Nacionālā apvienība VARAM vadību vēlas uzticēt Naudiņam • IR.lv

Nacionālā apvienība VARAM vadību vēlas uzticēt Naudiņam

50
Romāns Naudiņš. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Cilinskis atjaunojis Saeimas deputāta mandātu

Nacionālā apvienība ceturtdien nolēma vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam virzīt Saeimas deputātu Romānu Naudiņu, ziņo LETA.

Naudiņš patlaban ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) parlamentārais sekretārs un Saeimas deputāts, bet iepriekš bija Valmieras domes deputāts. Savulaik strādājis par satiksmes ministra ārštata padomnieku, kā arī bija īpašo uzdevumu ministra Eiropas Savienības finanšu pārvaldes lietās parlamentārais sekretārs.

Līdzšinējais ministrs Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) varētu kļūt par VARAM parlamentāro sekretāru.

No vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata atbrīvotais Einārs Cilinskis (VL-TB/LNNK) ceturtdien atjaunoja Saeimas deputāta mandātu. Cilinska vietā Saeimā līdz šim darbojās deputāte Lelde Stumbre, kurai tagad būs jānoliek deputātes mandāts.

Jauno kandidātu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam nacionālajai apvienībai jāizvirza tāpēc, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) pagājušajā nedēļā atlaida līdzšinējo ministru Cilinski saistībā ar valdības lēmuma par nepiedalīšanos 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa nepildīšanu.

Straujuma uzsver, ka šādu lēmumu ir spiesta pieņemt, jo Cilinskis gan viņai personīgi, gan arī publiski apliecinājis, ka neievēros valdības lēmumu. Pēc Straujumas domām, Cilinskis šādā veidā palielina riskus atsevišķu radikāli noskaņotu grupu provokācijām.

Cilinskis 15.martā no rīta paziņoja, ka piedalīsies 16.marta pasākumos – gan dosies leģionāru atceres gājienā pie Brīvības pieminekļa, gan dievkalpojumā, gan arī dosies uz piemiņas vietu Lestenē. Viņš uzsvēra, ka to darīs nevis kā ministrs, bet gan kā Latvijas pilsonis.

 

Komentāri (50)

ligakalnina 20.03.2014. 13.39

Nešaubīgi, īsts profesionālis, kā visi NA ministri.

Varēja jau labāk Grendi, jautrība būtu lielāka, kaut, no otras puses, gadās arī jautri policisti.

+12
-7
Atbildēt

4

    dro > ligakalnina 20.03.2014. 14.18

    dzeris49. Nepatīk? Vienotības Zaķis taču rekomendēja kā zinošu un ar labu reputāciju:)

    +6
    -14
    Atbildēt

    0

    janis17 > ligakalnina 20.03.2014. 17.33

    «Vienotības» Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis sacīja, ka Naudiņš ir pietiekami ilgu laiku politikā, ir pragmatisks, reizēm iestājies par lietām, kas pirmajā acu uzmetienā neesot saskanējušas ar «Vienotības» viedokli, bet spējot savu viedokli argumentēt un aizstāvēt.

    «»Vienotība» uzticas Nacionālās apvienības lēmumam un Naudiņa kungu vērtē pietiekami augstu, kurš sevi ir parādījis no labās puses, un viņam mūsu atbalsts būs,» apliecināja Zaķis.

    http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/502298-koalicijas_partneri_pauz_atbalstu_naudina_kandidaturai

    Vai tad zaķis melo?

    +5
    -11
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > ligakalnina 20.03.2014. 14.44

    Kāpēc gan lai nepatiktu zaķis? Vienkārši – jāiemācās labi pagatavot. Pat daudz naudiņa tam nevajag

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 20.03.2014. 14.28

    Vai tad es tecu, ka man patīk Zaķis?

    +12
    -4
    Atbildēt

    0

garausiitis 20.03.2014. 19.01

Viss iet kā plānots :) Arī demokrātiju nedaudz paspēlē :) Interesanti vai Zaķa teksti ir kā saistībā ar NA rezervēto attieksmi pret Cilinska atlaišanu :) :) :) tā teikt vienkārši change :)

+9
-4
Atbildēt

24

    ievuliitis > garausiitis 21.03.2014. 00.47

    Jūs, NA nemīlošie, patiešām esat dīvaina tauta. Te ir slikti, ka frakcija nobalso vienbalsīgi, te atkal (šodien lasīju) slikti, ka Melbārde balsoja par neiešanu pie pieminekļa, tātad – kā ta var – viens partijas ministrs balso pret, bet otrs dara pretēji? Es te iekopēšu vienu “jaunpienācēju” portālā:

    “Centrum Eu, nenojauc nacpajoļiem visu šaha spēli, ka pakaļa starp diviem krēsliem šiem neiesprūst. Cilinskim pārkaļķotais mugurkauls – Melbārdei balsojums pret piedalīšanos gājienā. Broka – Ušakova slavinātāja, Dzintars – Krievija nebrauks ar tankiem. Tūdaliņu kopiskie balsojumi ar SC, pretī Kiršteinam amats ar SC/GKR. Tēlots sašutums par Nacionālo teātri – kultministre par mākslu bez robežām.

    Vemt gribas no tās divkosības, tikai aklie to neredz. ”

    Neatpazīsti? Neko neatgādina?

    Klau, tu mums labi informēts, pateiksi kādu amatu dabūja Kiršteins? Es neatceros, vai tad dabūja? Cilvēki atkārto to un atkārto, bet es nevaru atcerēties, kādā krēslā tas tagad ir iesēdināts?

    Un vēl – kāpēc, ja V. piesaista SC balsis kādam balsojumam, tad tas ir V. smagā darbā izcīnīts panākums, bet ja NA ir bijis kāds, tad tā ir Dzimtenes nodevība?

    Bet tava piebilde “Tāds smuks teātris , gluži kā pārējiem :)”, ir slavējāma. Pilnībā piekrītu. Tas ir tieši tas, ko pirmīt teicu.

    Labu nakti!

    +2
    -8
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > garausiitis 21.03.2014. 11.07

    Ar trakiem pa labam, man nesen kāds no kuģīša komandas ieteica.:)))

    Atvados:)))

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 21.03.2014. 09.25

    klusais. Pie tā arī paliksim:)

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > garausiitis 20.03.2014. 19.35

    Klausies, tu atkārtojies, nav gaumīgi. Par to demokrātijas spēlēšanu jau reiz rakstīji. Es tev toreiz atbildeju, ka tas nekādā salīdzinājumā neiet ar to, kā kāda cita partija meklēja valstij premjeru. Te vienu pa trim lagiem, te pat veselus trīs uzreiz piedāvāja Bērziņam, lai izvēlas. Atceries?

    +4
    -7
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 21.03.2014. 09.12

    klusais. Tāpat cik klusu no NA puses tika norīts Cilinska jautājums , kamēr atceramies kāda šūmēšanās bija par Grendi , kas faktiski beigās noveda pie valdības krišanas .

    _______________

    Īpaši aizkustina Tavas rūpes par Cilinski. Ja Cilinskis būtu atteicies no piedalīšanās gājienā, tad būtu citi pārmetumi – re, negrib atteikties no siles. Situācijai pielāgots viedoklis? Tas taču ir tieši par Tevi un zanI:)

    +5
    -7
    Atbildēt

    0

    dro > garausiitis 21.03.2014. 08.43

    klusais…nevajag lolot ilūzijas … un klausīties ko politiķi runā .

    _________________

    Spekulē no paša rīta?:) Lai kāda būtu bijusi Grende, viņa tomēr izcīnīja kultūrai lielu finansējuma pielikumu /vislielāko, salīdzinot ar citām nozarēm/, ko šorīt, taisnojoties par Dramas teatra braucienu uz Krieviju, atzīmēja Rubenis. Ja nav svarīgi, ko runā politiķi, tad kādēļ jāpārmet Grendei viņas neveiklos izteicienus?:) Nedomāju apstrīdēt, ka katrai partijai ir savi skeleti, bet tādā gadījumā NA ir visnepieņemamākā tieši nacionālās retorikas dēļ, tātad tieši nacionālais jautājums ir tas, kādēļ šī partija jānogremdē, vai ne? Ja agrāk bija sauklis kaut pastalās, bet brīvā valstī, tad vai šobrīd būtībā nenotiek kalkulēšana, par cik mēs būtu gatavi pārdot savu valsti?:).

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > garausiitis 21.03.2014. 10.22

    Nepamanīju tavu iepriekšējo pērli, atvaino, klusais. Ēēē…, a šitas te… “raz ne pidaras ” :) … tas par Zaķi? Nu, nevajadzēja tik skarbi.:D

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > garausiitis 21.03.2014. 10.08

    Ir atšķirība ar iepriekšējo ministru, klusais. Tas bija playboys no Zatlera partijas. Tam, šķiet izrādīšanās ar nesagatavotiem rīkojūmiem vairāk rūpēja, kā hudrona dīķi, Karvas HES un citi ministrijas konkrētie darbi, par ko vēstīja masmediji. Izrādās, nemaz ne dīvaini.

    Ļoti prasmīgi iepini baumas par saimniecisko galu. Lasu daudz, bet dzirdu to otro reizi. Tieši no tevis. Tagad “droši” varu teikt, ka arī esmu dzirdējusi:):)

    Bet, drīkst jautāt – tieši kas bija labs?

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > garausiitis 21.03.2014. 09.31

    Klusais, tavas atbildes ir uzskatāms piemērs tam, ka katru lietu, viedokli un rīcību var pagriezt no baltās un pagriezt no melnās puses, var piemeklēt ieganstus, var piemeklēt versijas. Ko tu neteiksi, Maximas traģēdija pie vainas, ka NA nav iesēdušies kādos Domes krēslos? Tas kas jauns. Tas jau Maskavas speciālistu prasmes atgādina. Nē,nē. Es nesaku, ka tu esi Maskavas aģents:) Es saku, ka tu esi tikpat prasmīgs. Te tev uzskatāms piemērs – kad Ēlerte pārmet SC, ka tas nerēķinās ar opozīcijas viedokļiem Rīgas Domē, viss ir kārtībā, pareizi dara. Kad to pašu, bet citiem vārdiem un argumentiem dara Kiršteins, viņš, izrādās, diedelē no Ušakova krēslus. Anekdote, nē?

    Un turpinot, atgādinu jautājumus, uz kuriem nesaņēmu atbildes. Vai tev personāžs centrum neko neatgādina? Un par kopīgiem balsojumiem ar SC? Kā tie izskatās, ja nav dalījuma melns/balts? Būsi laikam palaidis garām.

    P.S. Izlasīju tavu nākamo ierakstu:) Ar nepacietību gaidīšu, kad sāksi amizēties arī par V.

    Kas attiecas uz Cilinski un to, ka partija to neatbalstīja, pēc tavām domām… Varbūt partijā tobrīd nebija vienprātības par to, ka Cilinskim ir jāiet gājienā, (nebija vienbalsīga balsošana, kas tev ir svarīga), lika viņu mierā un ļāva pašam izlemt? Tas, ka nominēja par parlamentāro sekretāru un līdzšinējais tandēms Cilinskis-Naudiņš ir saglabājies, neko neizsaka? Varēja tak vienkārši atstāt par ierindas deputātu un viss. Bet, nē. Ielika VARAM par parlamentāro sekretāru ar cerību, ka strādās abi ciešā kontaktā. Dīvaini, nē?

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 21.03.2014. 09.02

    lno – spekulēju ar ko ? Kaut kā laikam nemāku savu domu izklāstīt … Es te nekur neminēju par neveikliem izteicieniem . Manuprāt ir divas sažādas lietas – neveikli izteicieni un situācijai pielāgots viedoklis. Par KM finansējumu – laikam jau ne tikai Grendes nopelns tas bija , tas bija visas NA nopelns . Grendes demisija manuprāt vēl piemeta klāt kādu naudiņu KM budžetam . Interesanti kā nopelns bija tas , ka operai gada beigās piešķīra papildus finansējumu – Liepiņa vai Melbārdes ?

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 21.03.2014. 10.01

    Bravo, Klusais, labs komentārs!

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 21.03.2014. 10.25

    betija – nu laikam gluži tā arī nebija , ka nekas neinteresēja , jo sāka jau Sprūdžs cerīgi , tikai beigās nolaida gaisu un nokoncentrējās uz galveno – Lemberga padzīšanu kā pašmērķi . Samērā muļķīgi … Bet pieminot par playboy – ko darīt , kam negadās … Taču ja par personīgām lietām , tad mani piemēram ļoti nepatīkami izbrīnija presē lasītais , ka Cilinskis manīts operā džinsos un džemperītī … arī kaut kā ne tā …

    Un vēl tikai dažas mazas piebildes –

    Karvas HES lietu aizsāka Vējonis , bet gala brīnumus sastrādāja Antonovs , kad jau Sprūdžs bija prom

    Laikam pareizi būs tomēr gudrona ne hudrona dīķi

    Gudrona dīķu problēmas atrisinājums bija jau sagatavots , tikai Antonovs sāka performances un tas arī bija pēc Sprūdža.

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 21.03.2014. 10.27

    betij – tas “raz ne pidaras” par visiem, tai skaitā Zaķi ( un Saimas hokejistiem piemēram arī ) . Zini , ka Zaķis taisās no Zemgales startēt uz Saeimu :) :) :) Gribētos redzēt kā viņu tur sasvītros :)

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 21.03.2014. 09.48

    betija – laikam es tomēr nemāku paskaidrot … nevar būt ,ka Tu nespēj saprast …

    Tad par jautājumiem –

    Tādiem tipāžiem kā Centrum īpaši līdzi nesekoju , bet tas rakstītā stiliņš liekas kur lasīts . Un kopīgie balsojumi ar SC … kurš gan negrēko :) , vienkārši kādu savu interešu dēļ par kurām vēlāk oponenti pabļaustās … , bet rezultāts jau nemainās . Te jau vairāk stāsts , ka ir mums tipāži , kas deklarē taisno muguru, bet itin bieži pamanās to arī saliekt :) no sērijas – “raz ne pidaras ” :)

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 21.03.2014. 09.57

    betij – par Tavu P.S. Pirms tam Cilinskis bija arī parlamentārais sekretārs RP vadītai ministrijai – dīvaini , vai ne ? Un par lietas būtību – ir izskanējis , ka partijas saimnieciskais spārns esot bijis neapmierināts , jo Cilinskis ignorējis viņu vēlmes VARAM darbā , iespējams Naudiņš varētu būt pretimnākošāks. Un par tandēmu – parlamentārais sekretārs protams ir lietas kursā , kas notiek ministrijā , bet galveno vijoli spēlē ministrs … Cilinskim esot parlamentārajam sekretāram pie iepriekšējā ministra netika novērotas kādas īpašas darbības šajā sfērā … nemācēšu teikt vai tapēc ,ka nebija ko uzlabot vai negribēja vai nevarēja

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 21.03.2014. 08.16

    Labrīt Betij!

    Tā arī nesapratu vai Tavs koments bija adresēts man vai kādam citam . Ja tas bija man , tad gribu paskaidrot , ka neuztveru pasauli melnbaltās krāsās . Arī pastāsts par Naudiņu un VARAM nav ne balts ne melns , tas ir par to kā ir. Par to , ka viena lieta ir dažādi paziņojumi utml. un cits stāsts ir reālie darbi. Mani personīgi uzjautrina ka ņem kuru gribi politikā – neviens skaļi nenosauks lietas īstajos vārdos . Domāju ,ka tas pats Zaķis diez vai domā par Naudiņu to ,ko pateica, bet acīmredzot bija tāds uzstādījums . Tāpat cik klusu no NA puses tika norīts Cilinska jautājums , kamēr atceramies kāda šūmēšanās bija par Grendi , kas faktiski beigās noveda pie valdības krišanas . Mans secinājums – nevajag lolot ilūzijas … un klausīties ko politiķi runā .

    Par Kiršteina amatu par kuru pieminēji – tas cik atceros no NP avotiem un nezin kā vēl būtu viss beidzies , ja ne Zolitūde, kas lika NA konkretizēt savas pozicijas. Bet shēma vienkārša šādos gadījumos – SC paziņotu , ka uzņem kursu uz RD demokratizāciju un sāk domāt arī par opozīciju un tapēc piešķir kādus amatus. NA visticamāk presei teiktu , ka RD ir saimnieciska , ne politiska struktūra un pieņemtu šo piedāvājumu . Kaut kad Birka laikos jau šādas shēmas ir gājušas cauri cik atceros. Toreiz tikai pretējā virzienā.

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 21.03.2014. 10.44

    …Klusais…kārtējo reizi jāsaka, pārliecināti fanātiķi nespēj uztvert teiktā un rakstītā jēgu….to varētu salīdzināt ar bojājumu mikroshēmā – uzkaras un vissss….

    …diez vai skaidrojot vēl un vēl fanātiķi spēs apjēgt, ka Ušakovs viņus izmanto ar “pretimnākšanu”, piešķirot finansējumu dažām piemiņas plāksnēm un tagad iedodot Kiršteinam ilgi kāroto vietu blakus Ušakovam Latvijas pašvaldību savienības pārstāvniecībā…diemžēl, NA nespēj apjēgt, ko nozīmē darbs opozīcijā un, ja parādās iespēja kaut ko sabīdīt ar Ušakovu – jūtas baigi apmierināti…un tad pie kājas NA+V noslēgtais sadarbības līgums par opozīcijas vienotu darbu Rīgas domē, tad var aizmuguriski skriet ar Ušakovu tējiņu dzert un amatiņus meklēt…..

    …to tik Ušakovam vajag – sarīdīt opozīcijas partijas RD, lai tas pārnestos arī uz Saeimu….ar kuru tad vieglāk to izdarīt? – protams, ar NA, kas izsalkusi pēc varas un savas tieksmes nespēj apslēpt….

    ….par Kiršteinam visžēlīgi piešķirto vietu rakstīju pirms pāris dienām, bet varu atkārtot:

    -“Rīgas pašvaldību LPS domē un kongresā pārstāvēs Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC), viņa vietnieks Andris Ameriks (GKR), Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais, Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāja Eiženija Aldermane, Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Vadims Baraņņiks un Rīgas domes deputāts Aleksandrs Kiršteins.” ….

    P.S. ….man patika kāda komentētāja novērojums un secinājumi par mūsu portāla tjoķu Maņu…ļoti trāpīgi…. :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 21.03.2014. 09.24

    lno – man ir vienalga par Cilinski , es tikai izsaku savu redzējumu . Un atļaušos izteikt versiju ,ka Cilinskis pašai NA nebija ērts . Aiz ko neviens īpaši nepārdzīvoja . Man sen nav ilūziju ne par vienu no politiskajiem spēkiem , jo tirgošanās ir normāla prakse tāpat kā miglas pūšana acīs. Vienkārši reizēm ir amizanti paskatīties kā tas tiek producēts publikai .

    +6
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 21.03.2014. 10.58

    …vēl…atgriežoties pie Cilinska paveiktā VARAM – politiķim “cienīga” atbilde publiskā telpā:

    Jānis Cīmiņš @vinnijs13 8h

    @EinarsCilinskis Bijāt vides ministrijā ierēdnis. Ministrijā, kura ir organizējusi lielāko ES naudas izšķērdēšanu. Līdzdarbojāties.

    Einārs Cilinskis @EinarsCilinskis 7h

    @vinnijs13 protams, tas ir mans ieguldījums ES nojaukšanā.

    Jānis Cīmiņš @vinnijs13 7h

    @EinarsCilinskis Latvieši ilgi strēbs Jūsu ministrijas sastrādāto. Nerunājot par, atvainojiet, “izdirsto naudu”. Lieliski zināt kā.

    …bez komentāriem…

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 21.03.2014. 09.30

    ok

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 21.03.2014. 10.58

    zane – parasti kompis karas ne bojātas mikroshēmas dēļ, bet gan vaina meklējama programmā :)

    Par tjotju Maņu svaigs stāsts – eju uz liftu , izskrien tjotja Maņa un sāk stāstīt ,ka 25.martā mājas sapulce. Esot jāmet nost vecā valde, jo neko nedarot. Noteikti jāejot uz sapulci. Lieki laikam piebilst , ka vecā valde ierosināja likvidēt tjotjas Maņas darba vietu :) :) :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 21.03.2014. 11.17

    ….Klusais….Tava tjotja Maņa atgādina sabiedrības aktivitātes par strukturālajām reformām – nepieciešamas tūlīt un tagad…bet…galvenais, lai pašu personīgi neskartu…. :)

    ….bet, ja nopietni – visvieglāk manipulēt ar tiem, kuri varaskāri un ar mesijas apziņu….

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > garausiitis 21.03.2014. 11.11

    …betij….kāds no kuģīša kaut ko teica arī par uzvedību sabiedriskajās tualetēs un publiskās ziņu vietnēs… :)

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 20.03.2014. 23.46

    betij – laikam jau es tikai centos atgādināt ,ka pirms kāda laika bija zināms iznākums , kurš tika skaisti izpušķots lai paspēlētos ar iekšējo vienbalsīgo demokrātiju ( Naudiņu tak vienbalsīgi izvēlēja NA spice , vai ne … ) Tāds smuks teātris , gluži kā pārējiem :)

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

silvija 20.03.2014. 17.18

Cik saprotu, tagad sāksim ieviest Baltkrievijas režīmu. Un Rubiks ar dēla starpniecību varēs darīt zināmas savas vēlmes.

+9
-5
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu