Čaklais veselības stāvokļa dēļ varētu nolikt deputāta mandātu • IR.lv

Čaklais veselības stāvokļa dēļ varētu nolikt deputāta mandātu

26
Ingmārs Čaklais. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Saeimas deputāts uz ilgāku laiku izbraucis ārpus valsts

Saeimas deputāts Ingmārs Čaklais (Vienotība), kurš izbraucis ārpus Latvijas, pagaidām oficiāli nav informējis “Vienotības” pārstāvjus, ka viņš plāno nolikt Saeimas deputāta mandātu. Taču sarunā ar partijas līderi Saeimas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu (Vienotība) viņš pieļāvis šādu iespēju, ja veselības stāvoklis neuzlabosies.

Āboltiņa aģentūrai LETA uzsvēra, ka Čaklais viņu pirms vairākām nedēļām informējis, ka veselības problēmu dēļ līdz parlamenta pavasara sesijas beigām nevarēs piedalīties Saeimas sēdēs. Tāpat viņš arī jautājis, vai līdz Saeimas sesijas pēdējai sēdei ir gaidāmi kādi balsojumi, kuros viņam būtu obligāti jāpiedalās. Sarunā viņš arī esot pieļāvis iespēju nolikt deputāta mandātu, ja viņa veselības stāvoklis līdz rudens sesijai neuzlabosies.

Vienlaikus Āboltiņa uzsver, ka rudens sesijā “Vienotībai” ir pilnvērtīgi jāstrādā, risinot svarīgus jautājumus, līdz ar to, ja Čaklais nevarēs atgriezties un piedalīties Saeimas darbā, partijas pārstāvji viņu aicinātu nolikt deputāta mandātu.

Arī “Vienotības” frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis sacīja, ka viņam pagaidām nav informācijas, ka Čaklais plāno nolikt deputāta mandātu. Pēc Zaķa teiktā, Čaklais viņu informējis, ka veselības problēmu dēļ plāno ārstēties.

Čaklais uz telefona zvaniem un īsziņām neatbild. Vienlaikus savā tviterkontā viņš norāda, ka Latvijas parlamenta deputātiem neapmaksā mobilo telefonu un viņš to nevarot atļauties ārpus Latvijas. Tomēr ikvienam deputātam ir oficiālais e-pasts, atgādina Čaklais. Tomēr arī uz e-pasta vēstuli Čaklais pagaidām nav atbildējis.

“Nevaru iepriecināt: esmu dzīvs, ārstējos, veselība uzlabojas. Tiem, kam “diemžēl” – man žēl. Pārējiem – paldies par laba vēlējumiem!” savā tviterkontā raksta Čaklais.

Kā ceturtdien ziņoja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “Panorāma”, Čaklais dažus savus kolēģus informējis, ka devies ārstēties ārpus valsts, taču, pēc vairāku citu avotu teiktā, deputāts varētu būt pametis Latviju uz ilgu laiku, dodoties prom ar visu ģimeni.

Saskaņā ar LTV rīcībā esošo informāciju Čaklais varētu būt devies prom uz kādu Eiropas valsti ne tikai veselības problēmu, bet arī ģimenes apstākļu dēļ. Pērnā gada novembrī tieslietu ministrs atstādināja no amata viņa dzīvesbiedri notāri Daci Čaklo, kurai saskaņā ar amatpersonas deklarāciju ir lielas kredītsaistības.

 

Komentāri (26)

peerku 15.06.2013. 09.22

Čaklā k-gs, ja neesat pavisam pazaudējis godu, nolieciet mandātu nekavējoties, lai Jūsu pārstāvētajai partijai nelabvēļi nepārmestu arī vēl Jūsu grēkus, jo tā jau pietiek traipu: lakatiņi, medija pirkšanas kontrakts ar Lembergu, tumbočka, autoafēra un nu vēl shēma ar paša sievu, notāri.

+7
-3
Atbildēt

0

Gaisma; Enģelis 15.06.2013. 01.46

Ingmārs varbūt nav slikts džeks, bet no visa, kas saistīts ar naudu viņam pašam būtu jāturas pa gabalu. Par parlamentu vispār nerunāsim..

+7
-4
Atbildēt

1

kristaps_drone 14.06.2013. 22.14

Lai tik liek mandātu, par vienu švali vienotībā būs mazāk. Kaut gan tas vienotības situāciju vairs neglābs.

+10
-7
Atbildēt

1

    Inese > kristaps_drone 14.06.2013. 22.17

    NA šo nacianāli pieņems atplestām rokām.

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu