Koalīcija šobrīd neapsverot ministru nomaiņu • IR.lv

Koalīcija šobrīd neapsverot ministru nomaiņu

11
Foto: Kaspars Krafts, F64
Indra Sprance

Ne Auguļa, ne Kampara demisijas netikšot prasītas

Apvienība “Vienotība” šobrīd neizvērtē iespējas pieprasīt satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) demisiju saistībā ar notiekošo nacionālajā aviokompānijā “airBaltic”, pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem atzina “Vienotības” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis (JL), savukārt Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis norādīja, ka ZZS neapsverot ekonomikas ministra Arta Kampara (JL, “Vienotība”) demisiju.

Kā norādīja Zaķis, Augulis ir atbildīgs par to, kas notiek ar nacionālo aviokompāniju, tomēr demisiju šobrīd nav plānots pieprasīt. “Šodien par to koalīcijā nerunājām, un šobrīd tas mūsu plānos neietilpst, kaut arī Auguļa atbildība par nozari ir vistiešākā,” pauda Zaķis.

Savukārt ZZS frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, turpat blakus stāvot, izlikās nesadzirdam jautājumu un žurnālistiem pārvaicāja, vai jautājums ir par ekonomikas ministra Arta Kampara (JL, “Vienotība”) demisiju. Brigmanis skaidroja, – ZZS uzskatot, ka Augulis savus pienākumus pilda labi, arī ekonomikas ministra demisijai neesot pamata.

Svētdien raidījums “Nekā personīga” gan ziņoja, ka “Vienotības” valdes un Saeimas frakcijas sēdē apspriesti zaudējumi nacionālajā aviokompānijā un secināts, ka jāpieprasa ministra Auguļa demisija, tomēr konkrēts lēmums pieņemts vēl neesot. Kampars pēdējo dienu laikā nācis klajā ar virkni paziņojumiem par situāciju “airBaltic”, norādot, ka uzņēmuma draud maksātnespēja, bet reālā situācija tiek slēpta. Pēc kampara domām, problēmas būtu jārisina, “agresīvā veidā pārņemot informācijas pieejamību un operatīvo menedžmentu”no pašreizējās kompānijas vadības.

 

Komentāri (11)

Una Grinberga 13.06.2011. 17.11

Un šos Brigmaņa vārdus “Augulis atbild par airBaltic situāciju” vajadzētu tā labi pieminēt rudenī pirms vēlēšanām!!!

+5
0
Atbildēt

0

lebronj2356 13.06.2011. 18.24

Patriekt vajadzētu abus….mazs mierinājums ir tas, ka šķiet, ka neviens no viņiem pēc vēlēšanām nevadīs nekādas ministrijas, cerams, ka nevienā siltā krēslā arī nesēdēs !

P.S. Tuklais zaķēns arī Brigmaņa līmeņa polittehnologs !

+3
0
Atbildēt

0

mxblack 13.06.2011. 18.00

Tas ir kārtējais politiskais tirgus, kurā tiek iztirgota Latvijas aviokompānija, kuras vērtība kopsummā ir ļoti augsta. Lembergs jau to iesaka pārdot reāli, kad tās tirgus vērtība ir ļoti, ļoti zema, lai kāds ofšoros paslēpts oligarhs to varētu savākt par pliku velti un nozagt mums visiem daudzus simtus milijonus. Tā ir sena prakse šeit jau no Godmaņa valdīšanas laikiem, kad tā arī tika iedibināta. Vai Dombrovskis to pieļaus? Protams ka Augulis un Fliks darīs visu lai tās vērtību nosistu vēl zemāk, lai aviokompānija tirgū nemaksātu vairāk par vecu, cauru zeķi. Bet kas stāv aiz viņiem arī nevienam nav noslēpums. Kas slēpjas aiz Flika tāpat ir zināms, bet likumi un mafijas sastrādātie līgumi mūs, tas ir valsti, ir pataisījuši par beztiesīgiem mulķīšiem. Kamparam ir taisnība. Šeit būtu valstij jārīkojas nekavējoties un galēji agresīvi. Nevar pieļaut vēl vienu liela mēroga izlaupīšanu šeit.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu