Apcietinātais Daugavpils vicemērs brīvībā tiek pret drošības naudu • IR.lv

Apcietinātais Daugavpils vicemērs brīvībā tiek pret drošības naudu

10
Apsūdzētais Vjačeslavs Širjakovs februārī tiek konvojēts uz sēdi Rīgas apgabaltiesā. Foto: Evija Trifanova, LETA

Uzņēmējs Sprinovskis no apcietinājuma atbrīvots pret 50 tūkstošu latu lielu drošības naudu

Tiesa pret 50 tūkstošus latu lielu drošības naudu pagājušā nedēļā no apcietinājuma atbrīvojusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja aizturēto uzņēmēju Jāni Sprinovski, kurš iesaistīts Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanas lietā saistībā ar Daugavpils domes kapitālsabiedrības “Daugavpils siltumtīkli” īstenotajiem projektiem. Savukārt pret 10 000 latu lielu drošības naudu pirmdien no apcietinājuma atbrīvots Daugavpils domes priekšsēdētājas vietnieks Vjačeslavs Širjakovs, ziņo LETA.

Kriminālprocesa ietvaros divas Daugavpils pašvaldības amatpersonas tika atzītas par aizdomās turētajām kukuļņemšanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, divi uzņēmēji – kukuļdošanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanā un vēl divi uzņēmēji – kukuļošanasstarpniecībā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanā.

Ar tiesas lēmumu apcietinājums 3.februārī tika piemērots Sprinovskim, Širjakovam un uzņēmējam Gintam Sorokinam. Sorokinu pret drošības naudu atbrīvoja aprīlī.

Sprinovska advokāts Regnārs Jansons apstiprināja, ka pagājušā nedēļā tiesa pret 50 tūkstošu latu lielu drošības naudu Sprinovski atbrīvojusi no apcietinājuma.

KNAB preses pārstāve Inta Šaboha, neminot atbrīvotās personas vārdu, arī apstiprināja, ka vienam no uzņēmējiem drošības līdzeklis aizstāts ar 50 000 latu drošības naudu. KNAB izmeklētājs šai personai piemērojis arī papildu drošības līdzekļus – aizliegumu izbraukt no valsts un aizliegumu tuvoties noteiktām personām un vietām.

KNAB ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus piemērojis arī Širjakovam. KNAB, neminot amatpersonas vārdu, apstiprina, ka, turpinot pirmstiesas izmeklēšanu, ir nostiprināti krimināllietā iegūtie pierādījumi un mainījies pamats smagākā drošības līdzekļa – apcietinājuma – piemērošanai. Aizdomās turamajai amatpersonai šodien piemērota drošības nauda 10 000 latu apmērā, noteiktas nodarbošanās aizliegums un aizliegumu tuvoties noteiktām personām un vietām, kā arī aizliegums izbraukt no valsts.

“Tāds lēmums ir pieņemts, dokumenti ir atdoti cietuma administrācijai, un tagad jāgaida, kad viņš fiziski būs ārā,” apstiprināja Širjakova advokāts Dainis Lūsis.

KNAB sācis kriminālprocesu par iespējamu Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu saistībā ar “Daugavpils siltumtīklu” īstenotajiem projektiem. Publiski izskanējis, ka šajā lietā aizdomās turētie ir Širjakovs, Sprinovskis, Sorokins un no amata pienākumu pildīšanas atbrīvotais “Daugavpils siltumtīklu” valdes loceklis Māris Laudiņš, kurš gan atkal iecelts par uzņēmuma galveno enerģētiķi.

Izmeklētāju iegūtā informācija liecina, ka kukulis ne mazāk kā 120 000 eiro (84 000 latu) apmērā nodots par pašvaldības amatpersonu pieņemtajiem labvēlīgajiem lēmumiem kāda komersanta interesēs. Pēc kukuļa nodošanas kukuļošanā iesaistītās personas 1.februārī aizturētas.

 

Komentāri (10)

silvija_vitina 03.06.2013. 18.50

pret drošības naudu, kā zināms, tika atbrīvots arī, piemēram, Vaškevičs (var minēt arī citus piemērus). Kur tagad atrodas Vaškevičs, arī zināms (sorry, zināms tas, ka nav zināms).

Drošības naudas samaksa ir pilnīgi droša pazīme, ka par pilsoni x visai drīz būs zināms, ka nav zināms, kur viņu meklēt, JA KAS. lai gan, visticamāk, NEKAS jau nenotiks. izmeklēšana turpināsies ar turpinājumiem bet bez rezultātiem.

+5
0
Atbildēt

0

dro 03.06.2013. 21.34

Laiks pazust tālēs zilajās:)

+1
0
Atbildēt

0

putekliic 04.06.2013. 09.10

A kur viņam problēma tikt pāri robežai?! Izbraucot, robežkontroles Latvijā nav – pēc tam brauc brīvi kaut līdz Lisabonai un tālāk pa visu plašo pasauli. Izlaišana no apcietinājuma pret galvojumu vispār ir jāatceļ normatīvajos aktos. Likuma priekšā visiem jābūt vienlīdzīgiem, bet šajā gadījumā iznāk, ka vienlīdzīgāki ir tie, kur ir pastrādājuši vissmagākos noziegumus, jo tiem mēdz būs visvairāk līdzdalībnieku, kuri ir gatavi samaksāt daudz, lai tikai organziatori varētu nozust un visa izmeklēšana beigtos ar fiasko.

+1
0
Atbildēt

1

    Sandris Maziks > putekliic 04.06.2013. 10.29

    andrejs_gr
    “Izbraucot, robežkontroles Latvijā nav – pēc tam brauc brīvi kaut līdz Lisabonai”

    Tā fašistisko izdzimteņu suga izvēlas pretējo virzienu. Pēc tam jau ar jaunu identitāti, nedaudz izmainītu ārieni un čekas izsniegto jauno pasi var braukāt pa pasauli.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu