Zaļā partija: prezidentu jāievēl jaunajai Saeimai • IR.lv

Zaļā partija: prezidentu jāievēl jaunajai Saeimai

62
Foto: Ieva Cika, LETA
Indra Sprance

Vējonis uzskata, ka nevajadzētu diskreditēt prezidenta institūciju, tāpēc šai Saeimai nevajadzētu apstiprināt prezidentu

Zaļo un Zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošās Zaļās partijas valde pirmdien nolēmusi, ka pašreizējā situācijā, kad Valsts prezidents rosinājis Saeimas atlaišanu un notiks referendums, Saeimai tomēr nevajadzētu apstiprināt prezidentu, Ir.lv informēja Zaļās partijas līdzpriekšsēdētājs un ZZS priekšsēdētājs Raimonds Vējonis.

Kā norādīja Vējonis, Zaļās partijas valde uzskata, ka nākamo prezidentu būtu jāapstiprina Saeimai, pār kuru nav nekādas šaubas un aizdomas. “Nevar diskreditēt prezidenta institūciju kā tādu. Mums bija Zoodārza prezidents, kuram tas visu laiku vilkās pakaļ, tagad tas prezidents, kas varētu tikt ievēlēts, visu laiku būtu atlaistās Saeimas prezidents, ” sacīja Vējonis.

Viņš norādīja, ka par partijas valdes lēmumu tiks informēti visi “zaļie” deputāti, bet tā kā balsojums 2.jūnija prezidenta vēlēšanās ZZS frakcijā būs brīvais, tad katrs pats varot izšķirties, kā balsot un vai ar savu atbalstu apstiprināt jaunu prezidentu vai nē.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidenta amatam “Vienotība” uztur Valda Zatlera kandidatūru, savukārt pieci ZZS deputāti ir izvirzījuši frakcijas deputātu Andri Bērziņu. Kā liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija, Zaļās partijas valdes sēdē šo lēmumu nav atbalstījusi deputāte Iveta Grigule, kas arī ir starp tiem deputātiem, kas izvirzījuši Bērziņu.

 

Komentāri (62)

marčiks 31.05.2011. 11.44

Starp citu, atbalstu Zatleram paudis vēl viens riebīgs sorosīts – atpalikušās bomžu zemes Igaunijas prezidents Ilvess.

Iz LETAs ziņas:

Korupcija nozīmē, ka tautas griba nevalda, likumiem nav varas, demokrātija nedarbojas un nedarbojas uz likumiem balstīta valsts, kas apdraud iekšējo un ārējo drošību,” sacīja Ilvess. “Es saprotu jebkuru konstitucionālu, demokrātisku soli, kura mērķis ir mazināt korupciju un ir vērsts pret neskaidriem lēmumiem un negodīgumu politikā vai ekonomikā.”

+31
-1
Atbildēt

2

    Guna Jirgena > marčiks 31.05.2011. 13.18

    Neticami, bet fakts – populārākie laikraksti ir LA un NRA….

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Pauls Puķītis > marčiks 31.05.2011. 13.10

    Tagad atcerējos- kaut kad dzirdēju, ka igauņi nākot palīgā ar padomu, kas būt jādara…varbūt šis atbalsts palīdzēja Zatlera kungam izšķirties (?)

    Tā vai citādi – pa visiem tos oligarhus vajadzētu spēt piebeigt un viņu tīklus sagriezt!

    +4
    0
    Atbildēt

    0

mary75 31.05.2011. 11.32

Vējonis, kur ZZS sastāvā nepārtraukti duskreditējis valsti, demokrātiju, un visu, ko vien var, pēkšņi satraucies par prezidenta institūcijas diskreditāciju?
Lembergs nezina, ko darīt – balsot par Zatleru, un tā dabūt neatkarīgu un sev nepakļautu prezidentu, vai nebalsot par to, un riskēt, ka Zatlers uztaisa uz popularitātes viļņa jaunu partiju, kas varētu stipri samazināt Lemberga iespējas saglabāt politisko varu.
Tāpēc Lembergs izlēmis sagaidīt vēlēšanu rezultātus, un tad noteikti balsos pret Zatleru, jo tad Zatlewrs vairs nevarēs kaitēt ar jaunas partijas dibhināšanu.
Bez tam, uz Zatlera popularitātes viļņa, balsot pret Zatleri arī ir diezgan bailīgi, tas ir otrs faktors, tas var atspēlēties vēlēšanās.
Nekādā gadījumā nedrīkst tam piekrist, sākumā jābūt prezidenta vēlēšanām, Vējonis ir tikai Lemberga rupors muļķu ķeršanai, tiešām kāds vēl ir tik naivs, ka domā, ka kāds no ZZS ir spējīgs vadīties pēc kādiem ētikas kritērijiem, tā ir kārtējā polittehnoloģiskā shēma, kas izdevīga vienīgi Lembergam.

+28
-1
Atbildēt

0

Fosterix 31.05.2011. 11.20

Tas ir acīm redzams, ka Zaļā partija tā nolēma tikai tāpēc, ka nepatīkamā ēna kristu uz jebkuru nākamo prezidentu, izņemot Zatleru, kas viņiem nu jau ir ļoti nepatīkams kandidāts.

Šāda rīcība ir ķeršanās pie pēdējā salmiņa, kas kavētu varas nonākšanu tautas rokās.

Es ļoti ceru, ka visi cilvēki, īpaši zemnieki, kā arī citi lielpilsētās nedzīvojošie beidzot sapratīs, ka Zaļo un Zemnieku Savienībai nav nekāda sakara ar zemniekiem, ja neskaita ieķeršanos vadības ruļļos Zemkopības ministrijā, kuras paspārnē tagad ļoti nemanāmi tiek pazudināta pēdējā mežu uzraudzības institūcija – Valsts Meža dienests. Nemaz nerunājot par visām citām izdarībām tajā pašā ministrijā, tai skaitā tām, kuru dēļ nu jau par caurkritušu sevi var uzskatīt Mārtiņš Roze – iepriekšējais ZZS pārstāvošais Zemkopības ministrs, kurš bija spiests atkāpties lauksaimnieku protestu dēļ.

Tas ļoti labi saistās arī ar ilggadējo Vides ministrijas, nu jau VARAM vadīšanu. Es ceru, ka arī dabas draugi un vides interešu aizstāvji saprot, ka nosaukumam “Zaļā partija” nav nekāda sakara ar šo jomu. Jebkurš nostrādājot tik ilgu laiku ministrijas vadībā būtu līdzvērtīgs, ja ne pat labāks profesionālis.

Atvērsim reiz acis un ignorēsim ZZS šajās vēlēšanās, līdzīgi kā to darījām (un darīsim) ar PLL iepriekšējās!

+25
-3
Atbildēt

3

    mxblack > Fosterix 31.05.2011. 12.49

    Tas viss ir pareizi un atbalstāmi. Tikai noņem tam fotoaparāta objektīvam to vāciņu, lai tā bilde sanāktu arī dabā he-hē.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    raimonds_bossltd > Fosterix 31.05.2011. 12.13

    to ints_goze
    ZZS pārstāvjiem nav nekā kopīga arī ar zaļo kustību, jo viņu kabatas ministrija, līdz šim nav nākusi klajā ar iniciatīvām vides uzlabošanā. Joprojām atkritumu apsaimniekošana notiek kā padumjos laikos, bet meži, ūdeņi un lauki tiek aizvien vairāk piesārņoti. Vairāk kā 20 miljonu ienesošo līgumu par Gudrona dīķu renovāciju, bez konkursa noslēdza ar čekas firmu “Skonto būve”, kurai šai nozarē nav pat niecīgas saprašanas.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Fosterix 31.05.2011. 11.29

    “Es ļoti ceru, ka visi cilvēki, īpaši zemnieki, kā arī citi lielpilsētās nedzīvojošie beidzot sapratīs, ka Zaļo un Zemnieku Savienībai nav nekāda sakara ar zemniekiem…”
    Un ka tad ar SAPARD līdzekļu izkrāpšanu viņu Prezidenta kandidātam?
    Tomēr – kāds sakars.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu