Laikmetīgās mākslas centrā būs starptautiska izstāde „Tulkojot atsauces I" • IR.lv

Laikmetīgās mākslas centrā būs starptautiska izstāde „Tulkojot atsauces I”

28
Horvātu mākslinieka Marijana Crtaliča darbs no izstādes "Tulkojot atsauces". Publicitātes foto

Projekts „Tulkojot atsauces” tiecas notvert un analizēt joprojām klātesošus padomju laika nospiedumus 

Ceturtdien, 23. maijā, plkst. 18.30 Laikmetīgās mākslas centra (LMC) Ofisa galerijā tiks atklāta pirmā izstāde no starptautisko izstāžu sērijas „Tulkojot atsauces I”. Izstādē piedalās mākslinieki: Arnis Balčus un Aija Bley no Latvijas, Žilvins Landzberģis no Lietuvas, Henriks Dunkers no Somijas, Slavs&Tatars no ASV, Marijans Crtaličs no Horvātijas un citi. 

„Tulkojot atsauces I” ietvaros norisināsies arī divu dienu simpozijs, kurā jaunākās paaudzes pētnieki un mākslinieki iepazīstinās ar postsociālisma reģionā raksturīgām vai spilgtām nesenās pagātnes zīmēm šodienā, kam sekos arī citi notikumi.

Projekts „Tulkojot atsauces” tiecas notvert un analizēt joprojām klātesošus padomju laika nospiedumus  – mākslā, publiskajā telpā, arhitektūrā, sabiedrībā, kolektīvās un personiskajās atmiņās. Uzdevums – mērķtiecīgi paskaidrot un papildināt pamatstāstu, mūsu neseno pagātni.

Simpozijā, kas Laikmetīgās mākslas centrā norisināsies no 23. līdz 24. maijam, jaunākās paaudzes pētnieki un mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Gruzijas, Ukrainas, Polijas un Horvātijas iepazīstinās ar postsociālisma reģionā raksturīgām vai spilgtām nesenās pagātnes zīmēm šodienā, kā arī diskutēs par dažādām pieejām, kā pētīt, interpretēt un tulkot šo pieredzi. Simpozijs norisināsies angļu valodā. Detalizēta tā programma būs pieejama Laikmetīgās mākslas centra mājas lapā www.lcca.lv

Dalība simpozijā – bezmaksas; simpozijam var pieteikties, rakstot Ingai Lācei ([email protected]).

Paralēli izstādei Laikmetīgās mākslas centrs 24. maijā aicina arī uz „Galda kultūras radošo darbnīcu”, ko vadīs māksliniece Kate Krolle un kuratore Maija Miķelsone. Darbnīca norisināsies kafejnīcā „Vefietis 2″, Skolas ielā 38. 

Toties 25.maijā būs izbraukuma pasākums „Ekspedīcija. Vecmīlgrāvis” – mikronotikumu virkne Vecmīlgrāvja kafejnīcās, tenisa kortos, tirgus laukumā un citās Vecmīlgrāvja ģeogrāfijai zīmīgās vietās. Savukārt 6. jūnijā LMC aicina piedalīties diskusijā „Mākslas superlokalitāte Latvijā: vietas savdabības”, ko vadīs filozofs Kārlis Vērpe.

Projekts „Tulkojot atsauces” tiek rīkots sadarbībā ar kultūras centru „Drugo More” Rijekā, Horvātijā, kultūras platformu „IZOLYATSIA” Doņeckā, Ukrainā un „KSA:K” – Laikmetīgās mākslas centru Kišiņevā, Moldovā. 

Izstāde un notikumu programma norisināsies Laikmetīgās mākslas centrā, Alberta ielā 13, 7. stāvā.

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu