CVK atjauno divus KDS deputātu kandidātus sarakstā • IR.lv

CVK atjauno divus KDS deputātu kandidātus sarakstā

25
Vēlēšanu zīmes. Foto: Kristaps Kuhaļskis, F64

KDS devusi rīkojumu tipogrāfijai drukāt arī KDS vēlēšanu zīmes 

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pēc Administratīvās apgabaltiesas sprieduma ir atjaunojusi Andri Grīni un Arvi Circenu Kristīgi demokrātiskās savienības (KDS) deputātu kandidātu sarakstā Kurzemes vēlēšanu apgabalā, aģentūru LETA informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

1966.gadā dzimušais SIA “Draiman” valdes loceklis Andris Grīnis ir pieteikts ar 16.numuru KDS Kurzemes vēlēšanu apgabala sarakstā, bet 1977.gadā dzimušais liepājnieks Arvis Circens, kurš ir direktors trijās firmās, pieteikts ar 9.numuru KDS Kurzemes vēlēšanu apgabala sarakstā.

Kā pastāstīja Bērziņa, gaidot Administratīvās apgabaltiesas spriedumu, CVK bija atlikusi vēlēšanu zīmju drukāšanu KDS sarakstam Kurzemes vēlēšanu apgabalā, tagad ir dots rīkojums tipogrāfijai tās nodrukāt.

Jau ziņots, no Iekšlietu ministrijas Informācijas centra saņemtā informācija liecina, ka uz Grīni un Circenu attiecas Saeimas vēlēšanu likumā paredzētais kandidēšanas ierobežojums, jo viņiem nav dzēsta sodāmība.

Abi deputātu kandidāti ir tikuši sodīti ar naudas sodu par maksātnespējas procesa pieteikuma neiesniegšanu. Naudas sods ir samaksāts, bet sodāmība spēkā ir gadu – Grīnim līdz šā gada 25.oktobrim, bet Circenam – līdz nākamā gada 7.aprīlim.

Krimināllikuma norma, pēc kuras abi deputātu kandidāti ir sodīti, ar šā gada 1.janvāri vairs nav spēkā.

Administratīvā apgabaltiesa 7.septembrī atcēla CVK lēmumu no KDS deputātu kandidātu saraksta 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanām Kurzemes vēlēšanu apgabalā svītrot Grīni un Circenu.

Tiesas spriedums nav pārsūdzams, bet ar sprieduma motīviem būs iespējams iepazīties no 14.septembra, jo tiesa ir pasludinājusi tikai saīsināto spriedumu.

 

Komentāri (25)

raimonds_bossltd 08.09.2011. 16.52

Nav dzēsta sodamība!!!!!!!!!!!! Jo ma-jo
Vai Brigmanis, Ādamsons un vēl vesela rinda neliešu no SC un LPP/LC jau būtu reabilitēti?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu