LU rektora amatā atkārtoti ievēlēts Mārcis Auziņš • IR.lv

LU rektora amatā atkārtoti ievēlēts Mārcis Auziņš

11
Avots: LETA
Gundega Šķēla

Auziņš uzvar ar 106 balsu pārsvaru pār Brikši

Trešdien aizklātā balsojumā Latvijas Universitātes (LU) Satversmes sapulces sēdē LU rektora amatā otrreizēji uz četriem gadiem tika ievēlēts profesors Mārcis Auziņš.

Kā ziņots, šī gada LU rektora amatam tika izvirti divi kandidāti – profesors Mārcis Auziņš un profesore Inta Brikše.

No Satversmes sapulcē 277 reģistrētajiem balsotājiem, profesors Mārcis Auziņš ieguva 185 balsis “par” un 92 balsis “pret”, savukārt par profesori Intu Brikši balsoja 79, pret – 198 balstiesīgie.

Ir.lv jau ziņoja, ka profesores Intas Brikšes kandidatūru LU rektora amatam bija izvirzījusi universitātes Studentu padome un Sociālo zinātņu fakultāte. Savukārt profesoru Mārci Auziņu rektora amatam izvirzījusi Ķīmijas, Teoloģijas, Medicīnas, Fizikas un matemātikas, kā arī Ekonomikas un vadības fakultāte, LU Matemātikas un informātikas institūts, LU Fizikas institūts un LU Cietvielu fizikas institūts.

 

Komentāri (11)

Una Grinberga 25.05.2011. 19.56

Lai Auziņam izdodas dinamiskāks otrais termiņš un mazāk būtu jāklausās, ka IZM neko nedara augstākās izglītības labā, bet LU mēģina pati strauji izrauties no “augstākās izglītības strukturālās krīzes” paši saviem spēkiem!

+1
0
Atbildēt

0

Liāna Tūtiņa 25.05.2011. 19.23

Apsveicu! Krīzes karstums ir pāri: tagad Mārcim ir tieši 4 gadi LU kā zinātnes universitātes izkopšanai. Jāsāk ar trīsdesmit/četrdesmitgadnieku zinātnieku paaudzes ielaišanu LU menedžmentā. Rietumu izglītība un jauneklīgais asums palīdzēs Alma Mater.

+1
0
Atbildēt

0

Māris Engers 25.05.2011. 18.23

prieks par to.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu