Šodien un rīt Rīgā notiks franču teātra brīvdabas atrakcija "Krēsli" • IR.lv

Šodien un rīt Rīgā notiks franču teātra brīvdabas atrakcija “Krēsli”

35
Publicitātes foto

Šodien divas izrādes pie tirdzniecības centra “Origo”, rīt – pie Sv. Pētera baznīcas. Pēc tam – Kuldīgā un Liepājā

Šodien, 25.aprīlī plkst.12 un 16 pie tirdzniecības centra “Origo” būs skatāma Sarānas pilsētas “Theatre de la Tete Noire” brīvdabas atrakcija “Krēsli”, raksta aģentūra LETA. Brīvdabas atrakciju “Krēsli” rīdziniekiem un pilsētas viesiem bez maksas piedāvās noskatīties Starptautiskais Baltijas baleta festivāls sadarbībā ar Francijas institūtu Latvijā un “Theatre de la Tete Noire”. 

Šīs interaktīvās, lēnās brīvdabas atrakcijas autors ir plastisko mākslu meistara Žana Marī Gerēna. Šī ir pirmā reize, kad atrakcijas “Krēsli” tiks rādīta skatītājiem ārpus Francijas. “Krēsli” ir piecas kustīgas, mehāniskas skulptūras-konstrukcijas, veidotas no dzelzs, koka un akmens. Šis uzvedums ir veltījums gan lieliem, gan maziem. Novietoti publiskā vietā, krēsli ļauj peldēt, rāpot, lidot un skriet vienlaikus un vienuviet. 

Piektdien šī izrāde no plkst.11 līdz 14 un no plkst.15 līdz 18 būs skatāma pie Svētā Pētera baznīcas, bet pēc tam brīvdabas atrakcijas ceļos uz Kuldīgu un Liepāju. 

Jau ziņots, ka līdz 1.maijam norisināsies 18.starptautiskais Baltijas baleta festivāls “No klasikas līdz avangardam”. Festivāls ir vienīgais baleta notikums Latvijā, kas pāris nedēļu garumā skatītājiem piedāvā pasaules klases dejotāju, horeogrāfu, baleta teātru un kompāniju priekšnesumus, apvienojot klasiskās tradīcijas ar laikmetīgo skatījumu. 

30.aprīlī Preiļu novada kultūras centrā un 1.maijā Rīgas Kongresu namā būs skatāms ASV deju grupas “Step Afrika” priekšnesums. Galā koncerts 29.aprīlī norisināsies Latvijas Nacionālajā operā, kur uzstāsies baleta zvaigznes no Austrijas, ASV, Dienvidkorejas, Igaunijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Ukrainas un Vācijas pasaulē.

Vairāk informācijas festivāla mājas lapā

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu