Ukrainas bruņotie spēki Slavjanskā pārņem separātistu kontrolposteņus • IR.lv

Ukrainas bruņotie spēki Slavjanskā pārņem separātistu kontrolposteņus

100
Viens no Slavjanskas separātistu kontrolposteņiem pirms Ukrainas armijas operācijas. Foto: LETA/ITAR-TASS.

Ziņo par ārvalstu militāristu darbību; separātisti aicina ”lūgt palīdzību Putinam”

Ukrainas bruņotie spēki sākuši plašu operāciju separātistu sagrābtās Slavjanskas atgūšanai, vēsta LETA-UNIAN/Segodnya. Ukrainas bruņotajiem spēkiem Slavjanskā izdevies pārņemt savā kontrolē visus separātistu kontrolposteņus, ziņo LETA-Korrespondent.net, atsaucoties uz iekšlietu ministra ArsēnsaAvakova “Facebook” profilā sniegto informāciju.

Slavjanskā šodien skan šāvieni, trauksmes signāli un baznīcu zvani, no separātistu kontrolposteņiem gaisā paceļas dūmu stabi. Avakovs aicinājis Slavjanskas un Kramatorskas iedzīvotājus neiziet no mājām un turēties tālāk no logiem. Operācijas rajonā tiks bloķēta dzelzceļa satiksme, kustība pa autoceļiem ierobežota līdz minimumam, norādījis ministrs.

“Pārņemti visi desmit kontrolposteņi. Saņemti gūstā kaujinieki, viens no viņiem ar Ukrainas komunistiskās partijas biedra karti,” ”Facebook” vēsta Avakovs. Iepriekš viņš apliecināja, ka svētdienas rītā plkst.4.30 sākusies “pretterorisma operācijas aktīvā fāze” Slavjanskas un Kramatorskas atgūšanai.

Pēc viņa vārdiem, pret Ukrainas bruņoto spēku specvienībām laists darbā smagais bruņojums, tai skaitā granātmetēji un zenītraķešu kompleksi. Gājis bojā helikoptera pilots; ir ievainotie. Pēc neoficiālām ziņām, Ukrainas spēkiem jau izdevies atgūt televīzijas torni.

Separātisti apgalvo, ka operācijā piedalās kara helikopteri, no kuriem divus viņiem ir izdevies notriekt. Sociālajos tīklos parādījusies fotogrāfija, kurā redzams gūstā saņemts helikoptera pilots. “Slavgorod.com.ua” vēsta, ka pilots ievainots un nogādāts slimnīcā. Krievijas telekanāls “Rossija 24” vēsta par trešo notriekto helikopteru, kas esot “burtiski eksplodējis gaisā”.

Tiek ziņots, ka seprātistu spēki cenšas izrauties no pilsētas, šim nolūkam nolaupot civiliedzīvotāju automašīnas. Kā ziņots, Ukrainas austrumu un dienvidu pilsētās aktīvi darbojas prokrieviski noskaņotu separātistu vienības, kuras, kā tiek uzskatīts, atbalsta Krievija. Šo vienību galvenais atbalsta punkts ir Slavjanska.

Ukrainas drošības padomes pretterorisma centrs vēsta, ka separātistu sagrābtajā Slavjanskā darbojas labi sagatavoti ārvalstu militārie speciālisti, ziņo LETA, atsaucoties uz ”Ukrainska Pravda” vēstīto.

Paziņojumā norādīts, ka Ukrainas helikoptera notriekšanai pie Slavjanskas izmantota mobilā zenītraķešu sistēma. “Tas liecina, ka operācijas rajonā darbojas labi sagatavoti augstas kvalifikācijas ārvalstu militārie speciālisti un nevis vietējie civiliedzīvotāji, kuri saskaņā ar Krievijas vadības apgalvojumiem esot bruņojušies ar mednieku veikalos iegādātiem ieročiem,” secina centra speciālisti.

Pretterorisma centrs norāda, ka vēl vienu helikopteru, kas atradies Kramatorskas lidlaukā, pēc ekspertu atzinuma, iznīcinājusi raķete, kas raidīta no prettanku sistēmas vairāk nekā pusotra kilometra attālumā.

Savukārt žurnālists Saimons Šusters savā tvitera kontā raksta, ka separātisti aicinājuši pilsētas iedzīvotājus pulcēties galvenajā laukumā, lai ierakstītu videoaicinājumu, kurā viņi “lūgtu palīdzību” Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam. Aculiecinieki vēsta, ka atsaucība šim aicinājumam pagaidām nav vērojama.

Komentāri (100)

dro 02.05.2014. 12.00

Beidzot! Dievs palīdzi Ukrainai!

+21
0
Atbildēt

8

    Dina > dro 02.05.2014. 13.43

    Beidzot !???

    Ilgi gaidīji, ja?

    A ku te sēdi vispār Latvijā? Kāpēc pats neesi uz Ukrainu aizjozis, dīvānā pirdēj? Pašaut pa cilvēkiem sagribējās ? Pa sievietēm un sirmgalvjiem, kuri bez ieročiem stājas pretī banderoviešu bruņumašīnu kolonām? Asinis sakārojās ?

    +1
    -15
    Atbildēt

    0

    ingazilunska > dro 02.05.2014. 13.23

    Arī uzskatu, ka Ukrainas spēku agresija pietuvina Krievijas NBS iebrukšanu Dienvidukrainā, kas neapšaubāmi ir Dieva palīdzība, jo ar Putina roku darbojas un tās vada pats tas Kungs.

    0
    -12
    Atbildēt

    0

    ingazilunska > dro 02.05.2014. 13.40

    Čečenijas karu laikā Krievija bija citā kvalitātē, gan tautas, gan arī karavīru ziņā. Un šobrīd Krievijas sabiedrība daudz vienotāka, sakot kaut ar to, ka čečeni šobrīd ir Krievijas pusē pret tiem pašiem ukraiņu nacionālistiem.

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > dro 02.05.2014. 13.30

    ——-

    Groznija 1994 – Slavjanska 2014-??

    Страшные бои в Грозном. Россия в Грозном в 1994 году

    http://www.youtube.com/watch?v=md60f5LD5p8

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    janis17 > dro 02.05.2014. 17.41

    Bet, jā, daļa atbalsta žiriku un cita daļa krokodīlu genu.

    VARBŪT 1% no tās masas ir spējīgs domāt, VARBŪT, kāds netic, ka visi ukraiņi ir fašisti, bet par baltiešiem gan tic, nelolosim ilūzijas…

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > dro 02.05.2014. 17.23

    Krievijā jau visi krievi nav rašisti, jo Pēterburgā un maskavā bijušas protesta demonstrācija spret Putinu!

    Tā kā ne visi krievi ir agresori un nav Putinam visu krievu atbalsts.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > dro 02.05.2014. 18.55

    neapšaubāmi ir Dieva palīdzība, jo ar Putina roku darbojas un tās vada pats tas Kungs

    =======

    Skaidrs, ka “puiši” ir neglābjami nojūgušies…

    Tagad tik vajag izturēt pauzi. Kolorādo vabuļu vairošanās cikls “nojūdzas”. Iespējams, ka nākošajā paaudzē “uz poda kāpēji”, “atejsienu aprakstītāji” un “citi internacionālisti” apmirs par labu cilvēcei.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    silvija > dro 02.05.2014. 13.32

    Duņka, tā Kunga vārdā pēc kakāšanas norauj ūdeni. Tas ūdens tajā podā, kurā tu kakā, nav domāts ne dzeršanai, ne trauku mazgāšanai, bet sūdu noskalošanai.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

silvija 02.05.2014. 12.41

Prieks, ka beidzot Ukrainas valdība sadūšojusies sadot bandītiem pa nagiem. To Ukrainas komunistu vajadzēja nošaut uz vietas.

+14
0
Atbildēt

0

dro 02.05.2014. 12.42

Lūk, kā krievijas ločmeļi rukā:

Ziņojot par kaujām Slavjanskas tuvumā, «LifeNews.ru» žurnālists vēsta par Ukrainas armijas uzbrukumu vienam no separātistu kontrolposteņiem.

«Pašaizsardzības vienību» kontrolposteņa komandieris viņam esot pastāstījis, ka kontrolposteni apšaudījuši arī snaiperi, turklāt šāvējas bijušas sievietes.

«Cik viņš [separātistu komandieris] bija dzirdējis, šāvējas sarunājušās kādā no Baltijas valstu valodām. Tā gan ir neoficiāla, pagaidām neapstiprināta informācija. To saka kontrolposteņa komandieris,» stāsta žurnālists.

http://www.apollo.lv/zinas/krievijas-medijs-ukraina-karo-sievietes-no-baltijas/649449

+12
-1
Atbildēt

16

    Inese > dro 02.05.2014. 13.00

    Zinām jau zinām, kā tu, ekonomiskā bēgle Vita, esi saskārusies ar slāviem, tas pat dainās iemūžināts ;)

    Man mamiņa piesacīja,

    Krieviņam pist nedot.

    Ai, mamiņa, kā nedošu,

    Krievam balta pipelīte.

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    ingazilunska > dro 02.05.2014. 13.49

    “Aigars Brauns Šitais paņēmiens vaņkām ir vecs kā pasaule. Ne jau velti sinonīmi vārdam “krievs” ir “melis”, “zaglis”, “sliņķis”, ar vienu vārdu Untermensch.”

    Tādiem latviešiem Gebelsa ideoloģija nav kaut kas svešs. Tieši otrādi, tas Gebelss viņu prātos un dvēselēs ir dzīvīgāks par dzīvu.

    Tāpēc arī ir skaidrs un saprotams Krievijas darbošanās veids pret nacionālismu tuvajā pierobežā, jo tajās valstīs pārāk stiprs nacistiskais santiments un tāda kā rusofobijas romantika, bet kaitnieciskie romantiķi ir jāatgriež mūsu grēcīgajā zemē, kam izmantojami visdažādāki un bieži vien pat skaudrāki paņēmieni.

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    Inese > dro 02.05.2014. 14.03

    Nu ja, katras latvietes sapnis ir apprecēt pavecu, toties turīgu zviedru.

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    Inese > dro 02.05.2014. 13.50

    jautajums_4, Vita ir pagūluse apakšā zviedram, lai aizbēgtu no Latvijas nabadzības. Tas arī viss.

    +1
    -10
    Atbildēt

    0

    ingazilunska > dro 02.05.2014. 14.06

    Latviešu dzīves veida skaudrā realitāte:

    Jauno psiholoģiju centra direktore, psiholoģe Dace Rolava savā praksē vairākkārt saskārusies ar asinsgrēku. Jauniešu žurnālos padomu un ieteikumu slejās viņai nācies vairākkārt atbildēt uz jautājumu – ko darīt, esmu pārgulējusi ar savu brāli? Motivācija šokējoša – viņš izšķīrās ar draudzeni, man palika viņa žēl, gribēju mierināt. «Meitenes paliek stāvoklī no brāļa vai tēva un klusē, slēpj to, audzina šos bērnus vienas,» pieredzē dalās D. Rolava. Sievietes asinsgrēku parasti cenšas slēpt pat tad, ja tas noticis vardarbīgi.

    «Šādu neordināru situāciju pētīšanai pasaulē tiek piešķirti lieli līdzekļi, patiesā aina varētu mūs visus pārsteigt, taču pats galvenais tajā nav noskaidrot – cik izplatīts ir incests, bet gan – kādēļ tas rodas,» saka psiholoģe http://www.diena.lv/sodien-laikraksta/asinsgreks-pieveram-acis-744068

    Daudzi pāri Latvijā dzīvo kā incestā

    Šādas sievietes mēdz pieņemt meitas lomu attiecībās ar savu vīru un mēdz būt arī otrādi – vīrietis pret sievu ir kā liels bērns. Gadu skaitam nav nozīmes – zemapziņā partneris savu laulāto draugu uztver kā bērnu. Pedofīlija un incests – tā šāda pāra attiecības klasificē Šulcs. http://www.kasjauns.lv/lv/zinas/43217/daudzi-pari-latvija-dzivo-ka-incesta

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    ingazilunska > dro 03.05.2014. 13.13

    Izcils latviešu kultūras paraugs.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Amis > dro 02.05.2014. 13.20

    Ločmelis

    Kā zināms, Putins savām meitām sameklēja partnerus, vienai holandieti, otrai korejieti, lai viņa mazbērni nebūtu kropļi. Iekritusī spiedze, rižā Aņka, Rietumos vāca augstvērtīgu ģenētisko materiālu krievu augstmaņu meitām sugas uzlabošanai.http://img264.imageshack.us/img264/6480/sabort2mn9.jpg

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ﮎandijs Be1t1kﮎ > dro 02.05.2014. 14.33

    Ločmelis. Vai tev vēl sanāk Ždanoku apmierināt?:)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Eriks Grube > dro 02.05.2014. 12.49

    “komandieris” galiigi tups – buutu labaak paskatiijies, kaadaa kraasaa snaipereem zekjbikses!

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > dro 02.05.2014. 13.58

    >Melim

    Zviedrs pilnīgi likumīgi Vitu aprecēja. Cilvēku un Dieva priekšā.Jo mīl.

    Un ja Ušakovs mūsu Ieviņu neprecēs, tad mēs viņu valdībā vēl simts gadus neņemsim…Ar savām krievu meitenēm kā grib, bet ar latviešu zeltenes jūtām šitā nevarēs spēlēties!

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > dro 02.05.2014. 14.11

    Tu krievu tolkšovus paskaties -tipa Malahovu…Lūk, kur skaudra realitāte kā krievi dzīvo…

    Bet te meitenei vienkārši publiski pazīmēties būs sagribējies. Arī varbūt krievu tolkšovus saskatījusies.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    silvija > dro 02.05.2014. 12.45

    Šitais paņēmiens vaņkām ir vecs kā pasaule. Ne jau velti sinonīmi vārdam “krievs” ir “melis”, “zaglis”, “sliņķis”, ar vienu vārdu Untermensch.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    tuba76 > dro 02.05.2014. 13.14

    Ločmeli – nu ja ne gudrāk – vismaz tomēr latviski.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    tuba76 > dro 02.05.2014. 12.57

    ha, ha – cik man nācies saskarties ar slāviem – viņiem mūsu Baltijas valstu valodas izklausās pēc vācu valodas. Mūs vienmēr Krievijā u.c. slāviski runājošās valstīs jauc ar vāciešiem.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > dro 02.05.2014. 14.08

    Nū…Nabadzīgus krievus, lai kāda vecuma, precēt jau nu nav prāta darbs .

    p.s. kā tu zini, cik Vitai vīrs vecs? Es personīgi zinu,ka viņai ir bērni, kas nozīmē, ka vīrs ar pienākumiem galā tiek sekmīgi…

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    Jānis Derkusovs > dro 02.05.2014. 13.22

    >Melim

    Vitai ir vīrs, ir ģimene- viņa ir sevi realizējusi sieviete.

    Atšķirībā no tevis,Melīt, kurai siekalas tek…Kundzīte esi, un piedevām reti skaudīga…

    Latvietes vienmēr ir bijušas brīvas sievietes. Arī mīlestībā.

    Tas jums, krieviem,- jesļi bjot, značit ļubit -un uz paneļa stāvēt

    +13
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu