Zemnieki ministriem dāvina lauku labumus • IR.lv

Zemnieki ministriem dāvina lauku labumus

12
Foto: Raitis Plauks, F64
Indra Sprance

Piena lopkopībā nodarbinātie pateicas valdībai par atbalstu

Lai pateiktos par sniegto atbalstu, finansiāli atbalstot piena lopkopību, otrdien pie Ministru kabineta pulcējās vairāki desmiti lauksaimnieku, kas interesentiem dalīja lauku labumus, pienu, biezpienu un sieru dāvāja arī ministriem, novēroja Ir.lv.

Kā novēroja portāls, pie valdības ēkas pulcējās aptuveni piecdesmit, galvenokārt, “Zemnieku saeimas” biedru, kas dažādā veidā izrādīja pateicību valdībai – vieni turēja rokās plakātu “Paldies!”, citi bija sagatavojuši dāvaniņas ministriem. Pie Ministru kabineta bija apstājies arī mikroautobuss, no kura par velti visiem ineteresentiem tika dalīts kāda Mārupes uzņēmuma saražotais piens, biezpiens un siers.

Ja citkārt pie protestētājiem atbildīgās amatpersonas ierodas kūtri, tad šoreiz pie tautas bija izgājis gan Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL, “Vienotība”), gan zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), novēroja portāls. Viņi arī ļāva lauksaimniekiem iekļūt valdības ēkā, lai pasniegtu dāvaniņas arī citiem ministriem.

Kā vēstī aģentūra LETA, pasākumu bija pieteikusi “Zemnieku saeima” un Lauksaimniecības kooperatīvu asociācija.

“Pirms trim gadiem Latvijas zemnieki bija tuvu izmisumam, iepirkumu cenas kritās, sarunas ar valdību nevedās, situācija laukos draudēja kļūt dramatiska, un lauksaimnieki sacēlās un izvirzīja skaidras prasības valdībai. Toreiz aktīvākie lauksaimnieku koordinatori uzsvēra, ka Latvijas lauki ceļas kājās. Paužot, ka tā ir mierīga brīdinājuma akcija ar cerību, ka atradīsies ne tikai dzirdīgas ausis, lai uzklausītu, bet arī gudras galvas, lai problēmas risinātu. Situācija laukos ir katastrofāla, un lauksaimnieku prasības jāpilda nekavējoties. Ja tās netiks pildītas, lauksaimniekus kontrolēt jau būs grūti,” norādīts abu organizāciju paziņojumā.

 

Komentāri (12)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu