Šlesers sniedzis liecības KNAB • IR.lv

Šlesers sniedzis liecības KNAB

15
Ainārs Šlesers. Foto: Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

ŠRP/LPP/LC līderis noliedz, ka viņam piemērots kāds statuss ierosinātajā krimināllietā 

Šlesera Reformu partijas LPP/LC priekšsēdētājs, deputāts Ainārs Šlesers otrdien apmeklējis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB), taču neatklāj, par ko viņam KNAB darbinieki uzdevuši jautājumus. 

KNAB tā sauktajā oligarhu lietā divas reizes pratinājis Šlesera Reformu partijas LPP/LC līderi Aināru Šleseru, otrdien preses konferencē atzinis pats politiķis. KNAB viņš bijis divas reizes ‒ augustā un otrdien, 13.septembrī.

Šlesera palīgs sabiedrisko attiecību jautājumos Ģirts Dripe Ir.lv sacīja, ka Šlesers bijis uzaicināts sniegt atbildes uz dažiem jautājumiem, ko Šlesers arī labticīgi esot izdarījis. Dripe uzsver, ka Šleseram neesot ne aizdomās turamā, ne apsūdzētā statuss, “viņš vienkārši uzaicināts atbildēt uz dažiem jautājumiem”.

Ir. lv jau vēstīja, ka Saeima 26.maijā ārkārtas sēdē noraidīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un Ģenerālprokuratūras lūgumu ļaut veikt kratīšanu PLL līdera Aināra Šlesera dzīvesvietā. KNAB, lūdzot Saeimu izdot Šleseru kratīšanai, informēja, ka ir ierosināts kriminālprocess par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, izvairīšanos no informācijas norādīšanas deklarācijā, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļošanu, neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos, kā arī valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu pārkāpšanu. 

Kriminālprocesa rīcībā esošie materiāli satur ziņas par to, ka 2009.gada 17.septembrī, gatavojoties 10.Saeimas vēlēšanām, Šlesers pieprasīja “airBaltic” vadītājam Bertoltam Flikam veikt pretlikumīgas darbības ar uzņēmuma finanšu līdzekļiem, noslēdzot fiktīvus līgumus par “airBaltic” reklamēšanu vai Rīgas pilsētas reklamēšanu ar vairākiem masu medijiem, bet faktiski pārskaitītā nauda izmantota LPP/LC popularizēšanai.

Tāpat izmeklētāju rīcībā esošie materiāli satur ziņas, ka Šleseram slēpti piederot kapitāldaļas SIA “Rīgas tirdzniecības osta”, SIA “Zaķusalas Estates”, SIA “Jaunrīgas attīstības uzņēmums”, SIA “Eurolines”, SIA “Baltijas Aviācijas sistēmas” un SIA “Abi krasti”.

 

Komentāri (15)

silvija_vitina 13.09.2011. 15.57

Šlesers, nudien, ir labticīgs pilsonis. beidzot ir ticis galā ar sava suņuka nedienām un atradis laiku parunāties. Protams, tikai un vienīgi kā labticīgs pilsonis, kuram nav nekāda sakara ar reiz reformēto aviāciju un vēl šādām tādām reformām, un, protams, nekādu TĀDU statusu viņam nav knabs piemērojis – tikai labticīgā pilsoņa statusu.

+8
0
Atbildēt

0

austrisv 13.09.2011. 18.08

Interesanti, cik advokātus būs nolīdzis Šlesers?
Tas, ka pret viņu ir izvirzīta krimināllieta liekas ļoti ticami, jo cik ilgi gan var nesodīti zagt. Vienreiz taču pieķers pie rokas. Manuprāt, KNAB toreiz gan dabūja materiālus par Šlesera saistību ar vairākām ārzonas firmām un gan jau ir patiesais labumu guvējs, jo par kadu naudu tad šis kungs dzīvo savu miljonāra dzīvi. Diezin, vai deputāta un ministra darbs deva tādus ienākumus, lai varētu būvēt pili jūrmalā.

+4
0
Atbildēt

1

    raimonds_bossltd > austrisv 13.09.2011. 18.57

    to Bet
    Šis “kungs” apkalpo čekas un krievu bandītu naudu, kam tika gatavots uzturoties čekas rezidencē, Norvēģijā, kur nokļuva, kad viņa kurators to tur nosūtīja, lai paglābtu no kriminālvajāšanas. Ņemot vērā lielo čekistu koncentrāciju mūsu valdošās struktūrās, tas nav nemaz tik sarežģīti.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

kkristaps 13.09.2011. 16.32

Delfiem ir mazliet citāda informācija:
Šlesera reformu partijas-LPP/LC līderis Ainārs Šlesers otrdien sasauktajā preses konferencē žurnālistiem atzina, ka tā dēvētajā “oligarhu lietā” viņš ir persona, pret kuru sākts kriminālprocess, taču politiķis uzskata, ka tā ir kļūda un drīz vien visi procesi pret viņu tiks izbeigti.

Šlesers atzina, ka 8.augustā un otrdien viņš bijis pratināšanā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), bet neatklāja, par ko ir runāts, jo pratināšanā pārrunātā informācija nav izpaužama.

Politiķis norādīja, ka arī KNAB var kļūdīties un, ja tam būtu pamats, viņš jau būtu aizturēts.
Šlesers nenoliedza, ka lietā viņam ir statuss “persona, pret kuru sākts kriminālprocess”, bet uzsvēra – triju mēnešu laikā KNAB būtu mainījis šo statusu uz apsūdzētā vai aizdomās turētā statusu, ja tam būtu pamats.

Jau ziņots, ka KNAB 20.maijā ierosinājis kriminālprocesu par vairākiem amata noziegumiem – kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, kā ietvaros notikušas kratīšanas.

+3
0
Atbildēt

1

    Zane Degro > kkristaps 14.09.2011. 01.12

    Šlesers to teica PIRMS iešanas uz KNAB 13. septembrī.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu