Mediji: Igauņu atbrīvošana slēpta no Libānas varasiestādēm • IR.lv

Mediji: Igauņu atbrīvošana slēpta no Libānas varasiestādēm

24
Trīs no atbrīvotajiem igauņu tūristiem preses konferencē. Foto: AFP/LETA

Francijas izlūkdienests turējis slepenībā nolaupīto igauņu velotūristu atbrīvošanas operāciju.

Igaunijas un Francijas diplomāti un izlūkdienesta darbinieki darījuši visu, lai operācijas detaļas neatklātu Libānas varasiestādēm, raksta avīze “Naharnet”, atsaucoties uz citu avīzi “As Safir”. Francijas izlūkdienests uzskatījis, ka nedrīkst atklāt informāciju par sarunām ar nolaupītājiem. 

Tāpat septiņiem atbrīvotajiem velotūristiem ieteikts – kamēr viņi gaidīs transportu, kas atbrīvotos gūstekņus nogādās uz Francijas vēstniecību, nevērsties pie Libānas varasiestādēm. 

Igauņu un franču komanda, kas devusies pēc gūstekņiem no Francijas vēstniecības Beirūtā Bekaa ielejas virzienā, tobrīd nemaz nav zinājusi, kurp braukt, raksta laikraksts “al-Hayat”, atsaucoties uz Eiropas diplomātiskajiem avotiem. Jau esot ceļā, atbrīvotājkomanda instrukcijas saņēmusi no Igaunijas Ārlietu ministrijas.

Libānas iekšlietu ministrs piektdien paziņojis, ka varasiestādēm esot bijusi pilnīga informācija par nolaupītajiem igauņu tūristiem.

Kā zināms, 23.martā bruņoti uzbrucēji Zehlas pilsētas apkaimē Bekaa ielejā Libānas austrumos nolaupīja septiņus nule kā no Sīrijas iebraukušus Igaunijas velotūristus. Saskaņā ar aculiecinieku stāstīto tūristiem draudēts ar ieročiem, viņi piespiesti iekāpt autofurgonā un aizvesti nezināmā virzienā. Atbildību par nolaupīšanu uzņēmusies līdz šim nedzirdēta organizācija “Atdzimšanas un reformu kustība”. 

Velobraucējus pēc teju četru mēnešu gūsta atbrīvoja 14.jūlijā. Piektdien viņi atgriezās dzimtenē.

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu