Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saeimā ar 53 balsīm apstiprināts premjerministres Evikas Siliņas (JV) Ministru kabinets. Koalīcijā ir trīs partijas — Jaunā Vienotība, ZZS un Progresīvie. Visvairāk amatu valdībā ir JV, septiņi ministri — finanšu, izglītības, tieslietu, ārlietu, iekšlietu, VARAM un veselības. ZZS pārstāv četri ministri: labklājības, zemkopības, ekonomikas, klimata un enerģētikas. Progresīvajiem ir trīs ministri — satiksmes, aizsardzības un kultūras. Valdības deklarācijā ir 39 punkti. Līdz gada beigām plānots pabeigt žogu uz robežas ar Baltkrieviju, veicināt banku konkurenci, nostiprināt kopdzīves regulējumu un izstrādāt ilgtspējīgu izglītības finansēšanas modeli. 

Jaunās koalīcijas politiķi iesnieguši lēmumprojektu par Saeimas priekšsēdētāja Edvarda Smiltēna (AS) atsaukšanu. Šo amatu varētu ieņemt Gunārs Kūtris (ZZS), kura izteikumi par pielaidīgu attieksmi pret apsūdzētiem vai tiesātiem miljonāriem intervijā Latvijas Radio kritizēti gan no ekspertu, gan sociālo tīklu lietotāju puses. 

Iepriekšējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Māris Sprindžuks (AS) sācis Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča (Kopā Latvijai) atstādināšanas procedūru, taču gala lēmums būs jāpieņem jaunās valdības pašvaldību ministrei Ingai Bērziņai (JV). Rēzeknes pašvaldība saimniekojusi ar budžeta deficītu, slēpusi finanšu informāciju, tāpēc situācijas labošanai šogad nepieciešami 5,73 miljoni eiro. VARAM gaida domes skaidrojumu, Bartaševiča rīcībā saskatot likumpārkāpumus. Mērs pārmetumus dēvē par politisko pasūtījumu.

Valdība iecerējusi no oktobra līdz gada beigām mājsaimniecībām kompensēt 60% no Sadales tīkla fiksētās maksas par jaudas uzturēšanu. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu