Atklāts starptautiskais Baltijas baleta festivāls • IR.lv

Atklāts starptautiskais Baltijas baleta festivāls

24
Skats no festivāla atklāšanas priekšnesuma Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Foto Evija Trifanova, LETA

Festivāls turpināsies līdz 1.maijam. Izrādes notiks dažādās Latvijas vietās

Vakar tradicionāli Dzelzceļa stacijā tika atklāts 18.starptautiskais Baltijas baleta festivāls, kas divu nedēļu garumā priecēs skatītājus ne tikai Rīgā, bet arī citviet Latvijā, raksta aģentūra LETA.

Festivāla programma turpināsies līdz 1.maijam. Festivāla moto “No klasikas līdz avangardam” savu nozīmi nezaudēs arī šogad. Līdzās Latvijas baleta zvaigznēm interesantus un bagātīgus priekšnesumus no 19.līdz 21.aprīlīm sniegs skandināvu Jo Stromgrena un “Kassandra Production” deju kompānijas, kuru viesizrādes būs skatāmas Rīgā, Rēzeknē un Valmierā. Savukārt ASV deju grupa “Step Afrika” skatītājus aizraus ar degsmi un galvu reibinošiem stepa ritmiem Preiļos (30.aprīlī) un Rīgā (1.maijā). Interesantu interaktīvo atrakciju “Krēsli” uz Latviju pirmoreiz ārpus Francijas būs atveduši “Theatre de la Tete Noire” (izrādes no 25.līdz 28. aprīlim), kurā piedalīties bez maksas varēs gan rīdzinieki, gan kuldīdznieki un liepājnieki. 

Tradicionāli skaistu mirkļu pārpilns būs festivāla Galā koncerts, kas Latvijas Nacionālajā operā notiks 29.aprīlī. Šajā priekšnesumā baleta šarmu un grāciju varēs vērot Lielbritānijas, Ukrainas, Vācijas, Nīderlandes, Krievijas, ASV, Tatarstānas un Latvijas baleta solistu izpildījumā.

Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu