Latvijas koncerti atklāj rudens sezonu • IR.lv

Latvijas koncerti atklāj rudens sezonu

27
Klavierkvartets "Raro".

Jauno sezonu šonedēļ ieskandinās divi “Rudens kamermūzikas festivāla” koncerti

Trešdien, 14. septembrī Melngalvju namā koncertā Romantisma virsotnes būs ekskluzīva iespēja dzirdēt izcilo kvartetu Raro, kas dienu pirms uzstāšanās Rīgā muzicēs vienā no Eiropas prestižākajiem festivāliem Lucernā. Raro ir viens no labākajiem klavierkvartetiem, kāds viesojies Latvijā. Pie klavierēm Diāna Ketlere – viena no izcilākajām Latvijas mūziķēm, kas nu jau daudzus gadus dzīvo Londonā un koncertē Eiropā un Japānā. Kvarteta Raro mūziķi ir Diānas domubiedri ar lielu koncertpieredzi, kuri regulāri uzstājas festivālos Eiropā, kvarteta sasniegumu sarakstā ir arī vairāki spoži novērtēti CD. 

14.septembra koncertā skanēs Mālera agras jaunības dienu nepabeigtais opuss, ko papildinājis krievu postmodernists Šnitke, Šūberta un Šūmaņa klasiski skaistie skaņdarbi un festivāla patrona Pētera Vaska jaunākais klavierdarbs Vasaras vakara mūzika.

Kvartetā Raro spēlē – Ēriks Šūmanis, vijole, Razvans Popovici, alts, Bernhards Naoki Hēdenborgs, čells, Diāna Ketlere, klavieres.

Piektdien, 16. septembrī Spīķeru koncertzālē būs koncerts Čella burvība Spīķeros. No baroka līdz rokam – tik plašu čella mūzikas programmu piedāvs šā instrumenta virtuozi. Baroka dejiskajās noskaņās skanēs itāļu meistaru Džeminjāni un Gabrielli sonātes, 20. gadsimta modernisma krāsas sniegs Šnitkes skaudrā mūzika, Bulēza intelektuālās spēles un Holligera smalkstiegrainā mistika, savukārt mūsdienu itāļu čellista un komponista Sollimas kompozīcija Terra aria piešķirs koncertam pulsējošu un apcerīgi skaistu dzīvīgumu. Programmas ieceres autore un mākslinieciskā vadītāja – Lielās mūzikas balvas 2010 nominante par darbu ansamblī, Sinfonietta Rīga galvenā čelliste Guna Āboltiņa. Čella balsis papildinās virtuozā klavesīniste Ieva Saliete un pianists Rūdolfs Vanks.

Vairāk informācijas par Rudens kamermūzikas festivālu un sezonas notikumiem www.latvijaskoncerti.lv

Biļetes nopērkamas Bilesuparadize.lv

 

 

 

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu