ES mājā rādīs Kaspara Gobas dokumentālo filmu "Pirmie" • IR.lv

ES mājā rādīs Kaspara Gobas dokumentālo filmu “Pirmie”

28
2005.gads. Latvijā ieradušās somālietes Olaines nelegālo imigrantu nometnē. Foto Baiba Aprāne, LETA

2005.gada vasarā Latvijā no Somālijas ieradās septiņi bēgļi. Filma ir stāsts par viņiem

Eiropas Savienības (ES) mājā šodien plkst.17.30 būs skatāma režisora Kaspara Gobas dokumentālā filma “Pirmie”, raksta aģentūra LETA.

2005.gada vasarā Latvijā no Somālijas ieradās septiņi bēgļi. Gadu pavadījuši nelegālo imigrantu centrā, viņi nonāca uz ielas – bez dokumentiem, bez iztikas līdzekļiem, bez valodas zināšanām. Kas notika un cik gatava Latvija ir bēgļu uzņemšanai – par to stāsta dokumentālā filma “Pirmie”. 

Dokumentālā filma “Pirmie” parāda, ka globālajam multikulturālisma, etniskās daudzveidības un iedzīvotāju migrācijas pieaugumam nav gatava ne Latvijas valsts, ne sabiedrība. Filma tapusi 2013.gadā, un tās pirmizrāde notika šā gada 27.augustā Latvijas Televīzijas 1.kanālā. Režisors Kaspars Goba teicis: “Mani darbi līdz šim ir bijuši par tēmām, kas saistītas ar mūsu sabiedrību un man šķitušas nozīmīgas. Ir svarīgi, lai cilvēki padomātu, ka pat tad, ja ekonomiski varētu dzīvot labāk, tas, ka patlaban pie mums nenotiek karš, ir liela vērtība. Un tie cilvēki, kuri baisu apstākļu dēļ bijuši spiesti pamest savas mājas, ir pelnījuši izpratni no mūsu puses.” 

Filma “Pirmie” saņēmusi ES programmas “Media 2007” finansiālu atbalstu. Pasākums tiek organizēts ES mājas tematiskā mēneša gaitā – novembrī un decembrī īpaša uzmanība tiek veltīta Eiropas Savienības vērtībām un ES dalībvalstu kultūras dažādībai. 

Visi pasākumi ES mājā ir bez maksas.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu