"Dirty Deal Teatro" dramaturģijas lasījumu "10min slavas Latvijā" noslēgums • IR.lv

“Dirty Deal Teatro” dramaturģijas lasījumu “10min slavas Latvijā” noslēgums

23
NULL

Piedalīsies visi iepriekšējo lasījumu uzvarētāji no pieciem reģioniem

Šovakar, 12.jūnijā plkst.19 “Dirty Deal Teatro” notiks jaunās dramaturģijas lasījumu “10min slavas Latvijā” noslēguma lasījumi, raksta aģentūra LETA.

Lasījumos piedalīsies visi iepriekšējo lasījumu uzvarētāji no pieciem reģioniem – Justīne Kļava no Rīgas, Aleksandra Lielās no Kurzemes, Aiva Birbele no Vidzemes, Una Nākuma no Zemgales un Raibīs no Latgales. 

Kļavas darba pagaidu nosaukums ir “Dāmas”, kas ir stāsts par trīs dažādu paaudžu sievietēm, kuras cenšas sadzīvot zem viena jumta kādā Rīgas mikrorajona dzīvoklī, savstarpēji dalot ne vien dažādās dzīves pieredzes, bet arī mīlestību, greizsirdību un citas “juteklības”, ar kurām katrā ģimenē jātiek galā. 

Lielās no Liepājas raksta lugu “Nabassaite”. Tās stāsts ir par kaimiņu būšanu un paaudžu atšķirībām, kuru rezultātā kāda māte neļauj savam dēlam pilnvērtīgi dzīvot. Valmieras uzvarētājas – dramaturģes Birbeles – luga “Zaļā zona” vēsta par notikumiem Salacgrīvā. “Zaļā zona” ir kriminālstāsts par marihuānas audzēšanu un jezgu, kas mazpilsētā izceļas ap šo faktu. Nākumas luga, kurai pašlaik nav nosaukuma, ir stāsts par vairākiem jauniešiem, kas jaunas, sociālos portālos izsludinātas, spēles rezultātā nonāk uz daudzstāvu mājas jumta, kur saskaras ar pašu radītām izvēles situācijām un bailēm citam no cita un pašiem no sevis. 

Raibīs lugas, kura arī pagaidām ir bez nosaukuma, darbība norisinās pasažieru tālsatiksmes vilcienā. Stāsta centrā ir jauns vīrietis, kurš vilciena kupejā satiek dažādus cilvēkus, kas ietekmē viņa izpratni par dzīvi un tās jēgu. 

Jau divus gadus mūsdienīgas Latvijas dramaturģijas tapšanu veicinājis jaunu lugu ideju konkurss “10min slavas”. Tajā reizi mēnesī “Dirty Deal Teatro” telpās pulcējas interesenti, lai dzirdētu svaigas idejas, jaunus autorus, kuriem ir vēlme ieraudzīt savus tekstus izspēlētus uz Latvijas skatuvēm. Konkurss šajā sezonā notika visos Latvijas novados, tā dodot iespēju izteikties arī tiem, kas līdz Rīgai netiek. Konkursa klausītāji vispirms bija novadu ļaudis, bet šovakar labākās idejas vienuviet skanēs konkursa finālā “Dirty Deal Teatro”, kad katra novada klausītāju balsošanā izvēlētais uzvarētājs ar savu lugu iepazīstinās jau plašāku interesentu un teātra profesionāļu loku. 

Ieeja lasījumos būs bez maksas.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu