Lielajā Ģildē LNSO uzstāsies kopā ar "Xylem trio" • IR.lv

Lielajā Ģildē LNSO uzstāsies kopā ar “Xylem trio”

21
Koncerta plakāts

Diriģents Andris Poga, soliste Andžela Brauna. Skanēs Džordža Gēršvina mūzika

Šovakar, 29.decembrī plkst.19 Lielajā ģildē izskanēs viens no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) Jaungada gala koncertiem ar “Xylem trio” un Andželas Braunas piedalīšanos, raksta aģentūra LETA. Jaungada gala programma ritēs jaunā LNSO mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Andra Pogas vadībā. Koncerts paredzēts arī rīt, 30.decembrī, un šie ir pirmie koncerti, kad Poga, kurš LNSO vada kopš 1.novembra, stājas orķestra priekšā. 

Koncerta ieskaņā skanēs Džordža Gēršvina asprātīgais simfoniskais šaržs “Amerikānis Parīzē”. Lielu darbu koncerta sagatavošanā ieguldījis “Xylem trio”, kurā spēlē saksofonists Oskars Petrauskis, pianists Raimonds Petrauskis un sitaminstrumentālists Rihards Zaļupe. Šie trīs kungi ķērušies pie Gēršvina “Rapsodijas blūza stilā” un klavieru solopartiju pārveidojuši tā, lai visiem trim būtu, ko izspēlēties. Talantīgais triumvirāts arī vainagos gala programmu ar pašu veidotu svītu no Gēršvina populārākajām melodijām, un te sagaidāma intriģējoša sadarbība ar dziedātāju Andželu Braunu. Šo sirsnīgo un talantīgo soprānu pirms vairākiem gadiem Rīgā varēja iepazīt kā Tosku un Aīdu.

Ļoti nepacietīgi gaidām sadarbību ar Andželu Braunu, kas jums un arī mums pilnīgi noteikti būs neaizmirstama muzikāla satikšanās,” atklāj LNSO sitaminstrumentālists Zaļupe. 

Biļetes  nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (21)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu