Video: Vācijas ārlietu ministrs par Eiropas parādu krīzi • IR.lv

Video: Vācijas ārlietu ministrs par Eiropas parādu krīzi

28
Vācijas ārlietu ministrs Gvido Vestervelle. Foto: Kaspars Krafts, F64

Jāizmanto ekonomiskās krīzes dotā iespēja ciešāk integrēt Eiropas Savienību (ES), intervijā “LETA Video” saka Vācijas ārlietu ministrs Gvido Vestervelle. “Mums ir jāizmanto tās iespējas, kuras mums šī krīze piedāvā, stiprinot ES. Mums jāstrādā ciešāk, lai pārvarētu šo krīzi,” uzsver politiķis.

Pēc viņa domām, neskatoties uz krīzes laikā strauji pieaugošo eiroskepticismu, ir jāstājas pretī nacionālisma idejām, dodot priekšroku dziļākai integrācijai.

Vācijas ārlietu ministrs uzsver, ka patlaban Eiropa nesaskaras ar eiro, bet gan parādu krīzi, kurai var stāties pretim ar fiskālo disciplīnu, solidaritāti un izaugsmi.

Vestervelle atzinīgi vērtē Latvijā veiktās strukturālās reformas un norāda, ka katrai ES dalībvalstij, kura atbilst Māstrihtas kritērijiem, vajadzētu pievienoties eirozonai. “Manuprāt, Latvija bijusi ļoti veiksmīga pēc 2008.gada krīzes. Es atzinīgi vērtēju Latvijas veiktās strukturālās reformas un to darbu, kuru esat paveikuši,” norāda Vācijas ārlietu ministrs.

Vestervelle pauž pārliecību, ka eiro, salīdzinot ar citām valūtām, ir ļoti stabils. “Manuprāt, eiro ir veiksmes stāsts. Tas ir balsts mūsu eksportam un tas balsta mūsu dalībvalstu ekonomikas, sevišķi kombinācijā ar strukturālajām reformām.”

 

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu