Ukrainas parlaments aicina Starptautisko Krimināltiesu saukt Janukoviču pie atbildības (papild.) • IR.lv

Ukrainas parlaments aicina Starptautisko Krimināltiesu saukt Janukoviču pie atbildības (papild.)

11
Viktora Janukoviča portrets vēl neizpostīta Maidanā. Foto: AFP/LETA

Janukoviču izsludina meklēšanā par cilvēku slepkavību ar iepriekšēju nodomu

Ukrainas parlaments otrdien aicināja Hāgas Starptautisko Krimināltiesu saukt pie atbildības līdzšinējo Ukrainas prezidentu Viktoru Janukoviču par protestētāju “masu slepkavībām” Kijevā. 

“Mēs aicinām Starptautisko Krimināltiesu (..) saukt pie atbildības Viktoru Janukoviču un citas augsta ranga amatpersonas, kuras deva noziedzīgus rīkojumus un tos izpildīja,” teikts Ukrainas parlamenta paziņojumā.

ASV Finanšu ministrijas organizācija, kas cīnās ar finanšu noziegumiem (Financial Crimes Enforcement Network, FinCEN) iesaka visām bankām uzmanīt naudas plūsmu un kontrolēt tos līdzekļus, kas atrodas Janukoviča un citu augstu Ukrainas amatpersonu kontos.

Augstākā Rada otrdien pieņēma paziņojumu, aicinot Starptautisko Krimināltiesu saukt pie atbildības tās Ukrainas augstākās valsts amatpersonas, kuras ir atbildīgas par “noziegumiem pret cilvēci”, kas novedis “pie īpaši smagām sekām un Ukrainas pilsoņu masveida slepkavībām protesta akciju laikā no 2013.gada 21.novembra līdz 2014.gada 22.februārim”.

Parlaments arī aicina Hāgas tiesu noteikt vainīgos šajos asiņainajos notikumos.

Šo paziņojumu atbalstīja 324 no 361 tautas deputāta.

Janukovičs arī izsludināts meklēšanā par cilvēku slepkavību ar iepriekšēju nodomu Kijevā pagājušajā nedēļā pieredzētajos nemieros. Kijevas tiesa izdevusi rīkojumu par Janukoviča aizturēšanu.

Kā vēsta aģentūras UNIAN korespondents, šādu informāciju apstiprinājis Ukrainas ģenerālprokurora pienākumu izpildītājs Oļegs Mahņickis.

Janukovičs tiek meklēts par masu slepkavību ar iepriekšēju nodomu vainu pastiprinošos apstākļos. Izmeklēšanā par cilvēku slepkavību aizdomas krīt uz 50 cilvēkiem, taču, kā pieļāva Mahņickis, aizdomās turamo skaits varētu pieaugt, ziņo LETA.

Mahņickis arī pavēstīja, ka Janukoviča meklēšanu organizē Ukrainas Drošības dienests un Iekšlietu ministrija. Līdz ar Janukoviču meklēšanā izsludināts arī bijušais Ukrainas ģenerālprokurors Viktors Pšonka.

Kā jau vēstīts, 22.februārī Ukrainas parlaments nobalsoja par Janukoviča atcelšanu no prezidenta amata un izsludināja pirmstermiņa vēlēšanas, kas notiks 25.maijā.

Janukoviča atrašanās vieta nav zināma.

(papildināta ar pēdējām rindkopām)

Komentāri (11)

inta_s 25.02.2014. 15.00

Kāpēc Ukrainas tiesa nevar tos tiesāt?

+1
-4
Atbildēt

0

Inese 25.02.2014. 15.38

Nacistu bruņoto vienību vadoni Jarošu arī tā kā vajadzētu pasaukt pie atbildības.

0
-6
Atbildēt

3

    Inese > Inese 25.02.2014. 16.31

    Dullais, tu esi ģenētisks deportētājs? Nav brīnums, tādu latviešu, kas deportēja savus tautiešus, bija pa pilnam. Citāts no L. Lapsas, K. Jančevskas un I. Saatčianes grāmatas “Latvietis parastais”:

    Vēl vairāk: diemžēl jāatzīst, ka pēckara Latvijā bija cilvēki, kas rīkojās nelietīgi pret saviem tautiešiem. 1949. gads to pierādīja: izsūtāmo sarakstus veidoja tie, kas mitinājās blakus, kuri zināja, ka tur un tur dzīvo cilvēki, kuriem pieder vairāk mantas vai kuri vienkārši ir gudrāki.

    Man bija iespēja papētīt izsūtāmo sarakstus un pavēles, un es atklāju, ka tie cilvēki, kuri ievācās mūsu Nītaures mājā, bija šos sarakstus veidojuši.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    lindukjis > Inese 28.02.2014. 15.02

    OK! Tādā gadījumā, tu esi šizofrēniķis un, iespējams, tev būtu jāmeklē psihiatra palīdzība…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Inese 25.02.2014. 16.56

    Bet skaitu, kas jāizsūta uz Sibīriju un plintniekus, kas tos “budžus” apsargāja un izveda jau piegādāja PSRS ,un vilcienu vagonus tāpat un apsargus arī tāpat un šķūtniekus, kas veda nabaga cilvēkus tāpat nozīmēja jau vietējā padomju vara un izsūtāmo sarakstus arī tā sastādīja, ne jau tas nabaga kalps vai kalpone tika pie sarakstu stādīšanas. Skaits, kas jāizsūta no Latvijas bija PSRS noteikts. Ja esot noslēpies vietējais izvedamais saimnieks, tad paņēma turpat blakus paputējušu saimnieciņu. To atceros, ka mana mamma stāstīja un brīnījās kāpēc izvests kaut kāds nabaga pušelnieks, jo bagātais vecsaimnieks paguva noslēpties, jo viņš tika brīdināts.

    Ak labāk nevajag te stāstīt par labajiem krieviem un sliktajiem latviešiem, kuri tikko ienāca padomju vara, tā tūlīt nezin kāpēc izsūtīja savējos. Blēņas, jo Staļinam bija tāds plāns! ne jau tikai Latvijā! interesanti, tad kāpēc to pašu darīja arī abās pārējās Baltija svalstīs vienlaicīgi. vai arī to darīja latvieši?

    nelieši te vēl muldēs!Nelietīgie kretīni, jums nekas nav svēts. izmelos vilku no meža, kā to jau ir pieraduši darīt simtiem gadu.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu