Izmeklēšana par trolejbusa notriekto bērnu un sievieti nav beigusies • IR.lv

Izmeklēšana par trolejbusa notriekto bērnu un sievieti nav beigusies

39
Foto: Edijs Pālens, LETA
Lāsma Gaile

“Rīgas satiksme” sazinājusies ar cietušo ģimeni, piedāvājot materiālo atbalstu

Pirms nepilna mēneša notikušās traģēdijas, kad satiksmes negadījumā zem trolejbusa Rīgā, Čaka un Ērgļu ielu krustojumā, uz gājēju pārejas pakļuva sieviete un viņas meitiņa, izmeklēšana vēl turpinās, Ir.lv informēja Valsts policijas sabiedrisko attiecību speciālists Dairis Anučins. Abas pēc sadursmes ar trolejbusu gāja bojā.

Anučins teic, ka tiek gaidīti rezultāti no ekspertīzēm. Kad būs apkopoti transportlīdzekļa melnās kastes dati, kā arī tiesu medicīniskās ekspertīzes slēdziens par abām bojā gājušajām un aculiecinieku stāstītais, Valsts policija paziņos izmeklēšanas rezultātus arī plašākai sabiedrībai, apliecināja Anučins.

“Rīgas satiksmes” preses sekretārs Viktors Zaķis Ir.lv pastāstīja, ka trolejbusa vadītāja ir atstājusi darbu un pārcieš smagu psiholoģisko šoku negadījuma un mediju radītā spiediena dēļ.

Vadītāja darba devējam apliecinājusi, ka luksoforā redzējusi zaļo gaismu, tāpēc viņu nevar vainot šajā negadījumā. Uzņēmums ir piedāvājis sievietei psiholoģisko palīdzību, ko viņa arī izmanto. Pašlaik „Rīgas satiksme” gaida izmeklēšanas rezultātus. Līdz tam Zaķis izvairās kādu nosaukt par vainīgo.

26.maija rītā Aleksandra Čaka un Ērgļu ielas krustojumā 18.trolejbuss uz gājēju pārejas notrieca sievieti un viņas četrus gadus veco meitu, ziņoja LETA. Bērns no ievainojumiem gāja bojā negadījuma vietā, bet māte slimnīcā nomira tās pašas dienas vakarā.

Trolejbusu vadīja 60 gadus veca sieviete, kura vairākus gadus strādājusi „Rīgas satiksmē” un tobrīd strādāja uz pusslodzi. Līdz šim negadījumam viņas darbā nebija konstatēti nekādi pārkāpumi.

RS pārstāvis Zaķis informēja, ka uzņēmums ir sazinājies ar cietušo ģimeni, izteicis līdzjūtību un piedāvājis materiālo atbalstu bēru organizēšanai, tomēr mirušās sievietes vīrs no tā atteicies. Zaķis pastāstīja, ka vīrietis reaģējis mierīgi un negrasās nevienu vainot notikušajā.

Valsts policijas preses sekretārs Anučins izsaka pateicību visiem aculieciniekiem, kuri sniedza liecības izmeklēšanā. Viņš atzina, ka liecības bijušas pretrunīgas, bet izsaka prieku par cilvēku atsaucību.

 

Komentāri (39)

Inese 17.06.2014. 17.29

Vadītāja darba devējam apliecinājusi, ka luksoforā redzējusi zaļo gaismu, tāpēc viņu nevar vainot šajā negadījumā.

=================

Paldies dieviem, ka vadītāja nav vainīga.

+4
-4
Atbildēt

0

dace_ampermane 17.06.2014. 18.05

labi, ka ir tāds kremļa kroplis kuram par visu ir kremļa komentārs

+4
-5
Atbildēt

5

    Inese > dace_ampermane 17.06.2014. 18.14

    KKK (Kremļa kroplis Klejotājs) ir burvīgi paškritisks.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Malda > dace_ampermane 18.06.2014. 03.13

    Ločmello semuškas negrauž, viņš superaci samīļo…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > dace_ampermane 17.06.2014. 18.27

    pēc kapeiciņas nenolieksies, rublīti nepacelsi. Tas par ločmeļisu. Viņam tāda uzstanovka, ieķēzīt katrā komentāru slejā. Nav svarīgi ko, svarīgi – cik.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    Malda > dace_ampermane 17.06.2014. 19.13

    KKK (Kremļa kroplis Klejotājs) ir…………

    ================================

    Ločemli – atkal tu visu sajauci: KKK vispār ir Ku Klux Klan apzīmējums, kremļa kropis ir cits – tas kurš sēž Kremlī uz nozog kainiņu valstīm teritorijas :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Þanis Bezmers > dace_ampermane 17.06.2014. 19.58

    Čau, ločmel! “…ir burvīgi paškritisks” pēc šīs tevis bieži lietotās frāzes esi identificējams kā viens no aptestākiem semočku knābātājiem. Ar atgriešanos no atvaļinājuma, pridurok. Putins saviem kalpotājiem paģēr doties atpūsties uz Krimu. Pieļauju, ka biji tik attapīgs, ka no Krimas korešiem nopirki izziņu, ka esi tur bijis, bet pats aizairēji kaut vai līdz turkiem. Tagad viss beidzies un jāķeras atkal pie sasodīto semočku pelnīšanas. No sirds jūtu tev līdz.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu