Irānā varētu aizliegt sabiedrībā iziet ar suņiem • IR.lv

Irānā varētu aizliegt sabiedrībā iziet ar suņiem

45
Andrejs Terentjevs, F64.

Deputāti uzskata, ka pastaigājoties ar suņiem ļaudis imitē “vulgāro” Rietumu kultūru

Irānas parlamenta deputātu grupa likumdevēju sapulcei iesniegusi likumprojektu, kurā paredzēts aizliegt suņu uzturēšanos publiskās vietās, kā arī to turēšanu dzīvokļos, vēsta aģentūra LETA.

Musulmaņi suņus uzskata par netīriem. Pēdējo gados gan cilvēka labākie draugi sākuši parādīties turīgajā Teherānas ziemeļdaļā, kur suņu saimnieki redzami pastaigājamies ar saviem mīluļiem ielās un parkos. Oficiālu datu par suņu skaitu nav, bet tas diez vai pārsniedz tūkstoti.

“Atrasties ar bīstamajiem, neveselīgajiem vai netīrajiem dzīvniekiem – ar suņiem, piemēram, sabiedriskās vietās un sabiedriskajā transportā, ir aizliegts,” teikts likumprojektā. Tajā arī norādīts , ka par likumpārkāpumu piespriežama 100 līdz 500 dolāru (50 līdz 250 latu) liela soda nauda, bet dzīvnieks – konfiscējams. Suņus aizliegts turēt arī dzīvokļos.

Jau tagad ar policijas rīkojumu suņus aizliegts pārvadāt auto un pastaigāties ar tiem parkos, tomēr šī norma netiek strikti ievērota.

Parlamentārieši apņēmušies vērsties pret arvien lielāko cilvēku skaitu, “kam pieder suņi, kas ar tiem pastaigājas sabiedrībā. Vulgārās Rietumu kultūras imitācija sabiedrībā ir kļuvusi par problēmu”, uzskata likumprojektu atbalstījušie parlamentārieši.

Parlamentā, kur pavisam ir 290 deputātu, likumprojektu parakstījuši 39 tautas kalpi.

Komentāri (45)

raimonds_bossltd 15.04.2011. 12.48

to Dolārs
Ir īpatņi, ko suņi necieš, bet tam parasti ir pamats.

+4
-3
Atbildēt

1

    daina_tabuna > raimonds_bossltd 15.04.2011. 13.32

    Jā, droši vien, ka ir bērni, kurus suņi necieš un varbūt pat tam ir kāds suņa prātam atbilstošs pamatojums, bet vai tāpēc man būtu jāriskē ar savu bērnu veselību vai pat dzīvību, lai pārbaudītu konkrētā suņa domas par attiecīgo bērnu?

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

andrejs_kirsis 15.04.2011. 14.31

Tehnikumā bija džeks, kuram brālēns dzīvoja Liepājas ielā. Viņam bija tāds kā dzeris 49. Viņš izveda bērnu ārā sētā un nosēdināja sunīti blakus: “Tu skaties, lai mazais nepārkrīt pāri ratiņu malai!” Suns paklausīgi sēdēja blakus ratiņiem un ar purnu bakstīja mazo atpakaļ…

+2
-1
Atbildēt

0

ilmisimo 15.04.2011. 14.59

Kur problēma?
Iekš suņiem?
iekš Irānas?

Vai mūsu psichē?

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu