Šovakar "Splendid Palace" kinolektorijs „Tas, ko Tu nedrīksti nezināt" • IR.lv

Šovakar “Splendid Palace” kinolektorijs „Tas, ko Tu nedrīksti nezināt”

31
Aktieri Ēvalds Valters un Jānis Paukštello filmā "Aizaugušā grāvī viegli krist". Foto Guntis Grunte, no LKA Rīgas Kino muzeja krājuma

Savu 1986.gadā tapušo filmu „Aizaugušā grāvī viegli krist” komentēs režisors Jānis Streičs 

Rīgas Kino muzeja kinolektorijā “Tas, ko Tu nedrīksti nezināt X: Latviešu variants” šovakar, 27.novembrī plkst. 19 kino “Splendid Palace” Lielajā zālē būs skatāma  Jāņa Streiča filma „Aizaugušā grāvī viegli krist” (1986, 90′). Pirms filmas ievadu sniegs kinokritiķe Daira Āboliņa, seansu visas filmas garumā komentēs pats režisors Jānis Streičs.

„Aizaugušā grāvī viegli krist” ir spilgtākais groteskas paraugs Latvijas kinomākslā – komēdija par dzīvi padomju kolhozā 1980. gadu vidū. Jaunais komjaunatnes sekretārs Vitolds (Jānis Paukštello) nolēmis ieviest kārtību pagrimušajā kolhozā “Rosme”, apkarojot alkoholismu un līdzcilvēku kāri pēc sociālistiskās sacensības sasniegumiem, kas liek novārtā pamest pašiem savu sētsvidu un tuvākos. Lieki teikt, ka viņa pūles sastopas ar pretestību… Filma ir mūsdienu skatītājam jau aizgājušas, iracionālas padomju realitātes un tās atribūtu atainojums kino. To izprast palīdzēs pats režisors. Lomās arī – Indra Burkovska, Ģirts Jakovļevs, Juris Lejaskalns, Ēvalds Valters.

Filma tiks demonstrēta latviešu valodā ar subtitriem krievu valodā.

Visas lekcijas pēc to nolasīšanas teksta formātā pieejamas interneta žurnālā Satori. lv

Vairāk informācijas www.kinomuzejs.lv 

Biļetes cena Ls 2.50, studentiem ar ISIC karti Ls 2, Latvijas Kinematogrāfistu savienības biedriem bez maksas.

 

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu