Uzsitiens pa plecu • IR.lv

Uzsitiens pa plecu

Jānis Žilde, mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons žūrijas priekšsēdētājs

18. februārī 18 kategorijās pasniegs Latvijas mūzikas ierakstu gada balvas Zelta mikrofons

Gada pirmie mēneši Latvijas populārās mūzikas dzīvē aizrit vienos svētkos un krāšņās ceremonijās. 

Muzikālā banka kļuvusi par populārāko dziedoņu un kolektīvu ikgadēju skati, kurā kameru priekšā brīžiem uzspēlētie smaidi, vēlme tautai sevi parādīt no labākās puses un iepatikties atgādina neveiklu skaistumkonkursu. 

Supernova savukārt kalpo par eksperimentālu platformu pieredzējušiem autoriem un producentiem, kas vēlas iemērkt kājas starptautiskos ūdeņos. Viņi apgādā ar dziesmām un padomiem gan pabalējušās TV šovu zvaigznes (tāds diemžēl ir šovu dalībnieku liktenis), gan iesācējus šovbiznesā. 

Zelta mikrofons šajā trīs zvaigžņu ansamblī izceļas ar centieniem analizēt un nosegt plašu mūzikas spektru, proti, Latvijas mūzikas ierakstu gada balva aptver aizgājušā gada gandrīz visu pārstāvēto mūzikas žanru izcilniekus, turklāt verdiktu nosaka un paziņo žūrija (42 cilvēki), nevis izšķir nejaušs tautas balsojums. Katru nomināciju vērtē ne mazāk kā septiņi un ne vairāk kā 15 eksperti. Visi žūrijas locekļi kopā no katras nominācijas uzvarētājiem tikai izvēlas gada albumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu