Latviešu radio" atjaunos "Mikrofona aptauju • IR.lv

Latviešu radio" atjaunos "Mikrofona aptauju

39
Mikrofona aptaujas atjaunotais logo.

Kanālā skanošo popmūzikas dziesmu topu balsojot aicināti veidot klausītāji

Kanāls "Latviešu Radio" ir nolēmis atjaunot "Mikrofona aptauju", kas no 1968. līdz 1994.gadam bija nozīmīgs latviešu estrādes notikums. Atjaunoto tradīciju pēc 17 gadu pārtraukuma iecerēts veidot kā kvalitatīvu un prestižu konkursu, kur Latvijas mūziķiem būtu gods piedalīties, Ir.lv sacīja idejas autors Patriks Grīva.

No marta sākuma "Latviešu radio" ik nedēļu īpašā raidījumā "Mikrofona aptauja" varēs iepazīties ar konkursa vēsturiskajiem notikumiem, noklausīties iesūtītās dziesmas, uzklausīt ekspertu viedokli, kā arī nedēļas klausītāju topu. Klausītāju balsojums tiks apkopots mēneša topā, savukārt gada dziesmu tops apkopos klausītāju visiecienītākās dziesmas, kuras tiks prezentētas arī televīzijas raidījuma formātā.

"Mikrofona aptauja" kādreiz bija būtiskākais latviešu vieglās mūzikas spogulis, tāpēc šis nosaukums ir izmantots, lai veidotu jauno "Latviešu radio" aptauju, ideju skaidroja Grīva. "Radio iniciatīva bija atjaunot tradīcijas, taču veidot to no jauna, jo šobrīd ir citi apstākļi, valsts ir cita, mūzikas ir vairāk nekā toreiz, arī mūziķu izpausmes veidu ir ļoti daudz. Viena lieta gan palikusi nemainīga – cilvēku vēlme dzirdēt to, ko viņi grib dzirdēt," sacīja idejas autors, uzsverot, ka tiks saglabāts galvenais akcents, kas raksturo "Mikrofona aptaujas" būtību – vērtēšana ir klausītāja ziņā.

Kādreizējās "Mikrofona aptauja" vadītāja Lia Guļevska atzinīgi vērtē "Latviešu Radio" ieceri atjaunot "Mikrofona aptauju" un idejas autoriem vēl veiksmi, paužot nožēlu, ka to neatjauno tieši Latvijas Radio. Neskatoties uz to, Guļevska uzskata, ka ''Latviešu radio” iecere nav nekas jauns – atgriešanās pie tā, kas jau reiz bija un patika cilvēkiem. "Neesmu pārliecināta vai ideja "aizies", vai to vajag, jo grūti iekāpt vienā upē divreiz, atgriezties pie visa vecā, jo neko jaunu nevar izdomāt," pauda ilggadējā Latvijas Radio darbiniece.

"Galvenā ideja nav mēģināt atšķirties no tā, kas ir, bet gan turpināt tradīcijas un veidot kaut ko jaunu," uzskata Grīva. Tomēr viņš norāda, ka galvenā atšķirība ir laikmets, kas nosaka nianses noformējumā. "Kopīgais ir tradīcijas un labāko dziesmu noteikšanas princips, to neredzam jēgu mainīt, viss pārējais – ētera programmu risinājums, televīzijas konkurss – gan noformējumā, gan saturā izskatīsies mūsdienīgi."

Nozīmīga esot nianse, ka visi mūziķi ir aicināti iesniegt dziesmas, bet aptaujā varēs piedalīties tikai tās dziesmas, ko atskaņo "Latviešu Radio", tātad tās, kas atbilst populārās mūzikas kritērijiem, ko radio definējis savā mājas lapā. Tādējādi grūti prognozēt, vai aptaujā varēs dzirdēt kādu šlāgeri.

Kā norāda Grīva, gada topa vīzija ir skaidra – koncerts televīzijā, kur skanēs 20 populārākās dziesmas, bet nav skaidra koncepcija – vai tas būs vienkārši koncerts, vai būs arī žūrijas vērtējums.

Komentāri (39)

janazakovica 26.02.2011. 21.30

vareja vel latvijas komunistisko partiju atjaunot-ar rubiku prieks galaa.

+2
-1
Atbildēt

1

    janazakovica > janazakovica 26.02.2011. 21.44

    superiga dziesma -vakara vejaa-dire strite vai erika kleptona stilaa.tas nekas ka latviesu variantaa.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 27.02.2011. 19.17

Hruščova laikā bija tāds jauks raidījums “Mācīsimies dziesmu” – to arī, lūdzu, jāatjauno. Tautai par prieku un partijai (partijām) par godu.

0
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 27.02.2011. 13.32

ģinamo Riga atjaunoja , tagad mikrofona aptauja , ko veel vajag???… maizi vajag!

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu