Sagaidīt gājputnus • IR.lv

Sagaidīt gājputnus

32
Andrejs Strokins, f64

Tuvojoties pavasarim, ornitologiem arvien biežāk izdodas šajā pavasarī novērot dažādas gājputnu sugas, atsaucoties uz mājaslapā “www.latvijasputni.lv” publicētu informāciju ziņo LETA.

8.martā, Liepājā virs Karostas kanāla jūras virzienā aizlidojam novērotas piecas baltpieres zosis (Anser albifrons), kā arī vakar daudzviet manīta ķīvīte (vanellus vanellus), kas ir pirmais šo sugu novērojums šajā pavasarī.

Ķīvīte vakar novērota Babītes novadā, Rudē pie Kazdangas un arī Saldus novadā, bet šodien viena ķīvīte novērota Engures novadā, bet 12 manītas pie Gātciema, Babītes novadā un astoņas Saldus apkaimē pie Ezeres ceļa.

Jau ziņotas, ka pagājušajā nedēļā un arī šīs nedēļas sākumā novēroti tādi pavasara migranti kā dzērves (Grus grus) un lauku cīrulis (Alauda arvensis).

Pirmie šā gada pavasara vēstneši – divi meža baloži (Columba oenas) – tika novēroti 25.februārī netālu no Grobiņas, kur tie bija sasēduši Liepājas-Rīga šosejas malā uz vadiem.

Visagrāk no savām ziemošanas vietām Latvijā parasti atgriežas lauku baloži, meža baloži, dzērves, ķīvītes, zosis un dažādas pīļu sugas.

 

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu