Ulmanis: Znaroka laiks Latvijas hokeja izlasē ir pagājis • IR.lv

Ulmanis: Znaroka laiks Latvijas hokeja izlasē ir pagājis

28
Latvijas hokeja izlases treneris Oļegs Znaroks. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

“Dinamo Rīga” valdes loceklis uzskata, ka jāveido jauna komanda

Latvijas hokeja valstsvienībai nepieciešams jauns galvenais treneris, jo Oļega Znaroka laiks izlasē ir pagājis, uzskata a/s “Dinamo Rīga” valdes loceklis Guntis Ulmanis, vēsta aģentūra BNS.

Latvijas valstsvienības veikumu pasaules čempionātā Ulmanis otrdien LNT televīzijā nosauca par neveiksmīgu. Viņš arī uzskata, ka augstāku panākumu gūšanai pašreizējā situācija valstsvienībā nevar turpināties.

“Bija slikti, paldies Dievam, ka nebija ļoti slikti,” Latvijas izlases iespēto Slovākijā novērtēja Ulmanis. “Domāju, ka vajag jaunu treneri. Situācija ir sevi izsmēlusi un jātaisa jauna komanda,” savu skatījumu uz nākotni atklāja Ulmanis.

“Dinamo Rīga” valdes loceklis vēlētos, lai pasaules čempionāts notiktu citā laikā, jo hokejistiem ir grūti pēc smagas klubu sezonas uzreiz ielēkt izlases ratos, lai spēlētu ar lielu prieku un pašatdevi. Hokejistiem esot psiholoģiski grūti koncentrēties spēlēm valstsvienībā, lai gan viņi ir gatavi cīnīties un godam pārstāvēt savu valsti.

Atzinīgi Ulmanis novērtēja Latvijas jauno hokejistu veikumu pasaules čempionātā, un tik spēcīgs sniegums ļaujot cerēt uz viņu nopietnu ieguldījumu Rīgas “Dinamo” nākamajā sezonā.

Jāpiebilst, ka izlases kapteinis Herberts Vasiļjevs pēc pabeigtā pasaules čempionāta pauda, daudzas komandas nevarētu nospēlēt bez sešiem septiņiem līderiem. Ar to Vasiļjevs bija domājis gan tos spēlētājus no Latvijas izlases kandidātiem, kas dažādu iemeslu dēļ nevarēja Slovākijā spēlēt vispār, gan tos, kas nevarēja pabeigt turnīru traumu dēļ. ”Citas komandas tā nevarētu. Malači, ka izvilkām un izlīdām caur adatas aci!” sacīja Vasiļjevs.

”Nospēlējām sešas spēles deviņās dienās. Es pat NHL ko tādu neesmu redzējis. Tas ir ļoti daudz un prasa ļoti daudz spēka,” teica komandas kapteinis. ”Agrāk līderi, kas šoreiz neatbrauca, paveica ļoti lielu darbu. Tagad viss tika sadalīts uz pārējo pleciem,” viņš pastāstīja.

Vasiļjevs domā, ka uz šo PČ tomēr jāskatās pozitīvi. ”Sanāca tāda kļūme, ka nokļuvām grupā par palikšanu. Vispār mums tur nevajadzēja būt, jo tiešām nepaveicās tikai vienā spēlē,” klāstījaVasiļjevs.

Jau ziņots, ka Latvijai pasaules čempionāts Slovākijā beidzās ar 13.vietu 16 valstsvienību konkurencē.

Komentāri (28)

ingus 10.05.2011. 09.36

1. Kopš kura laika Ulmanis kaut ko saprot no hokeja? Jebkurš žurnālists, kurš viņu intervē kā hokeja ekspertu apzināti maldina lasītājus, jo šis Parkinsona nomocītais eksprezidents acimredzami hokejā orientējas stpri sliktāk par vidējo līdzjutēju.

2. Mums traumu dēļ nebija 4-5 spēlētāji. Tiem pašiem dāņiem nebija 5 no 6 viņu NHL spēlētājiem, tā kā šitā čīkstēšana mani vnk tracina… Ja Znaroks ar Vītoliū nebūtu nohaltūrējuši ar Dānijas izlases analīze, un būtu izpētījuši viņu vārtsarga vājās vietas tik pat labi, kā bija izanalizēts austrietis, būtu bijusi uzvara, un iespējams, LV izlase joprojām būtu Bratislavā.

3. Man kaut kā tomēr nav vēlme iekļauties meinstrīmā un kliegt par Znaroka skalpu. Pirmās 2 spēles un pēdējās 2 spēles tika aizvadītas ļoti labi. Manuprāt mainīt kaut ko izlases vadībā ir jēga tikai tad, ja ir iespēja tikt pie laba speciālista, bet mainīšana mainīšanas pēc nu nezinu gan. Jebkuram jaunam speciālistam vajadzēs vismaz 1-2 gadus lai saprastu LV hokeju un spēlētājus…

+8
-4
Atbildēt

2

    Elīna Barkovska > ingus 10.05.2011. 10.44

    Je tev patīk uzrunas forma uz Bļ…, tad Znaroks tev tiešām kā kulaks uz acs:)

    Ja var ar Somiem nospēlēt 2:2 un zaudēt Slovākiem, tad kuram tur nav visi mājās?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Life Quality Managem > ingus 10.05.2011. 11.21

    Bronks, atvaino, bet ar slovakiem Latvijas izlasešogad nemaz nespēleja :) Ja būtu apspēlējuši dāņus tad gan uzspelētu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Vineta Ungailo 10.05.2011. 11.00

ārkārtīgi svarīgi. kā nākamo šajā sērijā vēlētos lasīt Vairas Vīķes Freibergas viedokli par Latvijas kērlinga izlases neapmierinošo startu, neizcīnot Eiropas čempionu titulu.

+5
-1
Atbildēt

3

    shefere > Vineta Ungailo 10.05.2011. 21.17

    Betij, ne pa tēmu, bet ieskaties draugos lv.-Tev tur @, steidzami vajag vienu tel.nr., varbūt Tev ir.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Life Quality Managem > Vineta Ungailo 10.05.2011. 11.23

    Varbūt par Latvijas hokeja izleses sniegumu spiritistu seansā varētu uzzinat arī Kārļa Ulmaņa viedokli:D

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Vineta Ungailo 10.05.2011. 11.09

    VVF pietiktu prāta un smalkjūtības neizteikties par lietām, no kuram neko nesaprot. Ulmanim arī agrāk tas prātiņš bija paīss un tagad, progresējot slimībām, kļūst apgriezti proporcionāls milzīgai vēlmei vēl ko pateikt.
    Nožēlojami.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

13kid37 10.05.2011. 11.29

Galvenā problēma: Znaroks ir citas KHL komandas treneris, ar kuru “Dinamo” bija smaga saķeršanās. Tā dēļ, iespējams, dažam arī negribējās viņa vadībā spēlēt pēc visa, kas tur bijis.
Znaroks cilvēks vienkārši tāds sirsnīgs – visu ņem pie sirds un dara no sirds. Tad arī tie “Bļ@!” pasprūk. ;-) (Vai varbūt kādam negadījās ievērot, ko izkliedza pie borta nokritušais Lauris?)
Man jau nu bija iespaids, ka kāds ārpus Ljas bija izlēmis, ka šai izlasei turpmāk nav augstajā līgā jāspēlē; katrs līdzjutējs aizstāv savējos (protams, ja ir tiešām līdzjutējs), bet kaut kā savādi izskatījās gan noraidījumi, gan nenoraidījumi Ljas spēlēs. Un spēlēt pēc dāņu pagarinātās spēles nākamajā dienā ar slovēņiem, kas tomēr kaut cik atpūtušies – pamēģiniet kaut ko tādu paši…
Galvenais trūkums: neprasme mest soda metienus. Bet to it kā nebūtu jāmāca izlases treneriem.
Un visbeidzot. Latvijas izlasei bija tikai viens izcils treneris, viņa uzvārds bija Vasiļjevs. Ja jau rušinām pēc saknes, tad pavaicāsim, kas un par ko viņu noņēma.

+5
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu