Lielupē aiz Mežotnes veidojas ledus sastrēgums • IR.lv

Lielupē aiz Mežotnes veidojas ledus sastrēgums

37
Lauris Vīksne, F64

Ūdens līmenis diennakts laikā cēlies par 143 centimetriem; sākusies ledus iešana

Pagājušajā diennaktī Latvijas upēs turpinājās ūdens līmeņa paaugstināšanās. Visstraujāk ūdens līmenis cēlies Lielupē pie Mežotnes – par 143 centimetriem (cm), Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datus atreferē aģentūra BNS.

Straujo ūdens līmeņa paaugstināšanos šajā Lielupes posmā izraisījis ledus sastrēgums, kas izveidojies lejpus Mežotnes, sacīja LVĢMC hidroloģe Irēna Nikoluškina. Viņa teica, ka Mežotnē upes krastā pļavas varētu būt applūdušas, taču tas nav nekas ārkārtējs. Līdz plūdu robežai trūkst vēl 1,30 metru.

Ventā pie Kuldīgas upes līmenis paaugstinājies teju par metru, bet upes augštecē un lejtecē – par pusmetru. Abavā pie Rendas ūdens līmenis kāpis par 67 cm, citās Kurzemes upēs līmenis paaugstinājies lēnāk. Latgales un Vidzemes upju līmenis paaugstinājies vidēji par 5-15 cm, Dubnā un tās pietekā Ošā par 30 cm, Ogrē pie Lielpēčiem – par 24 centimetriem.

Daugavā ūdens līmenis kāpj pavisam nedaudz, bet Baltkrievijas dienvidos, Daugavas pietekās sākusies straujāka ūdens līmeņa celšanās, pēdējās dienās dažviet līmenis cēlies par metru, bet ledus iešana vēl nav sākusies.

Iepriekš meteorologi prognozēja, ka ledus iešana Latvijas upēs sāksies aprīļa sākumā, bet Daugavā – vēl vēlāk.

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu