Laikmetīgās mākslas centrā atklās Andreja Strokina izstādi "Traucējumi un šķēršļi" • IR.lv

Laikmetīgās mākslas centrā atklās Andreja Strokina izstādi “Traucējumi un šķēršļi”

30
Darbs no izstādes. Foto Andrejs Strokins

Fotogrāfa darbi atspoguļo cilvēku vēlmi ar alkohola palīdzību padarīt dzīvi vieglāk paciešamu

Ceturtdien, 5.februārī plkst.18.30 Latvijas Laikmetīgās mākslas centra Ofisa galerijā tiks atklāta fotogrāfa Andreja Strokina personālizstāde “Traucējumi un šķēršļi”, raksta aģentūra LETA. Izstādes darbu ciklā mākslinieks ir pievērsies tādai tēmai kā alkohols, kas izpaužas gan kā savdabīgs psiholoģisks stāvoklis, gan kā ritualizēts kultūras fenomens. Izstādes “Traucējumi un šķēršļi” darbi atspoguļo cilvēku vēlmi aizbēgt no realitātes, ar alkohola palīdzību padarīt to vieglāk paciešamu. 

Dzeršanas kultūra gadsimtiem ilgi caurvij sabiedrības vēsturi, bet šī brīža situācija ir atkarīga no nesenākās pagātnes, kas veido cilvēku sociālo uzvedību. Izstādē “Traucējumi un šķēršļi” Andrejs Strokins pēta šauro robežu starp skaidru realitātes uztveri un reibumu – prāta stāvokli, kurā cilvēks zaudē līdzsvara izjūtu un viņa apziņa transformējas, aizmiglojas. 

1984.gadā dzimušais Strokins ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļu un ieguvis papildu izglītību dažādos fotokursos un radošajās darbnīcās. Līdz šim piedalījies grupu izstādēs Latvijā un ārvalstīs, 2014.gadā sarīkojis personālizstādi “Cilvēki kāpās” Lietuvā. Strokins darbojas kā neatkarīgs fotogrāfs. Pēdējo gadu laikā viņš ir uzvarējis vairākos nozīmīgos fotokonkursos – “Kaunas Photo Star”, “La Quatrieme Image”, Photo Annual Awards” dokumentālās fotogrāfijas kategorijā u.c. 

“Traucējumi un šķēršļi” ir mākslinieka pirmā personālizstāde Latvijā. Laikmetīgās mākslas centrā to varēs aplūkot līdz 5.martam. Vairāk informācijas mākslas centra mājas lapā

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu