Griež ausīs • IR.lv

Griež ausīs

13
Pauls Raudseps

Mūzikas akadēmijas prioritāte bijusi labā slava, nevis studenšu drošība

Viens citāts atklāj, kāpēc skandālā par seksuālu uzmākšanos ierautās Mūzikas akadēmijas rektors Guntars Prānis ir nevis, kā pats mēģina tagad apgalvot, daļa no risinājuma, bet gan daļa no problēmas.

Kopš piektdienas satriecošā LTV raidījuma Kultūršoks sižeta nevarēja vairs būt šaubu, ka dažu pasniedzēju uzmākšanās studentēm ir jau sen zināma parādība un ka nav runa par tikai vienu gadījumu. Tomēr otrdien preses konferencē Prānim vēl likās piedienīgi teikt, ka «pašā sākumā es gribēju sargāt arī akadēmijas labo vārdu (..), tāpēc tajā brīdī es cerēju un uzskatīju, ka mēs to ļoti efektīvi un aktīvi varam risināt diskrēti akadēmijas iekšpusē».

Prānis saka, ka no amata neatkāpsies, jo «brīdī, kad nepieciešama aktīva rīcība situācijas risināšanai, kad nepieciešams ieviest jaunas iniciatīvas studentu drošības stiprināšanai, akadēmija nedrīkst palikt bez vadības», taču pats ir vaļsirdīgi pateicis, ka pēc pirmā iesnieguma saņemšanas viņa prioritāte patiesībā bijusi pavisam cita — pasargāt no traipiem akadēmijas mundieri.

Varbūt Prānis tiešām tic, ka rīkojies pēc labākās sirdsapziņas. Gadījums izmeklēts, vainīgajam norādīts, ka tā darīt nav glīti, akadēmijas saimei izplatītas pamācības par uzvedības normām. Taču tas noticis tik diskrēti un ar tādām rūpēm par akadēmijas labo slavu, ka pat tās padome nebija sapratusi, kas ir noticis un ko rektors cenšas panākt.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu