Labdarības izsole Japānai • IR.lv

Labdarības izsole Japānai

27

Šovakar plkst.18 notiks galerijas “Wheels and Pictures” sadarbībā ar Latvijas Sarkano krustu rīkota laikmetīgās mākslas darbu izsole “Art Help Japan”, kuras mērķis ir ar mākslas līdzdalību palīdzēt Japānas tautai pēc traģiskās zemestrīces.

Mākslas darbu izsolei atsaukušies vairāk nekā 20 Latvijas mākslinieki, kuru vidū ir jau pazīstami gleznotāji un fotogrāfi, kā arī cilvēki, kuri savas radošās aizraušanās līdz šim veltījuši tikai savam priekam, ziņo aģentūra LETA.

Izsoles dalībnieku vidū ir arī Latvijas vēstnieks Japānā Pēteris Vaivars, kurš izsolei ziedojis četras lielformāta fotogrāfijas, kurās atainots viens no Japānas skaistākajiem simboliem – sakuras ziedēšana. Labdarības izsole simboliski sakrīt ar sakuras ziedēšanas kulmināciju.

Mākslas darbu labdarības izsole “Art Help Japana” notiks “Radisson Blu Hotel Latvija”, Elizabetes ielā 55, konferenču zālē “Beta”. Visi izsoles ieņēmumi nepastarpināti nonāks Latvijas Sarkanā krusta ziedojumu kontā “Palīdzība Japānai”.

Ar izsoles mākslas darbu elektronisko katalogu var iepazīties internetā “www.wheelsandpictures.lv”.

Kā ziņots, oficiāli apstiprinātais bojāgājušo un bezvēsts pazudušo cilvēku skaits pēc 11.marta postošās zemestrīces un tai sekojošā cunami trešdien Japānā pārsniedzis 24 000.

Tomēr pastāv bažas, ka mirušo skaits varētu būt vēl daudz lielāks.

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu