Raidījums: ZZS + Saskaņas centrs = 51 • IR.lv

Raidījums: ZZS + Saskaņas centrs = 51

125
Saskaņas centra Saeimas frakcijas vadītājs Valērijs Agešins rāda zīmi, kā balsot frakcijai. Foto: Andrejs Strokins, F64

Atlaistās Saeimas laikā ZZS ar Saskaņas centru pret Vienotību bloķējušies 51 balsojumā

Pašreizējās 10.Saeimas deviņos darbības mēnešos bijušas 44 plenārsēžu dienas, kurās fiksēts 51 gadījums, kad Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) balsojusi atšķirīgi no saviem valdības koalīcijas partneriem – premjera Valda Dombrovska pārstāvētās „Vienotības”.

To, izpētot balsojumu vēsturi, konstatējuši TV3 raidījuma „Nekā personīga” žurnālisti.

Kā svētdien ziņoja raidījums, ZZS, balsojot kopā ar opozīcijā esošo Saskaņas centru (SC) nodrošinājusi balsu vairākumu, lai apturētu vai traucētu īstenot tādus „Vienotības” un Dombrovska atbalstītos projektus kā grozījumi Krimināllikumā, kas paredzētu kriminālsodu partijām par finanšu pārkāpumiem, bremzējuši iespēju ar Saeimas Kārtības ruļļa grozījumiem padarīt atklātākas amatpersonu vēlēšanas, kā arī kopīgi noraidījuši virkni Dombrovska valdības priekšlikumu grozījumiem, piemēram, Darba likumā, likumā „Par nodokļiem un nodevām” un Valsts fondēto pensiju likumā.

Saeimas komisiju līmenī ilgi aizkavēti Komerclikuma grozījumi, kas liek atklāt patiesos labuma guvējus no ofšoru rīcībā esošajiem īpašumiem. Tāpat ZZS un SC bija izšķirīga loma Saeimas atlaišanu izraisījušajā lēmumā par atteikšanos dot Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam atļauju veikt kratīšanu frakcijas „Par labu Latviju” līdera Aināra Šlesera dzīvesvietās.

„Nekā personīga” secina, ka ZZS un SC kopīgajos balsojumos dažkārt domas ir sakritušas arī tā dēvētajā nacionālajā jautājumā. Piemēram, Imigrācijas likuma grozījumos saskaņiešiem ar ZZS atbalstu izdevies saglabāt iespēju Krievijas pilsoņiem turpināt izpirkt Latvijas īpašumus, pretī saņemot pastāvīgās uzturēšanās atļaujas Latvijā.

Kā zināms, novērojumi par aizklāto balsojumu rezultātiem liecina, ka tieši ZZS un SC balsis šīs Saeimas laikā noteica gan tiesībsarga, gan arī Valsts prezidenta vēlēšanu iznākumu.

 

Komentāri (125)

austrisv 15.08.2011. 09.00

ZZS ir pierādījums tam, ka liela latviešu vēlētāju daļa ir vai nu naiva vai šauro pierīšu armija, kura neprot analizēt jau iepriekšējo saeimu notikumus. Tie ir vēlētāji, kuri nedzird un neredz to, kas notiek Latvijā, bet dzīvo stereotipos. Piemērs, labais onkulis Lembergs, kas sakārtojis Ventspili, un vairāk viņiem neko nevajag zināt, lai ticētu šim nelietim.
Šajā saeimā tikai muļķis varēja neredzēt šo tandēmu ZZS +SC! pie tam tie paziņojumi par Auguļa lobēto ātrvilcienu uz Maskavu un Labā onkuļa Vējoņa vizīšu prom un atpakaļ no atomlobētāju puses. Pretīgie ZZs un vēl Vējonis otrs labākais ministrs. Interesanti gan kāpēc? Vai viņš vispār kaut ko ir izdarījis savā VARAM ministrijā. pat stirnu šāvējs Caune sēž kā sēdējis amatā! Vējonis ir pilnīgs nulle ne ministrs, lai neteiktu vairāk! Noriebusies tā stulbeņu armija, kura balso par ZZs!

+14
-1
Atbildēt

4

    kkristaps > austrisv 15.08.2011. 09.21

    Nu, tā stulbeņu armija, kas aģitē balsot par hūtes rezerves variantu, nav ne par 5 grašiem labāka. Amizanti vērot, kā lēnām un pamazītēm “kvēlie patrioti” sāk aizstāvēt veco komunistu nelieti.

    +6
    -11
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > austrisv 15.08.2011. 13.39

    to Bet, taa stulbeņu armija var izkaartot koaliiķiju no SC un ZZS , ja saskaņa dabuus vairaakumu un uz to velk , tad Beerziņš nosauc premjera kandidaatu no Sc tad saskaņa koaliiķijaa paņem trubas sarkani zaļos un visi labeejie paliek opoziicijaa , taadu variantu Juus neapdomaajaat??? mees oficiaali dabuujam sarkano valdiibu.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > austrisv 15.08.2011. 09.26

    Pierādījumus galdā par rezerves variantiem ! Citādi izskatās pēc kārtējā tukšā liberāļa, kas pūš bubuļus par ”ļaunajiem nacionalistiem” !

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > austrisv 15.08.2011. 09.55

    …stulbeņu armija, …
    _______________________________——-
    Un viedo padome,kas kopā ar vojevodu Urbanoviču un viņa voisku dosies noraut hūti – ko viedo padome dos vojevodam(un vojevodas baltajam caram) par izpalīdzēšanu?

    Abreni – par ēzeļa ausīm.

    Latviju- par hūti?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

ﮎandijs Be1t1kﮎ 15.08.2011. 08.58

Saskaņas centra Saeimas deputāta Igora Meļņikova ģimenes uzņēmums pieķerts elektrības zagšanā, – to apliecina Pietiek rīcībā nonācis Latvenergo meitasuzņēmuma Sadales tīkls sastādīts un apstiprināts akts. Pats I. Meļņikovs gan apgalvo, ka neko nezinot un neko sliktu neesot darījis, taču aktā rakstītais ir grūti apgāžams /Pietiek/.

+11
0
Atbildēt

0

dro 15.08.2011. 08.21

Kāds secinājums? SC jābalso kopā ar ZZS no koalīcijas, jo mēs nedrīkstam ignorēt “1/3” daļu valsts iedzīvotāju, mums ar to jāsamierinās, jo mēs esam ļoti vainīgi – mēs esam apsargājuši Ļeņinu, mēs esam kalpojuši leģionā, kādas vispāŗ mums tiesības dzīvot tik skaistā zemē?:))

+13
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu