Tiesa atsaka pieņemt SM pieteikumu pret Fliku • IR.lv

Tiesa atsaka pieņemt SM pieteikumu pret Fliku

22
Foto: Evija Trifanova, LETA

Tiesas nolēmums nav stājies likumīgā spēkā, tas ir pārsūdzams un ir iespēja, ka to atcels

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesnese Maira Narvila trešdien atteikusies pieņemt Satiksmes ministrijas (SM) kā Latvijas nacionālās lidsabiedrības “airBaltic” valsts akciju turētājas pieteikumu nodrošināt tās iespējamo prasību pret lidsabiedrības valdes priekšsēdētāju Bertoltu Fliku un aizliegt veikt darbības ar “airBaltic” aktīviem un akcijām, lai nepasliktinātu uzņēmuma stāvokli.

Kā aģentūru LETA informēja tiesas pārstāvis Jānis Jaksons, trešdien pieņemto lēmumu 10 dienu laikā var apstrīdēt Rīgas apgabaltiesā.

Viņš nekonkretizēja tiesas lēmuma motivāciju, sakot, ka tiesas nolēmums nav stājies likumīgā spēkā, jo tas ir pārsūdzams un pastāv iespēja, ka tas tiks atcelts. Jaksons piebilda, ka visas iespējas atklāt tiesas lēmuma motīvus esot SM.

Ir.lv jau ziņoja, ka SM iesniegusi lūgumu par prasības nodrošinājuma pieņemšanu pirms tās celšanas, uzliekot aizliegumu veikt darbības ar “airBaltic” aktīviem un akcijām, lai nepasliktinātu uzņēmuma stāvokli. To apstiprinājusi SM valsts sekretāra vietniece Džineta Innusa.

Otra iespēja SM īstenot savu prasību ir kriminālprocesa ietvaros, ja tāds tiks sākts pēc SM iesniegumiem Ģenerālprokuratūrai par Flika kā amatpersonas veiktiem likumpārkāpumiem. Skaidrību par šo iespēju apgrūtinot ģenerālprokurora atrašanās atvaļinājumā.

Kā ziņots, SM ir vērsusies Uzņēmumu reģistrā un tiesībsargājošās iestādēs, norādot uz iespējamiem pārkāpumiem Flika darbībās.

SM akcentē, ka valstij joprojām pieder vairākums “airBaltic” akciju un to sadalījums starp kompānijas akcionāriem nav mainījies.

“Air Baltic Corporation” ir dibināta 1995.gadā. Aviokompānijas galvenie akcionāri ir Latvijas valsts (52,6%) un “Baltijas Aviācijas sistēmas” (47,2%). “Baltijas Aviācijas sistēmas” vienādās daļās pieder lidsabiedrības vadītājam Bertoltam Flikam un Bahamās reģistrētajai kompānijai “Taurus Asset Management Fund Limited”.

 

Komentāri (22)

Ligiña Doniña 14.09.2011. 18.53

….manuprāt nav svarīgi meklēt vainīgos, jo tas dotajā momentā neko nemaina. Galvenais neizdarīt pārsteidzīgus lēmumus, ko Fliks visvairāk gaida. Bet Auguļa pieteikumu tiesai gan jau neuzmeistaroja Augulis , ieliktenis pieliecās tikai ,lai parakstītu ,tā, ka tur visādi brīnumi gaidāmi.
Reāli rēciga situācija izveidojusies. Jo Fliks vakar iespļāva sejā arī valsts pirmajai amatpersonai Bērziņam un nekas. Domājams, ka viņam ir sagatavotas arī pendeles pārējiem tā saucamiem valsts “vadītājiem”. Patiesībā LV var droši saukt par Bertoldiju, vai tml un lēnām kalt vācu, vai citu valodu…. Klusībā gaidu linča tiesu, jo vienreiz jau tas vadzis lūzīs, cerams.

+11
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 14.09.2011. 15.32

šajās dienās, šķiet, notiek valsts [uzņēmuma] nozagšanas pēdējā fāze. katra diena ir svarīga un katra novilcinātā diena ir bonuss flikveidīgajiem. Neba velti SM katru dienu atkārto, ka “valstij joprojām pieder 51% akciju”. acīmredzot sadalījums var mainīties kuru katru brīdi un SM varēs apliecināt tikai faktu kā tādu, nevis ietekmēt procesu. Tiesas atteikumam gan jābūt kā pamatotam. jādomā, ka pamatojums arī ir. varbūt vnk. pieteikums ir bijis nekvalitatīvi sagatavots? Tīši? Netīši?

+10
-1
Atbildēt

2

    andris902 > silvija_vitina 14.09.2011. 17.15

    …tradutrice….šķiet, nespējīgā SM, kura visu šo gadu garumā ir bijusi kurla un akla, tās ministri bijuši ieinteresēti tikai darbības imitācijā…arī šoreiz būs pacentušies pieteikumu tiesai uzmeistarot tikpat nemākulīgi, kā parakstot absurdus līgumus…
    …lūgums žurnālistiem – šoreiz derētu tikt pie pieteikuma tiesai un to nopublicēt…tad varētu rasties skaidrība, kurā laukuma pusē spēlē SM…

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > silvija_vitina 14.09.2011. 19.12

    varbūt vnk. pieteikums ir bijis nekvalitatīvi sagatavots? Tīši? Netīši?
    ==============
    Visticamāk, ka tīši.
    Zagļu Gaiļa & Virkopfa ieviestais civildienests jālikvidē nekavējoties.
    Tas ir strops kas ražo Latvijas valsts iznīcinātājus/jas.
    Bišumāte ir visiem zināmā Ēģiptes jākļu pakalpojumu patērētāja. Iespējams, ka olas ir sadētas vairākos jaunos organismos.

    Katram skaidrs, kas “nomarinēja termiņus” (1mēn) Vilnīša reorganizācijas plāna noraidīšanai ap kuriem valsts ņēmās vairāk nekā gadu.
    Nolādēta civildienesta “sučka” (par nelielu AŠkv kompensāciju) pārcilāja/sakārtoja parakstāmos papīrus.

    Civildienesta “sučkas” – vēstures mēslainē!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 14.09.2011. 15.17

Jā, mūsu tiesneši nav ne uzpērkami, ne iebiedējami. Neļausim ierobežot mafijas rīcībspēju un punkts. CIETI!

+9
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu