Koncerts ""Šimkus&Šišons" Lielajā Ģildē • IR.lv

Koncerts “”Šimkus&Šišons” Lielajā Ģildē

23
Koncertu diriģēs bijušais Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra vadītājs Karels Marks Šišons. Foto Dmitrijs Suļžics, f64

Izpārdotajos koncertos skanēs Johannesa Brāmsa pirmais klavierkoncerts un Pētera Čaikovska Sestāsimfonija

Lielajā ģildē uz vienas skatuves tiksies diriģents Karels Marks Šišons un pianists Vestards Šimkus, raksta aģentūru LETA . Koncerts “Šimkus&Šišons” Lielajā ģildē notiks 22. un 23.februārī un uz abiem koncertiem biļetes jau ir izpārdotas. 

Abu mākslinieku savienība ir kā leģenda, kas eksistē tepat līdzās, taču ir jābūt pavisam modram, lai kļūtu par liecinieku šim tikšanās brīdim. Februārī divos koncertos Rīgas publika piedzīvos LNSO un šo divu mūzikas milžu satikšanos un apvienošanos muzikālā piedzīvojumā. Koncertā tiks atskaņots Johannesa Brāmsa pirmais klavierkoncerts un Pētera Čaikovska Sestās simfonijas interpretācija. 

Brāmsa pirmais klavierkoncerts ir nopietns, savā skanējumā episks un saturiski piepildīts skaņdarbs, kuru komponists ir radījis, būdams ļoti jauns un neskopodamies nedz ar vērienu, nedz ar klavieru faktūras sarežģītākajiem paņēmieniem, tādējādi jauneklīgā un vētraini romantiskā aizrautība šeit vispilnīgāk apvienojas ar klasicistiski konceptuālu satura dziļumu. “Man ir bijusi tā laime pēdējo gadu laikā vairākkārt sadarboties ar diriģentu Šišonu, piedzīvojot neaizmirstamus muzikālus brīžus uz skatuves. Es nespētu iedomāties piemērotāku diriģentu šā skaņdarba atskaņošanai, jo arī Šišona darba stilā apvienojas abas īpašības, kas sasaucas ar Brāmsa pirmo klavierkoncertu – neatlaidīgi skrupuloza tiekšanās pēc skaidras pilnības mēģinājumu procesā un spontāni versmaina, iedvesmojoši aizrautīga orķestra vadīšana koncertos, ne mirkli nezaudējot kontroli pār katru mūzikas niansi,” aģentūra LETA citē Vestardu Šimku. 

Taču Brāmss ir tikai daļa no koncerta izaicinājumiem – daudziem atmiņā palikusi Šišona spožā Čaikovska Sestās simfonijas interpretācija 2007.gada novembrī, šoreiz diriģents izaicina sevi un LNSO jaunam muzikālam piedzīvojumam.

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu