Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

Krievija un Ukraina veikušas līdz šim lielāko kara gūstekņu apmaiņu. Ukrainā atgriezās 230 cilvēki, arī vairāki bijušie Mariupoles metālapstrādes uzņēmuma Azovstaļ aizstāvji, bet mājup uz Krieviju devās 248 okupanti. Foto — Scanpix

Karš Ukrainā. 98. nedēļas galvenie notikumi

Krievijas un Ukrainas karaspēki taktiski un tehnoloģiski sacenšas uzbrukuma un aizsardzības plānošanā, abas puses pastāvīgi eksperimentē un adaptē savus tālos triecienus, secina ASV Kara izpētes institūts. Krievija ik dienu bombardē Ukrainas pilsētas, tas notika arī pareizticīgo Ziemassvētkos. Pagājušajā nedēļā Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis teica, ka piecu dienu laikā Krievija izšāvusi aptuveni 300 raķešu un uzbrukusi ar 200 bezpilota lidaparātiem. ASV paziņojušas, ka krievi uzbrukumos Ukrainai izmantojuši Ziemeļkorejā ražotas raķetes un palaišanas sistēmas.

Ukraiņi uz Krievijas pilsētu Belgorodu un okupēto Krimas pussalu 3. janvāra naktī izšāva 12 raķetes. Ukraiņi apgalvo, ka uzbrukums Krimai bijis sekmīgs — trāpīts Krievijas armijas komandpunktam un bojāta okupantu aizsardzības sistēma pussalā. Bažās par Kijivas triecieniem pierobežas pilsētai Krievija evakuējusi ap 300 Belgorodas iedzīvotāju.

Ukrainai šogad būs nepieciešami 34 miljardi eiro ārējās finanšu palīdzības, lai varētu izmaksāt algas un sociālo palīdzību, teica valdības vadītājs Deniss Šmihaļs.

ES sankciju sarakstā iekļāvusi Krievijas dimantu ieguves uzņēmumu Alrosa un tā vadītāju Pāvelu Mariničevu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu