Ziemeļjūrā ugunsgrēkā cietis prāmis un cilvēki • IR.lv

Ziemeļjūrā ugunsgrēkā cietis prāmis un cilvēki

25
Ugunsgrēkā cietušais prāmis. Publicitātes foto

Apkalpes locekļi no Baltijas valstīm, ir seši cietušie

Ziemeļjūrā uz Lielbritānijas prāmja, kura apkalpes locekļu vidū ir Baltijas valstu piederīgie, izcēlies ugunsgrēks, kurā cietuši seši cilvēki, ceturtdien paziņoja Vācijas glābšanas dienests.

Netiek ziņots, kuru valstu piederīgie ir cietuši, kas pārmērīgi saelpojušies dūmus. Četri no cietušajiem ir pasažieri, bet divi ‒ apkalpes locekļi, vēsta Vācijas laikraksts “Rheinische Post”.

Kuģniecības “DFDS Tor Line” prāmis “Hafnia Seaways” trešdienas vakarā bija ceļā no Imingemas Anglijā uz Kukshāfeni Vācijā, kad tā saunā izcēlās ugunsgrēks. To apdzēsa Vācijas glābšanas dienesta ugunsdzēsēji, kas ieradās ar helikopteru, vēsta AFP/BNS. Kuģa apkalpe nespēja ar saviem spēkiem apdzēst liesmas, tāpēc izsauca glābējus. Ugunsgrēka dzēšanā bija iesaistīti trīs glābēju kuģi un transporta helikopters. Ugunsgrēka izcelšanās iemesls pagaidām vēl nav skaidrs. 

Uz prāmja bija 20 apkalpes locekļu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Zviedrijas un septiņi pasažieri no Lielbritānijas un Polijas. 

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis aģentūru LETA informēja, ka ministrijas konsulārie dienesti patlaban skaidro, vai cietušo vidū ir kāds Latvijas valstspiederīgais. Plašāku ziņu ministrijas rīcībā pagaidām nav.

Prāmis “Hafnia Seaways”, kas pārvadā vilcienus un automašīnas, pēc ugunsgrēka nodzēšanas patstāvīgi sasniedza Kukshāfeni.

 

 

 

Komentāri (25)

Ilziiiic 20.10.2011. 18.12

te varat paskatīt prāmja online atrašanās vietu kartē un tā pārvietošanās trajektorijas iekš marinetraffic.com
šobrīd stāv dokos Kukshafenas ostā.

http://www.marinetraffic.com/ais/is/default.aspx?mmsi=235060989¢erx=8.722767¢ery=53.86361&zoom=10&type_color=7

te, piemēram, tikko 18.00 no Rīgas ostas pa Daugavu atiet Silja Festival:
http://www.marinetraffic.com/ais/is/default.aspx?mmsi=275380000¢erx=24.08958¢ery=57.0138&zoom=10&type_color=6

Līcī gan šiem raidītāji mēdz pazust.

šo saiti http://www.marinetraffic.com/ vispār ir interesanti parakāt. sākot ar zvejnieku tupelēm Islandē, beidzot ar Panamax tipa megakuģiem Panamas kanālā vai Roterdamas ostā.

Uzmanību!
Lai interesantāk, labajā augšējā stūrī nospiediet pogu Satelīts.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu