No gūsta atbrīvotie igauņi atgriezušies dzimtenē • IR.lv

No gūsta atbrīvotie igauņi atgriezušies dzimtenē

27
Atbrīvotie igauņu velotūristi Beirūtā - Francijas vēstniecības balkonā. Foto: AFP/LETA

Septiņi Libānā pirms teju četriem mēnešiem nolaupītie igauņu tūristi atgriezušies mājās.

Ceturtdien atbrīvotie septiņi igauņu velotūristi naktī uz piektdienu atgriezušies dzimtenē, vēsta AFP.

Ceļotāji īsi pirms plkst.4 ielidoja Tallinas lidostā ar lidsabiedrības “Estonian Air” lidmašīnu, kas iepriekšējā vakarā, lai atvestu ceļotājus mājās, bija devusies uz Beirūtu.

Lidostā viņus sagaidīja tuvinieki, tad atbrīvotie tūristi tikās ar žurnālistiem. Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets arī veica lidojumu uz Beirūtu un atpakaļ.

“Viņi ir brīvībā teju 24 stundas. Mana neilgā Beirūtas apmeklējuma laikā es tikos ar premjerministru un ārlietu ministru. Izmeklēšana nav beigusies, un mēs sadarbosimies ar Libānas varasiestādēm, lai atrastu noziedzniekus, kas ir saistīti ar šo nolaupīšanu,” sacīja ministrs.

Vaicāts, vai pret gūstekņiem viņu nolaupītāji izturējušies labi, Paets atbildēja: “Gūstekņu sagrābšanā nav nekā cilvēcīga. Visi septiņi visu laiku bija kopā, viņi varēja komunicēt savā starpā.”

23.martā bruņoti uzbrucēji Zehlas pilsētas apkaimē Bekaa ielejā Libānas austrumos nolaupīja septiņus nule kā no Sīrijas iebraukušus Igaunijas velotūristus. Saskaņā ar aculiecinieku stāstīto tūristiem draudēts ar ieročiem, viņi piespiesti iekāpt autofurgonā un aizvesti nezināmā virzienā.

Atbildību par nolaupīšanu uzņēmusies līdz šim nedzirdēta organizācija “Atdzimšanas un reformu kustība”.

Velobraucējus pēc teju četru mēnešu gūsta atbrīvoja 14.jūlijā. Viņi tika nogādāti Arsālas pilsētā, Bekaa ielejā, un tad pārvesti uz Francijas vēstniecību Beirūtā, bet nākamajā dienā atgriezās dzimtenē.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu