Zalāns sola visas PLL balsis Zatleram • IR.lv

Zalāns sola visas PLL balsis Zatleram

33
Foto: Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Eksprezidents Ulmanis pārliecināts par frakcijas vienotību

Visa opozīcijā esošā apvienības “Par labu Latviju” (PLL) Saeimas frakcija atbalstīs Valsts prezidenta Valda Zatlera pārvēlēšanu prezidenta amatā, šodien pēc tikšanās ar Zatleru žurnālistiem solīja PLL frakcijas vadītājs Edgars Zalāns, vēstī aģentūra LETA.

Zalāns norādīja, ka Zatlera atkārtotu ievēlēšanu prezidenta amatā atbalsta visa PLL frakcija un neesot pamata domāt, ka kāds deputāts varētu balsot pret. “Mums ir savstarpēja uzticēšanās,” pauda politiķis.

Zalāns atgādināja, ka jau iepriekš PLL frakcija solījusi izvirzīt Zatlera kandidatūru un šodien tikšanās laikā apliecināts, ka šī izvēle joprojām tiek uzturēta spēkā. Patlaban jau esot saņemta nepieciešamā dokumentācija, lai 19.maijā iesniegtu pieteikumu Zatlera izvirzīšanai prezidenta amatam.

Eksprezidents, tagadējais deputāts Guntis Ulmanis (PLL) atzina, ka šī tikšanās ar Valsts prezidentu neesot neko būtiski mainījusi PLL frakcijas uzskatos, jo jau sen esot zināma Zatlera nostāja dažādos svarīgos jautājumos.

Ulmanis arī apliecināja, ka PLL frakcijai neesot domstarpību jautājumā par atbalstu Zatleram. “Visi vienojāmies, ka balsosim par Zatleru,” sacīja eksprezidents.

Zatlers pastāstīja, ka ar PLL frakciju runājis par trim svarīgiem jautājumu blokiem – ārpolitiku, demogrāfiju un ekonomiku. Tikšanās laikā arī noskaidrots, kur visvairāk sakrītot abu pušu viedokļi.

Valsts prezidents arī pateicās PLL frakcijai par pausto atbalstu. Runājot par izskanējušo viedokli no citu frakciju puses, ka ne visi PPL deputāti varētu par viņu balsot, Zatlers norādīja, ka PLL frakcija paudusi vienotu viedokli un viņš tam ticot. “Man nav iemesla tam neticēt,” teica prezidents.

Zatlers arī žurnālistiem izteicās, ka sarunas ar politiķiem viņam devušas pārliecību, ka vēlēšanās veiksies. “Ja nav šādas pārliecības, tad vēlēšanās nevajag piedalīties,” norādīja prezidents.

Runājot par iespējamu “izgāšanu” no politiķu puses, kā bija ar ģenerālprokurora Jāņa Maizīša pārvēlēšanu, Zatlers norādīja, ka to izdarījusi iepriekšējā Saeima un ka tagadējais parlaments var parādīt, kāds ir tā prestižs – vai vārdi saskan ar darbiem.

Jau vēstīts, ka par Zatleru šobrīd Saeimā gatavi balsot 56 deputāti – 33 “Vienotības”, 15 Zaļo un Zemnieku savienības, kā arī 8 PLL deputāti, tomēr politiķu publiski paustais liecina, ka balsojuma rezultāts varētu nebūt Zatleram labvēlīgs. Šobrīd gan sarunas par prezidentu turpinās un iespējami dažādi scenāriji, tajā skaitā tāds, kas ļauj Zatleram turpināt pildīt Valsts prezidenta pienākumus otro pilnvaru termiņu.

 

Komentāri (33)

dace_ampermane 11.05.2011. 20.13

Nolēmuši izmālēties balti, balti. Kā sacīt neviena kļūdaina soļa vairāk. Jādomā uzoduši [izostījuši] ka Zatleram balsis pietiks tāpat bez viņiem.

+2
0
Atbildēt

1

    Janka, Janic > dace_ampermane 12.05.2011. 06.18

    driizaak saprata , ka var uzspodrinaat kņopes uz šitaas birkas reeķina , jo skaidri zin , ka viņu dažas balstiņas neietekmees ,diženaa smagajos noziegumos apsuudzeetaa , bez paraksta tiesiibaam Ventspils Minhauzena trakteejumu šajaa jautaajumaa.

    0
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 11.05.2011. 19.52

Nav ko piebilst – malači :) Ko nevar teikt par vienu otru citu frakciju, kurai it kā būtu jādiktē tonis Saeimā

+1
0
Atbildēt

0

astra_ozo 11.05.2011. 17.57

Tas ir labi.
Ceru, ka arī VL/TB tomēr rīkosies tāpat un kopā ar Brigmaņa balsi un Vienotības balsīm Zatleru pārvēlēs uz otru termiņu.

0
0
Atbildēt

2

    raimonds_bossltd > astra_ozo 11.05.2011. 22.06

    to andza
    un kopā ar SC balsīm, Zatleru pārvēlēs uz otru termiņu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    anita_meistere > astra_ozo 12.05.2011. 09.14

    nebūs nekādu SC balsu zatleram. varu saderēt, ka pedējā momentā SC iuzvilks savu kandidātu no skapja, un kopā ar ZZS to ievēlēs.
    PLL? tiklīdz būs iespēja no šis te situācija izvilk jel kādu labumu, viņi to izmantos nešauboties ne mirkli. kā vērti ir visu šo te veco vēžu solījumi..nekā!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu