Ingmārs Kibermanis, Eiropā lielākās pilotu izstādes rīkotājs • IR.lv

Ingmārs Kibermanis, Eiropā lielākās pilotu izstādes rīkotājs

Ingmāra Kibermaņa veidotajā izstādē Pilot Expo Berlīnē piedalījās arī vairāki Latvijas uzņēmumi — Smartlynx Airlines un Smartlynx Airlines Training Center, Hyperscan, SoftekSim, Eriva un Transporta un sakaru institūts. Foto no personīgā arhīva
Marija Leskavniece

Tiekoties pirmdienas pēcpusdienā Rīgā, Ingmārs no piedāvātās kafijas atsakās. Paspējis jau vairākas izdzert, vienatnē ar auto mērojot ceļu no Vācijas, kur nedēļas nogalē izstāžu kompleksā Messe Berlin aizvadīts piektā Pilot Expo, vērienīgākā šāda veida izstāde visā Eiropā. Negribas samelot, bet, iespējams, pat pasaulē, viņš palepojas. Ar šādām ambīcijām darbojies kopš paša sākuma — sarīkot ideālo pilotu atlases un mācību sarīkojumu. Izdevies par to pārliecināt arī komandu, kas tālāk ideju spēja «pārdot» klientiem.

Tiesa, aviācijas nozarē ir arī citi līdzvērtīga mēroga pasākumi, tomēr viņu veidotais ir ļoti precīzi mērķēts uz šauru, bet svarīgu jomas daļu — pilotiem. Berlīnē divas dienas vienuviet var sastapt gan aviokompāniju pārstāvjus, kas prezentē savus gaisa kuģus kā labāko darbavietu, gan pilotu mācību organizācijas. Kopumā vairāk nekā 100 stendu. Un, protams, pašus lidotgribētājus. Viena daļa apmeklētāju ir topošie vai esošie piloti, otra — tie, kuri vēl tikai sapņo par darbu, kurā katra diena ir saulaina.

Milzu notikuma rīkošanā ir iesaistīti daudzi cilvēki. Tomēr komandas kodols ir neliels — Ingmārs un viņa sieva. Viņš vairāk atbild par pasākuma saturu. «Vairāk runāju,» smejas Kibermanis. Viņa risina tehnisko pusi.

Kā diviem latviešiem ienāca prātā rīkot tik vērienīgu pasākumu Vācijā? Izrādās, Ingmārs, kurš pirms tam darbojies gan apsardzes, gan zobārstniecības biznesā, pēc ekonomiskās krīzes sāka strādāt nacionālajā lidsabiedrībā airBaltic. Pavadīja uzņēmumā vairāk nekā 10 gadus — darbojies tieši mācību jomā. 2016. gadā viņš nonāca līdzīgā pasākumā Hītrovas lidostā Londonā. Likās, ka pašam izdotos sarīkot labāku. Taču vēl nebija pienācis īstais brīdis.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu