Straujuma uzdod Streļčenokam iesniegt ziņojumu par KNAB darbības rezultātiem un personāla politiku • IR.lv

Straujuma uzdod Streļčenokam iesniegt ziņojumu par KNAB darbības rezultātiem un personāla politiku

18
Foto: Edijs Pālens, LETA

Ziņojums jāiesniedz līdz 15.jūlijam

Ministru prezidente Laimdota Straujuma uzdevusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājam Jaroslavam Streļčenokam iesniegt ziņojumu par pirmā pusgada darbības rezultātiem, papildus iekļaujot arī biroja personāla politikas jautājumus.

Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota aģentūru LETA informēja, ka ziņojums par biroja darbību, funkciju izpildi, biroja personāla politiku un budžeta līdzekļu izlietojumu pirmajos sešos mēnešos jāiesniedz līdz 15.jūlijam.

Ziņojumu divu nedēļu laikā izvērtēs Ministru prezidentes uzdevumā izveidotā nozares ekspertu darba grupa KNAB darbības un personāla politikas izvērtēšanai Iekšlietu ministrijas valsts sekretāres Ilzes Pētersones-Godmanes vadībā.

Ekspertu darba grupā darbosies arī Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs, Valsts kancelejas Juridiskā departamenta vadītāja vietniece Solveiga Līce, Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta prokurors Agnis Pormalis un Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Ministru prezidente uzsver, ka komisijas darba lauks būs plašāks, izvērtējot ne tikai KNAB priekšnieka darbību, situāciju un paveikto iestādes personāla politikā, bet arī ilgstošo vadības konfliktu ietekmi uz KNAB darbības rezultatīvajiem radītājiem.

Ņemot vērā izskanējušās bažas par politisko ietekmi, izvērtējums ir jāveic profesionāļiem no tiesībsargājošām un valsts pārvaldes iestādēm, norāda Straujuma.

Premjerministre vēl pirmdien pieļāva, ka Streļčenoka atkārtotas novērtēšanas komisiju varētu vadīt Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Maizītis. Tajā varētu darboties arī Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane.

Straujumas preses sekretāre Džeina Tamuļeviča teica, ka novērtēšanas komisijas izveide būs atkarīga no tā, pie kādiem secinājumiem nonāks Pētersones-Godmanes vadītā darba grupa.

Jau ziņots, ka pērn oktobra beigās jau tika izveidota komisija, kuras uzdevums bija izvērtēt Streļčenoka darbību un tās rezultātus. Par komisijas priekšsēdētāju tika iecelts Maizītis, bet par locekļiem – toreizējais Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Ģenerālprokuratūras Īpaši pilnvarotu prokuroru nodaļas virsprokurors Ingemārs Masaļskis, Reiniks un Upīte.

Komisija Streļčenoka darbu novērtēja ar C, kas pielīdzināms novērtējumam – labi. Novērtējums bija par laiku no 2011.gada 17.novembra līdz 2013.gada 4.novembrim.

 

Komentāri (18)

peerku 21.06.2014. 11.11

Izskatās, ka Straujumai ir plāns, kā amputēt Strļčenoku. Lai izdodas!

+5
-1
Atbildēt

0

Anna Gaigule 20.06.2014. 22.40

Man nav skaidrs, kur šobrīd ir saeima? Saeima KNAB vadītāju iecēla, un tai arī būtu jāatceļ. Vai tiešām tautas priekšstāvji to vairs nespēj izdarīt?

+5
-1
Atbildēt

4

    ﮎandijs Be1t1kﮎ > Anna Gaigule 21.06.2014. 07.52

    dzeris49. Iespējams, bet derētu atsauce, lai nav tavs parastais bla, bla, bla:)

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    andris902 > Anna Gaigule 21.06.2014. 09.40

    ….LTV “ziņu” raidījums Panorāma…

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Anna Gaigule 20.06.2014. 22.57

    Tāpēc, ka pret to iebilst SC, ZZS, un NA, iemesli katram savi, piemēram, NA grib, lai par to blēdi Broku pielaiž valsts noslēpumiemiem, klasiska valsts šantāža nacionālkklaunu garā, pārējo divu iemesli ir pašsaproatami.

    +11
    -6
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Anna Gaigule 21.06.2014. 11.08

    pirozkovs – “blā, blā, blā” ar “patriotisku” saturu, t.i., “makaronu karināšana uz ausīm” savam elektorātam, kurš tai nekritiski tic, ir NA blēžu taktika.

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

ivetao2007 21.06.2014. 13.14

Tikai Latvijas valsti,kādu uzbūvējsuši neizglītotie ķenči, var notikt ka Minisattru prezidentei būs jālasa kāda korumpanta slepenā rezidenta raktiskie murgi. Vai Sraujumas kundzei ir atbildības sajūta, to redzēsim. Jo daži fakti jaušami ir šaubīgi.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu