Kleckins vairs nekandidēs uz NEPLP • IR.lv

Kleckins vairs nekandidēs uz NEPLP

14
Ābrams Kleckins. Foto: Andrejs Terentjevs, F64

NEPLP pašreizējā sastāvā strādās vēl līdz februārim 

Nacionālā Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pašreizējā sastāvā strādās, ilgākais, līdz 2012.gada 1.februārim, bet jauno padomes sastāvu nākamā gada sākumā izvēlēs jaunās Saeimas deputāti, ziņo BNS. 

NEPLP pašreizējais vadītājs Ābrams Kleckins uz nākamo termiņu nekandidēs, savukārt viņa vietniece Dace Buceniece nolēmusi kandidēt uz otro termiņu. 

Padomes sastāvu līdz ar izmaiņām likumdošanā izvēlēs Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, konsultējoties ar nevalstiskajām organizācijām, biedrībām un nodibinājumiem, kas darbojas plašsaziņas līdzekļu, izglītības, kultūras, zinātnes un cilvēktiesību jomā. 

NEPLP vadītāja vietniece Dace Buceniece pastāstīja, ka padomes pašreizējā sastāva pilnvaras beigtos šoruden, taču “pirms pāris mēnešiem neviens nezināja, ka būs ārkārtas situācija” – ņemot vērā 10.Saeimas atlaišanu, vēlēšanas un jauna parlamenta sasaukuma darba sākšanu, padomes pašreizējais sastāvs savu darbību turpinās, bet ne ilgāk kā līdz februārim. 

“Par pārejas posmu – es uzskatu, ka tas ir loģisks un juridiski korekts risinājums, jo tas, ka atlaista Saeima vēlētu amatpersonas uz nākamajiem pieciem gadiem, manuprāt, ir nepieņemami. To arī pateica Valsts prezidents Andris Bērziņš, ka šai Saeimai nav jāvēl neviena jauna amatpersona,” pauda Buceniece. Līdz ar padomes jaunā sastāvā izvērtēšanu atbildīgajai Saeimas komisijai būtu jāsagatavo nolikums, kurā būtu aprakstīti nosacījumi potenciālajiem NEPLP kandidātiem, viņu izvirzīšanas kārtība un citi jautājumi. 

Buceniece apliecināja, ka ir kandidēs uz otro termiņu elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē. Kandidēt uz otro termiņu var arī pašreiz padomē esošais Sergejs Kārītis. Turpretī savu darbību padomē nolēmis neturpināt tās pašreizējais vadītājs Ābrams Kleckins. Savukārt vairāki pašreizējie padomes locekļi – Imants Skrastiņš, Dzintra Geka un Ingrīda Stroda – padomē jau nostrādājuši divus termiņus un kandidēt vairs nevar. 

“Es kandidēšu, jo uzskatu, ka ļoti svarīgi šajā iestādē nodrošināt pēctecību, jo nozare ir diezgan specifiska, tajā uzreiz ielekt nav iespējams,” teica Buceniece. Viņa neatbildēja, vai varētu kļūt par NEPLP vadītāju – “padomes vadītāju ievēl paši padomes locekļi. Es neteikšu ne jā, ne nē. Paskatīsimies par to tad, kad būs nokomplektēts jaunais padomes sastāvs”. 

Pašreizējā NEPLP ievēlēta 2007.gadā. Padomē darbojas Ābrams Kleckins, Dace Buceniece, Dzintra Geka, Sergejs Kārītis, Imants Skrastiņš un Ingrīda Brigita Stroda.

Komentāri (14)

kristaps_drone 08.08.2011. 13.46

Paldies Dievam, ka nekandidēs! Pietiekami daudz posta Kļockins – šī Maskavas dzeguze un SC ieliktenis – ir nodarījis. Pietiek atcerēties kaut vai slaveno taimkodu un redzēt, ka Latvijā 75% raidošo staciju raida krieviski.

+10
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 08.08.2011. 14.02

Kļockins piekļeckājis visu radio un tv. Paies laiks kamēr to piekļeckoto atkļeckinās no Kļockina kļeckām.

+9
0
Atbildēt

0

ilmisimo 08.08.2011. 12.25

Kleckins vairs nekandidēs uz NEPLP
_______________________________________—-
Nacionāla katastrofa.

+9
0
Atbildēt

2

    ilmisimo > ilmisimo 08.08.2011. 18.05

    Būs zapte. Horizontālais taimkods var saiet elipsoīdā.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    dro > ilmisimo 08.08.2011. 17.34

    lama. Mani arī māc bažas, vai mūsu valsts spēs izturēt šo triecienu!:)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu