KNAB vērtē juridiskos aspektus Strīķes atjaunošanai amatā • IR.lv

KNAB vērtē juridiskos aspektus Strīķes atjaunošanai amatā

24
Foto: Vladislavs Proškins, F64

Ar tiesas spriedumu amatā atjaunotā Strīķe šodien pilda darbus, kas nav saistīti ar valsts noslēpumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vērtē juridiskos aspektus par to, kā izpildāms tiesas spriedums par Jutas Strīķes atjaunošanu amatā, šodien īpaši sasauktā preses brīfindā paziņojusi KNAB priekšnieka vietniece Ilze Jurča, vēsta aģentūra LETA.

Kā uzsvēra Jurča, KNAB vērtē, kā iespējams īstenot spriedumu. Jau vēstīts, ka tiesa nolēma Strīķi atjaunot amatā ar šodienu, 11.aprīli. LETA vēsta, ka Strīķes darba vieta ir aprīkota ar datortehniku, un KNAB vadība noteikusi patlaban viņai veikt darbus, kas nav saistīti ar valsts noslēpumu. Vienlaikus KNAB joprojām precizējot pilntiesīgu pienākumu apjomu Strīķei.

Par pamatu KNAB nelabvēlīgam spriedumam bijis prokurores arguments, ka Strīķes novērtējums bijis neatbilstīgs likumam. Šodien KNAB vērsies tiesā ar lūgumu iepazīties ar lietas materiālos pausto prokurores viedokli. Taču šodien prasītā informācija nav saņemta, jo tā nav pieejama rakstiskā formā. Tiesa audio ierakstu KNAB solījusi piešķirt pirmdien, 14.aprīlī.

Kā ziņots, Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa vakar atcēla KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmumu par savas vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata. Pēc tiesas sēdes Strīķe žurnālistiem norādīja, ka būs darbā tiesas norādītajā laikā. Lieta līdz tiesai nonāca pēc tam, kad Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei, bet šoreiz valdības vadība strīdā neiejaucās un Streļčenoka rīkojumu neatcēla.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma iepriekš paudusi, ka Strīķei labvēlīga tiesas lēmums gadījumā rosinās veidot komisiju Streļčenoka darba vērtēšanai. Šodien pagaidām konkrētāka informācija no Ministru kabineta šajā jautājumā nav saņemta.

Komentāri (24)

aguslens 11.04.2014. 19.11

Perfekti. Korumpanti var diet, jo Streļčenoka, Jurčas un ko prioritātes ir dzelžainas. Nekas nekavēs cīņu ar Strīķi. Reiz ar 600 lappusēm nav gana, gan jau saražos divtik. Apbrīnojami produktīvi un valsts attīstīšanai noderīgi personāži.

+17
-2
Atbildēt

1

    peerku > aguslens 11.04.2014. 19.20

    > BJL

    “Korumpanti var diet”

    Tieši tā, kamēr KNAB mobilizēts cīņai ar lielāko korumpantu biedu Strīķi, tikmēr pašiem korumpantiem domātie roku dzelži rūsē.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

ligakalnina 11.04.2014. 17.17

“Kā uzsvēra Jurča, KNAB vērtē, kā iespējams īstenot spriedumu…”.

————————————————-

Kā spriedumā pateikts, tā arī īstenojiet, kādas problēmas?

Jurča un Streļčenoks ir anekdotisks pārītis, kas iznīcina KNAB, visi sakarīgie cilvēki no turienes spiesti aiziet, un mūsu Saima šeit ir tikpat brezpalīdzīga un inerta, kā attieksmē pret Krievijas kanāliem un tām indēm, ko pīpē, un ko nu nekādīgi nevar aizliegt.

Visu laiku gaidu, ka kāda partija parādīs, ka nav totāli impotenti, un spēj darīt ko reālu attiecībā uz tiešām svarīgām lietāsm, lai būtu par ko balsot, acīmredzot, veltas cerības.

+19
-8
Atbildēt

7

    Inese > ligakalnina 11.04.2014. 17.48

    Suņuk, minēsi kaut vienu “idiotisku” vai “stulbu” Streļčenoka k-ga rīkojumu vai pavēli? Ja vien neesi tukšdirsējs.

    +5
    -20
    Atbildēt

    0

    Ieva > ligakalnina 11.04.2014. 17.29

    Tā gaisa jaucēja ir Strīķe, kas nespēj strādāt neviena priekšnieka vadībā. Divus iepriekšējos noēst bija vieglāk, jo tiem bija “aiz kā saņemt”, ar Strelčenoku ir grūtāk, īsti nav aiz kā. Jāķeras pie visādiem administratīviem trikiem.

    Vienkārši Strīķe pēc dabas ir kašķīgs tantuks, un tas nemainīses. Strīķe var tikai strādāt KNAB kā priekšniece, citu variantu nav.

    Ja darbinieks domā par lietu, un uztraucas par rezultātu, viņš neizraisa notikumus, kas paralizē iestādes darbu. Strīķe izraisa, jo domā par sevi, pirmām kārtām.

    +8
    -21
    Atbildēt

    0

    Iveta > ligakalnina 11.04.2014. 20.02

    Kā tu to zini?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Amis > ligakalnina 11.04.2014. 20.30

    Ķīps Vienkārši Strīķe pēc dabas ir kašķīgs tantuks, un tas nemainīses.

    ===============]

    Kašķīgā bāba ir staļinistu un zagļu atbalstītais Streļčenoks

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 11.04.2014. 17.59

    …Ķīps…tikai viens jautājums – cik ilgu laika Tev prasīs uzskaitīt un uzrakstīt kāda sava darbinieka darba novērtējumu 270 lappušu apjomā?….

    …labi, pieņemsim, Tev nav darbinieku – nu, tad….par savu ģimenes locekli…

    +15
    -6
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 11.04.2014. 17.41

    Ak, varenā Striķe, “noēdusi” visus, saprotams, “kašķīgais tantuks” ir tas, kas paralizējis KNAB darbu.

    Saprotams, ja viņa pildītu idiota Streļčeoka idiotiskos rīkojums, varēja taču mierīgi strādāt, un viss būtu OK.

    Jo, saprotams, galvenais – pildīt priekšnieka pasvēles, un instrukcijas, lai cik stulbas tās arī nebūtu, kā pašam šķiet, kāpēc tā Striķe to nedara, varētu taču dzīvot mierīgi, rakstot atskasites un visu enerģiju novirzot slimā Streļčenoka instrukciju pildīšanai, un dzīvot, cepuri kuldama?

    Tur jau tā lieyta, ka Juta domā “par lietu”, klauns Streļčenoks par savu kompleksu kompensāciju.

    +19
    -6
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 11.04.2014. 20.42

    ..zulu…ja jautājums bija domāts man – izrādās esmu kļūdījusies, vadoties no Streļčenoka publicētā Strīķes novērtējuma “vispatiesākajā un uzticamākajā” portālā pietiek.com…šodienas preses konferencē Jurča apliecināja, ka Strīķes darba novērtējums tapis uz 600 lapām….interesanti, cik liels darbinieku štats tika piesaistīts, lai taptu enciklopēdijas apjoma cienīgs viena darbinieka novērtējums…cik cilvēkstundas patērētas un kā šis darba apjoms novērtēts darba apmaksas izteiksmē – ārpus tiešajiem darba pienākumiem…jo…nevar tak būt, ka koruptīvo darbību izmeklēšana tika atlikta, lai tā vietā nodarbotos ar rakstniecību….

    …arvien vairāk izskatās, ka Jurča, izmantojot Streļčenoka lielummāniju, kārto personiskās attiecības ar Strīķi…taktisks gājiens? – atbrīvoties no Strīķes, par grēkāzi padarot Streļčenoku, kuram pašam draud atbrīvošana – un tad KNAB vadītāja krēslā, kaut uz laiku, varētu pagrozīties pati Jurča, līdz konkursa kārtībā KNABs tiks pie jauna vadītāja….

    +13
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 11.04.2014. 19.26

ja Striiķe paliek , tad jāaiziet streļķim…

+11
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu