Glābjot makšķernieku, jūrā iepūš arī glābēju laivu • IR.lv

Glābjot makšķernieku, jūrā iepūš arī glābēju laivu

8
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Pāris kilometrus līcī ieskalotajiem palīdzēt spēja tikai robežsargu helikopters

Vērienīga glābšanas operācija trešdien notikusi Rīgas jūras līcī pie Bulduriem – atdalījies ledus gabals, uz kura atradies makšķernieks, bet glābēji pēc viņa iecelšanas laivā pašu spēkiem vairs nav varējuši tikt krastā, tāpēc nācies iesaistīt arī citus dienestus, līdz rezultātā visi cilvēki veiksmīgi izglābti, vēsta aģentūra LETA.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inga Vetere pastāstīja, ka ap trešdien pulksten 12 tika saņemta informācija, ka Jūrmalā, Rīgas jūras līcī, iepretim 35.līnijai, atdalījies ledus gabals, uz kura atrodas makšķernieks. Glābēji ar laivu devās uz notikuma vietu, taču pēc makšķernieka nocelšanas no ledus jūrā pastiprinājās viļņi un laiva vairs nevarēja tikt krastā.

Laiva, kurā atradās glābēji un makšķernieks, tika iepūsta jūrā vairāku kilometru attālumā no krasta. VUGD lūdza palīdzību Valsts robežsardzes kuterim, taču arī tas šādos apstākļos nevarēja līdzēt. Uz notikuma vietu devās robežsargu helikopters, tomēr tajā nebija iespējams uzņemt visus laivā esošos cilvēkus.

Glābšanas operācijā iesaistījās arī Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs. Uz notikuma vietu izlidoja Gaisa spēku helikopters. Galu galā operācija beidzās veiksmīgi, un visi nelaimē nonākušie cilvēki tika nogādāti drošībā.

Makšķerniekam mediķi konstatēja pazeminātu ķermeņa temperatūru, tāpēc viņš tika nogādāts Bulduru slimnīcā, taču cietušā veselības stāvoklis patlaban ir stabils. Arī VUGD glābēju veselības stāvoklis ir stabils, pastāstīja Ulbina, piebilstot, ka glābšanas operācija jūrā notika aptuveni četru kilometru attālumā no krasta.

Atbildīgie dienesti brīdina, ka patlaban pūš spēcīgs dienvidu vējš, tāpēc Rīgas jūras līcī veidojas ledus sanesumi, kas dreifē prom no krasta, kā arī parādās atklāta ūdens vietas. Ņemot vērā minēto, atrašanās uz ledus ir kļuvusi īpaši bīstama.

 

 

Komentāri (8)

Aivars Krauklis 09.03.2011. 18.31

Tādas procedūras veicamas uz klienta rēķina. Var ar pēcmaksu un atbilstošiem procentiem.
Par papildus samaksu – smadzeņu pieregulēšana no lejaspuses ar s…ainu koku.

+4
-1
Atbildēt

0

piziks 09.03.2011. 18.44

Pilnīgi nesaprotami: gadiem ilgi pacienti neklausa glābējus, pacientu glābšanai tiek tērēti nopietni līdzekļi, bet šiem izglābtajiem nekādu līdzmaksājumu?!

+3
-1
Atbildēt

0

Edzs 09.03.2011. 20.58

…atdalījies ledus gabals, uz kura atrodas makšķernieks. Glābēji ar laivu devās uz notikuma vietu…laiva vairs nevarēja tikt krastā…lūdza palīdzību Valsts robežsardzes kuterim…Uz notikuma vietu devās robežsargu helikopters…Uz notikuma vietu izlidoja Gaisa spēku helikopters…
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
aarpraac.
glabshanai izteretie valsts lidzeklji lidz pedejam santimam ir piedzenami no konkreta atsaldenja un to summai ir jabut rakstamai vismaz ar 4 nullem.

+2
-1
Atbildēt

1

    dace_ampermane > Edzs 09.03.2011. 22.14

    Kur ta no tāda dabūs summu ar 4 nullēm? Tie ir tādi ļautiņi kuri stindzinošā vējā visu dienu uz ledusgabala sēžot nedabīgu kaifu dabū, tie tak nekur nestrādā un sievām sen jau ir par slogu. Es domāju ,ka Ombross ieteiktu viņus apšaut, un ja kas, es nu nekādi nevarētu iebilst par to.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu