Video: Dizaina konkursa labākā ideja - planējoša gaisa attīrīšanas iekārta • IR.lv

Video: Dizaina konkursa labākā ideja – planējoša gaisa attīrīšanas iekārta

Trešās vietas ieguvēja koncepts "Tastee". Publicitātes foto

Brīvroku maisīšanas iekārta vai karote, kas spēj noteikt iztrūkstošās sastāvdaļas. Tā šogad konkursā “Electrolux Design Lab” izskatījās mājsaimniecības un virtuves ierīču nākotne.

Dizaina konkurss Itālijā notika jau desmito reizi. Šogad par labāko ideju atzīta aerobumba jeb planējoša gaisa attīrīšanas iekārta, kuras konceptu izgudrojis Jans Ankierštajns no Polijas. Viņa koncepcija ir vairāku planējošu, luminiscētu ložu kopa, kura spēj attīrīt un atsvaidzināt gaisu telpā. Lodes spēj planēt, pateicoties hēlijam, ar ko tās ir pildītas, pēc lietošanas tās nolaižas uz zemes.

Otro vietu konkursā ieguva Bens de la Rošs no Jaunzēlandes ar atdzesētās sienas konceptu “Impress”, kas ļauj tās lietotājam pudeles un konteinerus iebīdīt tieši sienā.

Trešajā vietā ierindojās Kristofers Holms-Hansens no Dānijas ar “Tastee” konceptu, kas ir garšas noteicējs karotes formā. Tas ar receptoriem, kuri veidoti pēc cilvēka garšas kārpiņu principa, nosaka, kādas sastāvdaļas jāpievieno receptei, lai to uzlabotu. Ideja “Tastee” ieguva arī balsotāju balvu, “Facebook” savācot vairāk nekā 1000 balsu.

No Latvijas konkursa finālu apmeklēja Latvijas lokālā konkursa “Electrolux Design Lab” uzvarētājs Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēknis Rihards Bebris, kurš izstrādāja videi draudzīgas roku mazgāšanas ierīces “Zumm” konceptmodeli.

No desmit finālistiem uzvarētāju izvēlējās žūrija: “Electrolux” dizaina direktors Tomass Johansons, godalgots šefpavārs Deivids Oldanī, dizaineris Dante Doneganī un dizaina blogere Kellija Bīla.

 

Pagaidām nav neviena komentāra

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu