Paziņoti grantu konkursa "Atspēriens" uzvarētāji • IR.lv

Paziņoti grantu konkursa “Atspēriens” uzvarētāji

25
Attēlā: piektā grantu konkursa “Atspēriens” uzvarētāji
Gundega Šķēla

Jaunie uzņēmēji: ideja rodas spontāni un pašsaprotami, bet ir vajadzīga komanda

Ceturtdien tika paziņoti Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centra un “Swedbankas” grantu konkursa “Atspēriens” deviņi uzvarētāji, kuri saņēma finansiālu atbalstu biznesa ideju un uzņēmējdarbības attīstībai.

Grantu programmas “Atspēriens” piektā konkursa ietvaros tika atbalstītas sekojošas jauno uzņēmēju idejas: atvērtā sietspiedes darbnīca “Luste”; universālā koda ģenerators “Unigen”; tūristu konsjerža pakalpojums “Travel Jam”; gofrēta kartona mēbeļu ražotne “Ekokart”; dzimtas sakņu vizuālais uzskates materiāls “Mans dzimtas koks”; mežacūkas saru ķemmju ražotne “WildGood”; dizaina LED apgaismojuma ražotnes izveide; Interneta mājas lapu izveidošanas sistēma “Berta” un attīstoša galda spēle “Domātājs”, ziņo LETA.

Viena no deviņām atbalstītajām biznesa idejām ir Katrīnas Sauškinas un Sabīnes Vesmanes pārstāvētā atvērtās sietspiedes darbnīca “Luste”, kas atrodas rūpnīcas VEF teritorijā. Ir.lv Katrīna norādīja, ka “Luste” būs atvērta ikvienam, kuram interesē siestspiedes tehnika (viens no drukas veidiem gan apģērbam, gan papīram un citiem materiāliem). Tāpat meitenes min, ka viņas vēlas “iedrošināt cilvēkus pašiem nākt un drukāt, attīstot savu ideju.”

Savukārt Uģis Hoņavko finansiālu atbalstu ieguva ar biznesa plānu par dizaina LED apgaismojuma ražotnes izveidi, kas fokusējas uz gaismas ķermeņu ražošanu, par gaismas avotu izmatojot LED diodes. “Bez pašām diodēm, cenšamies nodrošināt ļoti kvalitatīvu un augstvērtīgu dizainu, ko raksturo skandināviska pieskaņa,” Ir.lv norādīja Uģis.

Aptaujātie konkursa uzvarētāji norāda, ka biznesa projekta ideja radusies spontāni, loģiski un pašsaprotami. “Apsēdāmies un izdomājām,” sacīja Katrīna. Tomēr jaunie uzņēmēji norādīja, ka idejas realizācija nebūtu iespējama bez citu cilvēku atbalsta. “Man ir paveicies ar jauka un saprotošu komandu,” norāda Uģis.

Kā lielāko šķērsli jaunajiem uzņēmējiem, aptaujātie jaunieši minēja biznesa domāšanas trūkumu un nespēju saprast, ka rezultāti nav sasniedzami tik ātri, cik, iespējams, gribētos. Sietspiedes “Luste” pārstāves norādīja, ka viņām ir “idejiskā puse”, bet trūkst biznesa domāšanas.

Šajā “Atspērienā” Rīgas domes Uzņēmējdarbības koordinācijas centrā kopumā tika iesniegtas 95 uzņēmējdarbības projektu idejas, informēja Kristīne Jakubovska, “Swedbankas” preses sekretāre, ziņo LETA. Finansējums paredzēts iekārtu iegādei, interneta mājas lapu izstrādei, grāmatvedības un sertifikācijas pakalpojumiem un citu izdevumu apmaksai. Maksimālais granta apjoms vienam komersantam ir 6 000 latu.

 

Komentāri (25)

anita_meistere 26.05.2011. 15.10

kolosālākie cilvēki..īsteni patrioti. lepojos ar tādiem pilsoņiem un tautiešiem. viņiem ir tas, kas ļoti daudziem LV iedzīvotājiem trūkst! ceru, ka šis piemērs auzraus

+1
0
Atbildēt

0

miezis1 27.05.2011. 10.10

Riktīgi forši, ka ir šāds konkurss, un riktīgi forši, ka ir aktīvi cilveki, kas veido jaunus projektus un uzņēmumus, visu cieņu :).

0
0
Atbildēt

0

Ieva 27.05.2011. 06.58

Šeit nu būs/ir risinājums bezdarbam un ekonomikas izaugsmei – inovācijas un idejas! // Apsveicu uzvarētājus un visus tos, ka ņēma dalibu konkursā. Malači!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu