Bērziņš: Premjeram jābūt kandidējušam vēlēšanās • IR.lv

Bērziņš: Premjeram jābūt kandidējušam vēlēšanās

14
Valsts prezidents Andris Bērziņš (vidū) trešdien tikās ar "Vienotības" pārstāvjiem. Foto: Raitis Plauks, F64

Prezidents lūgs KNAB un SAB atzinumus par topošās valdības sastāvu

Valsts prezidents Andris Bērziņš lūgs tiesībsargājošām iestādēm sniegt atzinumus par topošajiem premjera un ministra amata kandidātiem, savukārt jaunajam Ministru prezidentam vajadzētu būt cilvēkam, kas ir piedalījies vēlēšanās. 

Prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne aģentūrai BNS apliecināja, ka Bērziņš lūgs Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam un Satversmes aizsardzības birojam atzinumus par topošajiem kandidātiem, un, ja kāds no tiem būs negatīvs, prezidents izmantos tiesības un kandidātu noraidīs. 

Intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” Bērziņš pastāstīja, ka, trešdien tiekoties ar partijām, viņš vēlreiz uzsvēris, ka joprojām paliek spēkā iepriekš teiktais par iespēju noraidīt piedāvātos ministru un premjera kandidātus. “Es vakar visiem uzsvēru, ka tas paliks spēkā, ne tikai par Ministru prezidenta kandidātu, bet par visiem ministru kandidātiem, kas tiks iesniegti,” teica Bērziņš. 

Prezidents uzskata, ka premjera kandidātam tomēr vajadzētu būt cilvēkam, kas ir kandidējis vēlēšanās. “Loģiskākais būtu, ka premjera kandidāts ir tāds, kas ir piedalījies vēlēšanās, lai redzētu vēlētāju attieksmi, bet pasaulē prakse ir dažāda,” atzina prezidents. 

Vērtējot pašreizējā valdības vadītāja Valda Dombrovska (Vienotība) izredzes saglabāt amatu, Bērziņš vien norādīja, ka tas ir koalīcijas rokās. “Par to, ka Dombrovskis ir profesionāls un pieredzējis, šaubu nav, bet tas nenozīmē, ka nav vēl cilvēku, kas ir profesionāli,” sacīja Bērziņš. 

Tomēr prezidents vairākkārt norādīja, ka konsultācijās ar partijām par kandidātiem neesot runāts un politiķiem ir vienošanās par šo jautājumu nerunāt, kamēr partijas par to nav savstarpēji diskutējušas. “Man šķiet, ka kandidāti varētu būt pietiekami daudz, lai viņiem varētu būt interesanta savstarpējā vienošanās. Tur ir, par ko vienoties,” atzina prezidents.  

“No visām frakcijām izskan tas, ka vajadzētu novērst to, ka deputātu frakcijas vadītu Ministru kabineta darbu, bet tomēr premjers ar savu kabinetu darītu savu darbu.” 

Ceturtdien turpinās Valsts prezidenta tikšanās ar Saeimā ievēlēto partiju pārstāvjiem. Šodien Bērziņš tiksies ar Nacionālās apvienības un Zaļo un zemnieku savienības pārstāvjiem.

 

Komentāri (14)

austrisv 29.09.2011. 09.36

Nu jau ne tikai prezidents izvēlēsies kam un ar ko strādāt, bet iesaistās vēl KNAB un SAB! Bet tas ir varbūt pat ļoti saprātīgi!
Kas tad ar tiem U2??? Viens nekandidēja vēlēšanās, bet uzstājās debatēs, bet otrs kandidēja vēlēšanās, bet neuzstājās debatēs? Tā sakot divi vienā, ko grib iesmērēt Latvijai. Izskatās pēc divgalvainā Krievijas ērgļa!
Abi laikam arī vienās biksēs drīz staigās un ar vienu džipu braukās.

+6
0
Atbildēt

1

    kristaps_drone > austrisv 29.09.2011. 14.41

    “Abi laikam arī vienās biksēs drīz staigās” – ha, ha! Tas tik būtu skats, ja Urbanovičš mēģinātu iespīlēties Ušakova biksēs!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

liina 29.09.2011. 09.59

Kāpēc izpildvaras vadītājam jābūt kandidējušam lēmējvaras vēlēšanās, ja jau reiz mums visas varas skaitās nodalītas ?
Tāpat nesapratu kāpēc vēlot Saeimu notika cīkstiņi nevis starp deputātu kandidātiem, bet kautkādiem premjera amata kandidātiem. Kas, piemēram, ZZS gadījumā bija cilvēks no malas, kas nekandidēja vēlēšanās un kam nebija ne mazāko izredžu tikt par premjeru. Nākamreiz vajag pieaicināt profesionālus aktierus, lai balagāns sanāk vēl labāks.

+4
0
Atbildēt

0

mh 29.09.2011. 14.25

Tas nozīmē ,ka Ušakovs kā šķira atkrīt un Urbanovičs tāpat-labi zina,ka nepavilks un uz ambazūras nelīdīs!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu