Lielajā ģildē LNSO un Dāvida Himenesa Karerasa koncerts "Varoņa dzīve" • IR.lv

Lielajā ģildē LNSO un Dāvida Himenesa Karerasa koncerts “Varoņa dzīve”

9

Koncertā piedalīsies arī izcilā latviešu čelliste Kristīne Blaumane

Lielajā ģildē piektdien, 22.martā notiks koncerts “Varoņa dzīve”, kurā piedalīsies Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) un diriģents Dāvids Himeness Karerass, raksta aģentūra LETA.

Koncertprogrammā skanēs Pētera Čaikovska Rokoko variācijas čellam un orķestrim op.33, Volfganga Amadeja Mocarta Divertisments Re mažorā, KV 136, kā arī Riharda Štrausa Simfoniskā poēma “Varoņa dzīve”.

Štrauss dzīvoja laikā, kad sabiedrība ilgojās pēc varoņa tēla jebkurā jomā – mākslā, politikā, ekonomikā un arī mūzikā. Simfoniskā poēma “Varoņa dzīve” ir skaņās ietērpta komponista autobiogrāfija, kurā atspoguļojas tā laika sakāpinātās emocijas un nemieri sabiedrībā, tādēļ autors šo varoni meklē un rod mūzikā.

Koncertā būs iespēja dzirdēt izcilās latviešu čellistes Kristīnes Blaumanes interpretāciju Pētera Čaikovska Variācijām par rokoko tēmu. Blaumane ir viena no izcilākajām latviešu jaunās paaudzes čellistēm, kura nu jau piekto gadu ir arī Londonas filharmoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistare.

Diriģents Dāvids Himeness Karerass dzimis Barselonā un kopš savas debijas 1994.gadā ar Hannoveres orķestri ir sācis savu starptautisko karjeru un patlaban koncertē tādās pasaulslavenās koncertzālēs kā “Royal Albert Hall”, Berlīnes Filharmonijā, Tokijas “Suntory” koncertzālē, kā arī Ņujorkas “Carnegie” un “Avery Fisher” koncertzālēs, sadarbojoties ar pasaulē atzītākajiem orķestriem un solistiem.

Biļetes cena Ls10-27. Biļetes var iegādāties www.bilesuparadize.lv

 

 

Komentāri (9)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu