Privātais akcionārs "airBaltic" kontā ieskaitījis 14 miljonus • IR.lv

Privātais akcionārs “airBaltic” kontā ieskaitījis 14 miljonus

24
Foto: Jana Kudrjavceva, F64

Valstij “airBaltic” kontā jāieskaita vēl 10,8 miljoni latu

Latvijas nacionālās lidsabiedrības “airBaltic” privātais akcionārs SIA “Baltijas Aviācijas Sistēmas” (BAS) aviokompānijas kontā ieskaitījusi visus aizdevumam paredzētos līdzekļus 14 miljonu latu apjomā, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja uzņēmuma valdes locekle Inga Piterniece.

“Esam gandarīti, ka viens no galvenajiem BAS uzdevumiem ir izpildīts, un tas ļaus “airBaltic” risināt tekošos finanšu sarežģījumus un turpināt attīstīties,” sacīja Piterniece.

Trešdien “airBaltic” privātais akcionārs “Baltijas Aviācijas sistēmas” ieskaitījis lidsabiedrības kontā 4,7 miljonus latu, savukārt valsts – 5,2 miljonus latu. Līdz ar to vienošanās paredz, ka valstij “airBaltic” kontā jāieskaita vēl 10,8 miljoni latu.

Finanšu līdzekļi “airBaltic” nepieciešami, lai segtu degvielas un rezerves daļu iegādes, lidmašīnu līzinga, darbinieku atalgojuma, kā arī tehnikas uzturēšanas izdevumus.

Kā ziņots, jaunais “airBaltic” prezidents Martins Gauss, kurš darbu sāka 1.novembrī, plānu kompānijas turpmākajai darbībai sola trīs mēnešu laikā.

Šā gada 3.oktobrī pēc vairāku mēnešu neskaidrības par “airBaltic” turpmāko attīstību un akcionāru savstarpējām nesaskaņām tika parakstīta vienošanās par nosacījumiem pamatkapitāla palielināšanai, Latvijas valstij un “Baltijas Aviācijas sistēmām” lidsabiedrībā ieguldot 153 miljonus eiro (107,1 miljonu latu). Saskaņā ar “airBaltic” akcionāru vienošanos tika izbeigts valstij neizdevīgais akcionāru līgums.

“Air Baltic Corporation” ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un “Baltijas Aviācijas sistēmas” (47,2%). “Baltijas Aviācijas sistēmas” vienādās daļās pieder bijušajam lidsabiedrības vadītājam Bertoltam Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai “Taurus Asset Management Fund Limited”.

 

Komentāri (24)

Valdis Liepiņš 04.11.2011. 10.25

“Finanšu līdzekļi “airBaltic” nepieciešami, lai segtu degvielas un rezerves daļu iegādes, lidmašīnu līzinga, darbinieku atalgojuma, kā arī tehnikas uzturēšanas izdevumus.” – nav gadienā tā, ka šiem izdevumiem nauda būtu JĀNOPELNA? nu vismaz manā uzņēmumā tā ir pieņemts :?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu