 1.janvāra.

Trio prezidentūru sāk Itālija, kas no 1.jūlija ir prezidējošā valsts ES Padomē. Itālijas vēstnieks Latvijā Džovanni Polici izteicās, ka cīņa ar bezdarbu ir arī Itālijas mērķis. Viņš tagad kā vēl nekad ir sapratis, ka ES prioritātei ir jābūt bezdarba mazināšanai.

Vēstnieks atsaucās uz Itālijas premjerministru, kurš izteicās, ka cīņai ar bezdarbu, it sevišķi jauniešu vidū, ir jākļūst par neatņemamu sastāvdaļu ES identitātē, bez kura nebūtu iedomājama ES stabilitāte.

Eiropas Komisijas (EK) pārstāvniecības vadītāja Inna Šteinbuka Jūrmalas domes priekšsēdētājam Gatim Truksnim (ZZS) simboliski pasniedza ES karogu, kas vēlāk tika uzvilkts mastā. Šteinbuka norādīja, ka ES karogi tiks pasniegti visām Latvijas pašvaldībām. Viņa sacīja, ka Eiropas stāsts ir ne tikai par naudas līdzekļiem, bet arī par Eiropas vērtībām, retoriski jautājot, kas gan labāk simbolizē Eiropas vērtības, ja ne karogs.

2015.gada 1.janvārī Latvija kļūs par prezidējošo valsti ES Padomē, šo godpilno pienākumu pārņemot no Itālijas. Trio prezidentūra nozīmē, ka prezidentūra tiek īstenota, sadarbojoties trim dalībvalstīm, kuras uzņemas prezidentūru viena pēc otras. Šā gada 24.jūnijā ES Vispārējo lietu padome apstiprināja nākamo ES Padomē prezidējošo valstu trio – Itālijas, Latvijas un Luksemburgas – sagatavoto ES Padomes darba programmu 18 mēnešiem.

 

Komentāri (38)

Ansis 01.07.2014. 15.34

Tiem, kas mīl kritezēt Valsts Prezidentu Andri Bērziņu par ceļojumiem uz Centrālāzijas diktatūrām – rekur speciāli JUMS Ārlietu Ministrs Rinkevičs izstāsta, ka tā ir Latvijas un Eiropas Savienības politika – tā pati Austrumu partnerība, kuru tik ļoti prasīja Maidans Kijevā. Tā nav kautkāda Andra Bērziņa pašiniciatīva:

“Rinkēvičs arī teica, ka Latvija savā prezidentūrā īpaši koncentrēsies sadarbībai ar Austrumu partneriem – uz Austrumu reģioniem un Centrālāziju -, ES digitālā tirgus attīstību, bezdarba mazināšanu, īpaši jaunatnes vidū, un vienotā tirgus stiprināšanu, ziņo LETA.”

Protams, ka var prezidentu kritizēt – bet nu tad vismaz par tēmu un nepūtiet Putina stabulē!

0
0
Atbildēt

4

    ILZE > Ansis 01.07.2014. 21.24

    zanE …

    un to Latvijas repubplikas vārdā parakstīja Labklājības ministre L.Purne (ZZS)

    ___________-

    Nez vai tā bija Purne, kas to čekistu un bandītu kājslauķi, krievu popsas fanotāju un kolorado lenteni, aizsūtīja Putinam?

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > Ansis 01.07.2014. 16.50

    Ar ko Rinkevičš atškiras no Bērziņa. Abi līdzīgi un pūš vienā kremļa stabulē. Kurš tad Zatleram sarunāja vizīti pie Putina?

    Ko Latvija no tās tikšanās ieguva? Ak jā, pensiju izmaksas tiem, kas nav strādājuši Latvijā , bet PSRS ā! tagad jaunajiem jāpelna pensija spriekš tiem. Ak jā un kur vēl citi “labumi”, pilsonība nepilsoņu bērniem automātiski utt!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Ansis > Ansis 01.07.2014. 21.18

    Bet – Tad jau pēc Tava viedokļa Dombrovska- Straujumas valdībās vieni valsts nodevēji pie varas?
    Tad jau Tev kopā ar Ločmeli un ģenerāli-grostiņu jāiet paraudāt par grūto likteni
    Ceru, ka Tu to ne tīšām, bet vienkārši TV3 esi pārskatījusies un IR “analītiķus” pārlasījusies. Laiks sākt domār arī ar galvu.

    Putinam arī bez Tevis daudz palīgu, kas raud, ka Latvijas galīgi neizdevusies valsts. Vai nu Tev viņiem jāpalīdz?!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > Ansis 01.07.2014. 18.18

    …Bet….jā, Zatlers šo līgumu par pensijām parakstīja pēc ratifikācijas Saeimā….tomēr…jāatceras, ka līgums par pensiju izmaksām Krievijas pavalstniekiem tika noslēgts 2007.gada 18.decembrī….un to Latvijas repubplikas vārdā parakstīja Labklājības ministre L.Purne (ZZS) – divas dienas pirms A.Kalvīša valdības krišanas….tā ka – Rinkevičam to “piesiet” nebūtu īsti korekti….

    +2
    0
    Atbildēt

    0

ILZE 01.07.2014. 13.43

traductrice & Bet

Ko murgojiet, kāds vēl bērziņš? RP/V morālie kropļi, maluzvejnieki, ar bērziņiem un lembergiem tikai duļķo ūdeni, lai ķertu zivis, savu tupo vēlētāju.

+2
-2
Atbildēt

1

    austrisv > ILZE 01.07.2014. 14.47

    Sen jau man ir skaidrs, kas patiesībā esi.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

austrisv 01.07.2014. 13.18

Bērziņš tak tausaimnieks, visma zviņš sevi tā lepni dēvē. iedomājies no sevis Ulmaņa pēcteci tikai kar komunistisku pagātni. Kāds Bērziņš tautsaimnieks, jo ir īsts prihvatizators ne saimnieks.

+2
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu